تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836935457




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پای "دختر مسیح" به ایران باز نمی‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 پای "دختر مسیح" به ایران باز نمی‌شود
پای "دختر مسیح" به ایران باز نمی‌شود دکتر اردکانی با رد وقوع پدیده "لانینیا" یا به اصطلاح "دختر مسیح"، پیش‌بینی کرد با بارش برف در زمستان کم‌بارشی فصل پاییز تا حدودی جبران خواهد شد و نگرانی جدی برای کم‌آبی در تابستان آینده نخواهیم داشت.


به گزارش فرهنگ نیوزريال، رسانه‌ها در سال گذشته نسبت به وقوع پدیده "ال‌نینیو" مطالب بسیاری را منتشر کردند تا جایی که مسئولان وزارت نیرو و سازمان هواشناسی تحت تاثیر شایعات در صدد تدارک یک زمستان بسیار سرد بر آمدند. در میزگردی (از اینجا بخوانید) با حضور اساتید شناخته شده رشته هواشناسی و اقیانوس شناسی کشور و پروفسور حسین اردکانی این موضوع بررسی و به شایعات پایان داده شد و در نهایت با گذشت زمان این موضوع به اثبات رسید که ال‌نینیو در ایران اتفاق نمی‌افتد. امسال نیز با فرا رسیدن فصل سرما بار دیگر مطالبی مبنی بر وقوع پدیده "لانینیا" یا "دختر مسیح" در کشور مطرح شد که پروفسور حسین اردکانی از بنیانگذاران سازمان هواشناسی در ایران و استاد برجسته رشته هواشناسی در گفتگو با خبرنگار «نسیم آنلاین» درباره مباحث مطرح شده در این خصوص و وضعیت آب و هوایی کشور در فصل پاییز و زمستان ضمن پاسخ به مطالب گفته شده بیان داشت: پیش‌بینی‌های فصلی و فرافصلی کاری است بسیار دشوار که امروزه در جهان با تمام پیشرفتهای علمی و با بکار بردن مدل‌های جفت شده اقیانوسی و جوی در جریان عمومی جو هنوز نتوانسته‌اند بطور دقیق این پیشبینیهای فصلی و فرافصلی را با صحت بالا صادر نمایند.

شاگرد پروفسور حسابی در ادامه افزود: عوامل و فاکتورهای متعددی در این امر مهم تأثیر گذار می‌باشد که بیان همه آنها در این گفتگو میسر نیست ولی چند نکته آن را می‌توان ذکر کرد که در تغییرات گردش عمومی جو عواملی مانند گردش اقیانوس، آلودگی‌های مختلف جوی، جنگل زدایی، مراتع زدایی و غیره در حرکت‌های بزرگ اقیانوسی، میان اقیانوسی و خرد اقیانوسی می‌توانند سهیم باشند و در نتیجه تأثیرگذار در اقلیم مناطق باشند بطوریکه مدل‌های اقلیمی که امروزه درکشورهای بزرگ جهان با شرایط مختلف اجرا می‌شوند اثر هر عامل را به نوبه خود در مدل گردش عمومی جو مجسم می‌نماید.
اثرات جنگ در سوریه و عراق باعث آلودگی‌های زیاد جوی شده است

اردکانی با اشاره به اثرات اتفاقات و جنگ‌هایی که در خاورمیانه در سال‌های اخیراتفاق افتاده است گفت: امروزه می‌بینیم که اثرات جنگ خاورمیانه یعنی در سوریه و عراق که باعث آلودگی‌های زیاد جوی شده است و نیز اثرات آن در جنگل‌زدایی و مراتع‌زدایی هم مؤثر بوده و باعث گردیده است که گردش بزرگ واچرخندی جنب حاره‌ای را در سطوح بالای جو تقویت کرده و در نتیجه محور فضائی این واچرخند را در فصل پاییز هواشناسی یعنی در ماه سپتامبر و اکتبر و احتمالاً در نوامبر در روی ایران و خاورمیانه حدود یک الی دو درجه عرض جغرافیایی بالاتر از میانگین قرار دهد.

این استاد هواشناسی در ادامه تشریح کرد: حاصل این وضعیت باعث می‌گردد سامانه‌های جوی بارش‌زا که از طرف دریای مدیترانه و یا دریای سیاه در این فصل وارد منطقه خاورمیانه می‌شوند و حالت عبوری دارند را بطور محسوس سد نماید در حالیکه سامانه‌های شمالی عبوری که از طرف شمال جمهوری آذربایجان و شمال دریای خزر وارد می‌شوند بطور آزادانه کلیه استان‌های شمالی ایران یعنی سواحل دریای خزر و استان اردبیل و استان‌های آذربایجان شرقی و تا اندازه‌ای استان آذربایجان غربی و استان خراسان شمالی را متأثر نمایند.

اردکانی در توضیح پدیده واچرخند جنب حاره‌ای بیان داشت: متأسفانه این سامانه‌های عبوری شمالی به علت تقویت شدن واچرخند جنب حاره‌ای که ذکر کردم اجازه ندارند به طرف مرکز و حنوب و جنوب غرب و حتی به جنوب سلسله جبال البرز هم نفوذ کامل داشته باشند و اگر خدای نکرده این حالت با همان شدت ماه‌های سپتامبر و اکتبر در ماه نوامبر یعنی تا 10 آذرماه وجود داشته باشد یک فاجعه اقلیمی گرم خشکی را در روی ایران و خاورمیانه بوجود می‌آورد ولی بدیهی است که در ماه نوامبر این شدت به همان میزان که در ماه‌های سپتامبر و اکتبر می‌باشد نخواهد بود ولی بازهم با حالت نرمال فاصله دارد نتیجتاً بطور میانگین در سه ماه پائیزی هواشناسی این حادثه اتفاق می‌افتد و در کل یک حادثه فاجعه اقلیمی است.

وی در ادامه تشریح کرد: اما مطالعاتی که انجام شده است نشان می‌دهد که در فصل زمستان هواشناسی یعنی در ماه‌های دسامبر، ژانویه و فوریه یعنی از 10 آذر تا اواخر بهمن تاوه قطبی بنام polar vortex در ارتفاع بین 16 تا 40 کیلومتری بالای سطح زمین در روی مناطق قطبی در فصل زمستان قرار دارد که عمدتاً یک گردش یک سلولی بسیار فعالی است و به نظر من کنترل کننده اقلیم فصلی را در مناطق مختلف عرض‌های میانی و بالاتر کره‌ زمین به عهده دارد حتی در حالت‌های فرین یا extreme  تأثیر گذار  درمناطق حاره نیز می‌باشد که در این حالت در چندین مورد تا هنجارهای زیادی را در مناطق حاره‌ای داشته است.

اردکانی خاطر نشان کرد: این مرکز بطور میانگین در فصل زمستان دارای یک موقعیت خاصی است و در حالت کلی بصورت یک سلولی و جابجایی کمی را در ماه‌های مختلف سال دارد ولی اگر در یک سالی این جابجایی خیلی زیاد باشد و یا این مرکز یک سلولی شسکسته شود و بصورت چند سلولی در آید که بیشتر به دو سلول بسته بسیار قوی تبدیل می‌شود بتواند ناهنجاری زیادی را در روی قسمت‌های مختلف کره زمین بوجود آورد.

این استاد رشته هواشناسی با تشریح عملکرد تاوه قطبی در زمستان تصریح کرد: امسال بنظر می‌رسد در فصل زمستان هواشناسی یعنی در ماه‌های ذکر شده این تاوه قطبی شکسته شود و یک مرکز آن در وسط آمریکای شمالی و شرق آمریکای شمالی قرار گیرد و نتیجه آن استان‌های مرکزی و شرقی آمریکا با هوای بسیار سرد همراه بارش برف‌های سنگینی روبرو می‌شود و در عرض غرب و شمال غرب و جنوب غرب و جنوب آمریکا با ناهنجاری گرم روبرو خواهد شد.
تاوه قطبی روی سیبری می‌تواند اثراتی بر روی ایران، افغانستان، هندوستان و چین داشته باشد

وی با اشاره به اثرات شکسته شدن مرکز دیگر این تاوه قطبی در شمال ایران و در سیبری بیان کرد: مرکز شکسته شده دیگر این تاوه قطبی در روی سیبری و قسمتی از چین قرار می‌گیرد و نتیجه آن می‌تواند اثراتی را در روی ایران، افغانستان، هندوستان و چین داشته باشد و حتی اگر بصورت فرین exterme باشد اثرات آن تا کره جنوبی و کره شمالی پدیدار می‌گردد.

وی در ادامه افزود: اگر این حادثه اتفاق بیافتد بایستی انتظار داشت که چنین ریزش برف و دمای نسبتاً پایین‌تر از نرمال را هم به سال گذشته و هم نسبت به میانگین داشته باشیم و امید داریم که این حادثه انجام گردد تا ان شاءالله جبران بی بارشی فصل پاییز یا فاجعه اقلیمی گرم و خشک، ماه‌های سپتامبر و نوامبر را برطرف نماید. البته بایستی به خاطر داشته باشیم اگر دو تا چهار برف نسبتاً سنگینی را تجربه کنیم با ذخیره آبی که پشت سد بوجود خواهد آمد نگرانی بی آبی فصل تابستان تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد و ضمناً پیش‌بینی فرافصلی یعنی فصل بهار که ماه‌های مارس و آوریل و می می‌باشد خیلی دشوار است ولی امیدوارم که میانگین بارش فصل بهار هم از میانگین کلی کمتر نباشد.
 








95/8/16 - 09:34 - 2016-11-6 09:34:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن