تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817114396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدی بر نمایش آثار هنری در خارج از ايران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: احمد غلامی در روزنامه شرق نوشت: ماجرای انتقال بخشی از گنجینه موزه‌ هنرهای معاصر تهران برای نمایش در برخی از شهرهای اروپایی، این روزها پرسروصداترین خبر تجسمی در ایران است.
 
ماجرای مخالفت‌ها (بیشتر در فضای مجازی) و موافقت‌ها (بیشتر از سوی منابع و رسانه‌های رسمی) ماجرایی است برخاسته از بی‌اعتمادی اهالی تجسمی نسبت به مدیران بخش‌های مختلف هنري.تقریبا کسی مخالف نمایش گاه‌به‌گاه آثاری نیست که سال‌هاست در موزه انبار شده‌اند. مخالفت‌ها از سویی دیگر است و موافقت‌ها نیز. مخالفان نگران این گنجینه ملی هستند. موافقان می‌گویند این گنجینه را اگر به دنیا نشان دهیم ارزش بیشتری می‌یابد. مخالفان می‌گویند تا وقتی اصالت آثاری که قرار است به نمایش گذاشته شود،‌ هنگام خروج و هنگام ورود، به تأیید مراجع ذی‌صلاح نرسیده‌ است، نمی‌توان با خیالی راحت اجازه خروج این آثار را صادر کرد.
 
موافقان می‌گویند احتمال جایگزینی نسخه‌های بدل به‌جای اصل،‌ احتمال بعیدی است. مخالفان می‌گویند حتی اصالت همین آثاری که هم‌اکنون در گنجینه موزه وجود دارد، به سبب سابقه برخی از مدیران سابق و کنونی محل سؤال است. موافقان یا به عبارت‌دیگر، مدیران، گویا موافقت کرده‌اند اصالت آثار پیش از خروج و هنگام ورود تأیید شود و اصل ماجرا نیز، گویا، هم‌اکنون منتفی شده ‌است.تمام این مخالفت‌ها و موافقت‌ها گویا اکنون به همان اصلی برمی‌گردد که در ابتدا گفته شد.
 
مدیران لزومی نمی‌بینند اهالی تجسمی، جز عده‌ای معدود را، در جریان کارها قرار دهند، چه برسد به مردمی که در وهله اول نسبتی با آثار تجسمی ندارند و تنها مخاطبان آن آثار محسوب می‌شوند، اما درواقع می‌توان گفت صاحبان اصلی سرمایه‌ای هستند که در موزه گردآوری شده ‌است. مدیران موزه هنرهای معاصر تنها پس از جنجال‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و با پیگیری کسانی چون افشین پرورش رخ ‌داد، حاضر شدند از موضع خود که همان پاسخ‌گونبودن و بی‌اعتنایی به نقد‌هاست، دست‌ بکشند. دراین‌میان طبیعی است که هنرمندان تجسمی نیز هر حرکت این مدیران را با دیده تردید بنگرند.

از سوی دیگر، هرچند موافقان انتقال آثار برای نمایش به‌درستی می‌گویند که باید اجازه داد بینندگان آثار خارجی نیز از گنجینه موزه استفاده کنند،‌ بسیاری از منتقدان روشِ مدیران کنونی و پیشین موزه چنين استدلال می‌کنند، ای‌کاش مدیران به همین اندازه نگران مخاطب داخلی بودند. سال‌هاست که جز در موارد معدود و کوتاهی گنجینه موزه برای مخاطبان ایرانی نمایش داده نشده ‌است. برخی از منتقدان مدیران کنونی تجسمی، مانند افشین پرورش، استدلال کرده‌اند که نمایش آثار در ایران حتي بیش از آنچه انتقال آثار عاید کشور می‌کند، می‌تواند برای ایران درآمد و شغل ایجاد کند.
 
بی‌اعتمادی ساخته‌شده سالیان بین هنرمندان تجسمی و مدیران، ماحصل سال‌ها رفتار مدیرانی است که جز عده‌ای معدود، دیگران را از تصمیم‌های خود مطلع نکرده‌اند و حتی اجازه بازدید از موزه‌ها و حضور در حراج‌ها از آنان سلب شده ‌است. این بی‌اعتمادی همچنان وجود دارد و چه‌بسا مدیران جدید ارشاد بتوانند با درنظرگرفتن نقدها و درخواست‌های اهالی هنرهای تجسمی، گامی در جهت ترمیم آن بردارند، در غیر این‌صورت در بر همان پاشنه‌ای می‌چرخد که تاکنون چرخیده است. بگذریم از اینکه نظارت و مشورت راهی است که همگان می‌دانند تنها راه درنیفتادن در ورطه انحراف است.




۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن