واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: از تهران تا موصل؛ نقش ایران در بازی بزرگ خاورمیانه چیست؟
باید منتظر نتیجه تنش میان ترکیه و امریکا و همینطور نتیجه انتخابات ایران باقی ماند. ایران تاکنون موفق شده در عراق هم از دولت بغداد و هم از شبهنظامیان حمایت کند اما پس از آزادی موصل، ادعاهای ترکها و کردها میتواند رقابتهای سیاسی و معادلات را تغییر دهد.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- نشریه «فارین افیرز» با انتشار گزارشی از نبرد موصل میگوید و بازیگران متعددی که در آن مشغول جنگ علیه داعش هستند. این نشریه اشاره میکند که به طور خلاصه هر بازیگری در این نبرد به دنبال پیشبرد منافع خود میباشد در حالی که رقیب آن بازیگر نیز در حال انجام کار مشابهی است.
به گزارش آفتابنیوز؛ فارین افیرز اشاره میکند در میان نیروهای خارجی ایران یکی از جذابترینهاست و مینویسد: «این کشور حریف اصلی و دیرینه امریکا در عراق بوده است. ایران در حال کمک به دولت عراق برای بیرونراندن داعش از موصل و نواحی اطراف است. از زمان سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی، ایران در عراق کشور همسایه خود درگیر بوده است. عراق از آن زمان به بعد از یک کشور دشمن به یک کشور دوست تبدیل شد و دولتی شیعه در آنجا بر روی کار آمد. اساس قدرت ایران در عراق حمایت از شبهنظامیان شیعه و فرماندهان سیاسی قدرتمند آن کشور است. در این میان گروه حشد الشعبی سازمان اصلی شیعه در مبارزات اخیر است. ایران همچنین میخواهد به موازات این سیاست دولت عراق را به عنوان یک متحد حفظ کند. عراق نه تنها همسایه ایران و با آن کشور روابط اقتصادی دارد بلکه در همسایگی سوریه قرار دارد که دولت بشار اسد متحد ایران، آنجا در قدرت باقی مانده است. اکنون اما فشار امریکا بر روی دولت عراق برای به حاشیه رانده شبهنظامیان شیعه عراقی است. منافع ایران در عراق ساده نیست؛ هم باید دولت بغداد را در طرف خود نگه دارد و هم از شبهنظامیان شیعه حمایت کند. شبهنظامیان شیعه نیازمند گسترش نفود خود در داخل عراق و در بخشهای امنیتی آن کشور هستند. همچنین دولت ایران باید از دولت بغداد برای تجدید حاکمیت بر موصل و اعمال قدرت مشروع بر این منطقه عمدتا سنینشین حمایت کند. دخالت بالقوه ترکیه نیز وضعیت را پیچیدهتر کرده است.»
این نشریه اشاره میکند اگرچه در حال حاضر سپاه با مسعود بارزانی و پیشمرگههای کرد روابط خوبی دارد اما مشخص نیست که پس از شکست داعش در موصل زمانی که هر بازیگری سهم خود را میخواهد تنشی میان آنان ایجاد نشود.
این نشریه توصیه میکند که برای جلوگیری از تشدید تنش، ایران باید از درگیری جدی میان منافع ترکی، کردی و شیعه در موصل جلوگیری کند. دولت ایران باید اجازه دهد دولت بغداد بر موصل اعمال قدرت کند و شبهنظامیان را در حاشیه نگه دارد.
این نشریه در ادامه با اشاره به برخی اختلافنظرها در ایران در اینخصوص، مینویسد: «دولت روحانی تمایل به مصالحه دارد و میخواهد با دولتهای خارجی روابط بهتری داشته باشد. شکافی هم میان اصلاحطلبان میانهرو و تندروها در ایران وجود دارد. میانهروها پس از انتخابات مجلس و مجلس خبرگان دستاورد بزرگی داشتند. این به نفع روحانی خواهد بود. این دستاوردها ذاتا تهدیدی برای دلواپسان خواهند بود. با این حال، باید منتظر نتیجه تنش میان ترکیه و امریکا و همینطور نتیجه انتخابات ایران باقی ماند. ایران تاکنون موفق شده در عراق هم از دولت بغداد و هم از شبهنظامیان حمایت کند اما پس از آزادی موصل، ادعاهای ترکها و کردها میتواند رقابتهای سیاسی و معادلات را تغییر دهد.»
۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]