تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829638958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان موزه صنایع دستی در سعدآباد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: داستان موزه صنایع دستی در سعدآباد
نمایشگاه موزه‌ای صنایع دستی در آخرین روزهای حضور مسعود سلطانی‌فر در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بدون حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور در کاخ «لیلا» مجموعه سعد آباد افتتاح شد.


با وجود عمر چند هزار ساله صنایع دستی در ایران و با اینکه جای خالی موزه صنایع دستی درمیان موزه‌های دیگر به شدت احساس می‌شود، هنوز هم موزه‌ی استانداردی با عنوان صنایع دستی در کشور نداریم.

به گزارش ایسنا، پیش از این بهمن نامورمطلق – معاون صنایع دستی کشور ـ درباره راه‌اندازی دو موزه برای صنایع دستی ایرانی در هند و چین خبر داد و گفت: ما به دنبال یافتن بازارهای جدید و نمایش صنایع دستی فاخر  و نفیس ایرانی هستیم.  چین، هند و روسیه از جمله بازارهایی هستند که نمی‌توانیم بی‌تفاوت از کنار آن بگذریم؛ به همین دلیل در امسال (سال ۹۵ )نمایشگاه صنایع دستی را در کشور روسیه برگزار می‌کنیم و به زودی موزه‌ای برای نمایش آثار فاخر و نفیس ایرانی در چین و پس از آن درهند راه‌اندازی خواهد شد.

اهمیت وجود موزه صنایع دستی را می‌توان از صحبت‌های معاون صنایع دستی دریافت که موجب افزایش فروش، رونق صادرات در این بخش و معرفی هنر ایران در کشورهای دیگر می‌شود، این در حالی است که جای چنین موزه‌ای در کشور خالی است. شاید به همین دلیل است که هنرمندان از عدم فروش صنایع دستی گلایه دارند زیرا بخشی را برای معرفی این آثار فرهنگی نداریم تا مردم متوجه اهمیت آن در کشور یا گردشگران خارجی بعد از بازدید از آن برای خرید صنایع دستی ترغیب شوند. مهم‌ترین دلیل نبود چنین موزه‌ای هم نبود بودجه در این بخش است، مسئله‌ای که بارها از سوی مسوولان این حوزه در برگزاری نمایشگاه مطرح بوده است.

درست در روزی که مدیرسابق مجموعه سعدآباد تودیع و سرپرست جدید آن معارفه شد، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نمایشگاه موزه‌ای صنایع دستی را افتتاح و با پرسنل مجموعه سعد آباد مقابل ساختمان نمایشگاه آخرین عکس یادگاری‌اش را گرفت.

نمایشگاهی که قرار بود قبل از رفتن بیوک موسوی از مجموعه سعد آباد افتتاح شود اما به دلایل نامعلوم کنسل و این کار سرانجام در روز پنجشنبه ۱۳ آبان ماه اتفاق افتاد.  

سلطانی‌فر در مراسم افتتاح نمایشگاه موزه‌ای صنایع دستی در کاخ سعدآباد به ایسنا گفت: من دیگر پست ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برعهده ندارم و تنها آمده‌ام که موزه صنایع دستی را افتتاح کنم.  اگر هم رئیس سازمان نباشم به عنوان وزیر ورزش و جوانان آمده‌ام تا نمایشگاه موزه صنایع دستی را افتتاح کنم.

در نمایشگاه موزه‌ای صنایع دستی بیش از ۲۰۰ قلم از آثار فاخر صنایع دستی در هر رشته در معرض نمایش گذاشته شده است. سال ۸۵ بیش از ۲۰۰۰ قطعه صنایع دستی نفیس که در رده موزه‌ای قراردارند، همزمان با تلفیق سازمان صنایع دستی با سازمان میراث فرهنگی وارد مجموعه کاخ سعدآباد شدند و برخی از این آثار در کاخ اشرف به نمایش گذاشته شدند.

بعد از واگذاری ساختمان کاخ اشرف از سوی نهاد ریاست جمهوری این ساختمان تبدیل به موزه صنایع دستی شد اما با توجه به سابقه این ساختمان در نمایش ظروف سلطنتی، صنایع دستی در سال ۸۹ برای نمایش به کاخ علیرضا و فرحناز یا همان موزه میرعماد منتقل شد.

این موزه در بخش سفال و سرامیک، شیشه گری و رودوزی‌های سنتی ایران در طبقه اول و بخش‌های صنایع هنری چوب مانند منبت معرق، خاتم، گره چینی و مشبک چوب و همچنین آثار فلزی مانند ملیله سازی و قلمزنی به همراه آثار تزئینی از نقاش‌های ایران از هنرستان‌ها در طبقه دوم به نمایش درآمد.

اما به دلیل آنکه قبلا در این ساختمان آثار میرعماد به نمایش گذاشته شده بود، تصمیم گرفته شد موزه میرعماد دوباره برپا و ساختمان دیگری به موزه صنایع دستی اختصاص داده شود.

در نهایت بخشی از این آثار که عمدتا تاریخی محسوب می‌شوند، در کاخ لیلا به نمایش درآمده و طرح موزه صنایع دستی همچنان در دست بررسی است تا یکی از ساختمان‌های در دست تعمیر سعدآباد را به موزه‌ای برای آن اختصاص دهند.

به نظر می‌رسد بعد از منحل شدن سازمان صنایع دستی و ادغام آن با میراث فرهنگی و گردشگری در دولت محمود احمدی نژاد، آثار منقول این سازمان که سال‌ها قبل از هنرمندان آن خریده یا به سازمان مربوطه اهدا شده بود نیز بعد از ساختمان؛ هنرمندان و پرسنلش وضعیت روشنی ندارند.




تاریخ انتشار: ۱۷:۴۴ - ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - 05 November 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن