تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836951072
١٠ کشور بر خوان احمدینژاد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ١٠ کشور بر خوان احمدینژاد
از آن زمانيكه اسحاق جهانگيري، معاوناول رئيسجمهور، در يكي از سخنرانيهاي خود، خبر از ايجاد اشتغال در دولت احمدينژاد داد، بيش از يك سال ميگذرد؛ آن زمان كه به گفته او، با سياستهاي اشتباه دولت قبل، ٧٠٠ میلیارد دلار صرف ايجاد اشتغال در چین و نه ايران شد، خبري كه بازتاب گستردهاي داشت و نشان ميداد پول نفت ايران چگونه صرف واردات بيرويه و ايجاد اشتغال در كشورهايي شد كه از شرايط تحريمي ايران سوءاستفاده تام کردند.
به گزارش نامه نیوز، نخستين اين كشورها، بيشك همان چين بود كه توانست هر آنچه نياز نداشتيم هم در قبال پول نفتي كه ايران به آن كشور ميفروخت، روانه ايران كند. هندوستان نيز از اين قاعده مستثنا نبود. حتي برخي از وزراي دولت قبل هم معترف بودند كه در شرايط تحريم مجبور شدهايم به واردات سنگ قبر، سنگ پا، دستهبيل و لاستيك فرغان هم اقدام كنيم. حال آنكه با واردكردن هر محصولي به ايران، چند شغل را در كشور بهسوي خاموشي هدايت ميكرديم. سكوت سنگين شهركهاي صنعتي و بنگاههاي كوچك و متوسط در دولت قبل نشان از آن داشت كه خيل عظيمي از اشتغال در ايران به خاموشي گراييد و براي روشنكردن چراغ آن، بايد چه راه طولانيای را سپري كرد.
اشتغالزايي براي كشورهاي بهظن، دوست ايران
ابوالفضل روغنيگلپايگاني، رئيس كميسيون صنعت و مشاور رئيس اتاق ايران، در گفتوگوي خود با «شرق» ميگويد: در دولتهاي نهم و دهم تقريبا ٧٠٠ ميليارد دلار درآمد نفتي داشتيم كه به روايت اقتصاددانان با كل درآمدهاي نفتي ايران از زمان «دارسي» به بعد برابري ميكند. اين نشان ميدهد ايران بهلحاظ افزايش درآمدهاي نفتي از وضعيت خوبي برخوردار بود؛ اما از زماني كه سايه تحريمها بر اقتصاد ايران سنگينتر شد، ارتباط ما با بلوك شرق و كشورهايي كه با آنها در ارتباط بودند، بيشتر شد و همين نزديكي موجب واردات عظيم از اين كشورها در قبال پول فروش نفت ايران شد.
به گفته روغني، چين در اين ميان در مقام نخست قرار داشت و واردات كالا از اين كشور بهصورت عمومي در همه زمينهها از جمله صنعت، تكنولوژي و... ميشد كه البته اين روند هنوز هم ادامهدار است و در چند وقت اخير هم بيشترين واردات ما از كشور چين بوده است.
رئيس كميسيون صنعت اتاق ايران معتقد است: ممكن است برخي بگويند كشورِ بعد از چين، امارات است كه بيشترين واردات را از آن داشتيم؛ اما چنين نيست. امارات صرفا كشوري بود كه براي دورزدن تحريمها، صادرات مجدد از ديگر كشورها را به ايران داشت؛ اما خود كالايي براي بازار هدف ايران توليد نميكرد. در واقع امارات بهعنوان کشور واسطه، در ایجاد اشتغال برای کشورهایی که کالای آنها را از طریق آن به کشور وارد کردیم به ایران کمک کرد. كره جنوبي و هند در مقام بعدي قرار داشتند.
به گفته اين صنعتگر، بهواسطه مطالباتي كه از كشور هند براي فروش نفت به ايران داشتيم، آنها پيشنهاد واردات ادويه از كشور خود را مطرح كردند.
واردات اقلامي كه مورد نياز نبود
به گفته او، حجم واردات در چند سال گذشته بين ٨٠ تا ٩٠ ميليارد دلار در نوسان بوده است كه نشان ميدهد در اين مدت بيشتر مايحتاج خود را بهدليل افزايش ثروتهاي نفتي، صرف واردات بسياري از اقلامي كه مورد نياز نبود، كرديم.
آنگونه كه روغني روايت ميكند سالهاي تحريم، سالها و روزهاي سختي براي كشور بود و منابع كشور را از دست داديم: منابعي كه از فروش نفت عايد ايران ميشد، به محصولاتي تبديل شد كه مورد نياز كشور نبود. به همين ترتيب بسياري از صنايع ايران آسيبهاي جدي ديدند. به اين دليل كه قدرت رقابت با چين و كشورهاي بزرگ ديگر را نداشتيم.
تثبيت شغل در كشورهاي طرف
او تصريح ميكند: به همين دليل به هر ميزان وارداتي كه از اين كشورها به ايران داشتيم، تثبيت شغل در كشورهاي طرف مقابل داشتيم و در كنار آن چند شغل را در ايران از دست داديم.
روغني براي تأكيد بر حرف خود، به صنايعي اشاره ميكند كه رو به خاموشي داشتهاند: درحالحاضر ٤٠ تا ٥٠ درصد شهركهاي صنعتي و شركتهاي كوچك و متوسط تعطيل شدهاند و اين نشان از آن دارد كه مشاغل عمده كشور را از دست دادهايم.
به گفته او، حتي منابع مالي بانكها نيز به اين طريق از دست رفت، زيرا بسياري از اين شركتهاي كوچك بهواسطه منابع مالي ايجاد شده بودند و در نهايت از بين رفتند و امكان بازپرداخت منابع را ندارند.
او در يك رتبهبندي براي كشورهايي كه بهواسطه واردات از آنها، برايشان ايجاد شغل شد، ميگويد: چين در مقام نخست، امارات در رتبه بعدي و تركيه در مقام سوم قرار داشت.
پس از آن هند و كره جنوبي قرار داشتند كه البته در برخي از سالها رتبه آنها با يكديگر تعويض ميشد. روسيه، آلمان، ايتاليا، فنلاند و سوئد، برزيل و فرانسه نيز در رتبههاي بعدي قرار داشتند.
به گفته رئيس كميسيون صنعت ايران، پس از توافق هستهاي، شرايط كشور بسيار بهتر شده است؛ اما به شرايط مطلوب نرسيدهايم. بهواسطه كاهش شديد درآمدهاي نفتي و ركود حاكم بر بازار، اقدامات كمتري براي واردات به كشور انجام داديم و همين امر سبب شده صنايع داخلي تا حدودي بتوانند جاي خود را محكم كنند.
اين صنعتگر ميافزايد: با اينكه صنعتگر هستم؛ با واردات مخالفت نيستم؛ اما واردات بايد با برنامهريزي براي اقلام مورد نياز كشور باشد نه واردات در هر زمينهاي كه صنايع داخلي نيز ميتوانند آن را توليد كنند، بلكه بايد اقلامي را كه در زنجيره ارزش قرار دارند و در ايران وجود ندارند، وارد كنيم.
رانت ارزي و قاچاق، اقتصاد اشتغال را نابود كرد
او به ريشههاي ايجاد اين مشكل اينگونه اشاره ميكند: مهمترين رانتي كه پس از قاچاق در ايران داريم، ارز چندنرخي است؛ بنابراين بايد هرچه سريعتر براي تكنرخيكردن ارز اقدام كنيم.
به گفته روغني، اگر ميخواهيم در كشور شغل ايجاد كنيم، بايد بهطور جدي جلوي قاچاق كالا و ارز را بگيريم. قاچاق تأثير زيانباري بر اقتصاد اشتغال در ايران دارد. رقم بالاي ١٥ تا ٢٥ ميليارد دلار قاچاق در ايران بسيار بزرگ است و آسيبهاي سنگيني به همراه دارد.
او ادامه ميدهد: در درجه دوم اصلاحاتي در زمينه ارز نياز است؛ وقتي ارز چندلايهاي وجود دارد، دولت هم نميتواند شناسايي كند واردكننده از كداميك از ارزهاي دولتي، مبادلهاي يا آزاد استفاده ميكند. قاعدتا واردكننده از ارزهايي استفاده ميكند كه صرفا براي خود او صرفه داشته باشد و شرايط كشور را نميسنجد.
او تصريح ميكند: يكسانسازي نرخ ارز، به ايجاد شغل و تثبيت و گسترش آن در كشور كمك خواهد کرد. نظام بانكي، مالياتي، تأمين اجتماعي و قوانين كار و ساير قوانيني كه مانع ايجاد ميكنند، به اصلاح نياز دارد.
کره جنوبی بازار لوازم خانگی ایران را قبضه کرد
ابراهیم جمیلی، رئیس خانه اقتصاد ایران میگوید: با توجه به حجم واردات گسترده در دولتهای نهم و دهم برای کشورهای واردکننده به ایران ایجاد شغل کردیم و به همان میزان شغلهایی را در ایران از بین بردیم. چین، امارات، ترکیه، هند و کره جنوبی از کشورهایی بودند که برای آنها شغل ایجاد کردیم؛ برای نمونه، کره جنوبی بازار لوازم خانگی ایران را قبضه کرد.
سود چین، امارات و ترکیه در بازارهای مالی از ایران
به گفته جمیلی، چین و ترکیه و امارات در بازارهای مالی بیشترین سود را از ایران بردند و همین امر برای آنها ایجاد اشتغال کرد. هرآنچه تحریم بود، از ترکیه وارد ایران میشد. ترکیه در بازار پوشاک و چرم، چین در همه بازارها اعم از نفت، پتروشیمی، خودرو، بازارهای مالی و... و هندوستان در برنج، چای و منسوجات نیز از اقتصاد ایران سهمبری کردند. در آن زمان حتی ارمنستان و گرجستان هم هر کدام سهم خود را از بازار ایران بردند.
ایجاد اشتغال برای اماراتیها با صادرات مجدد محصولات کشورهای دیگر به ایران
به گفته این فعال اقتصادی، امارات تمام کالاهایی را که از اروپا، ژاپن و کشورهای مشترکالمنافع به این کشور میآمد، وارد ایران میکرد. در واقع امارات کالای ساخت خود را وارد ایران نمیکرد، اما از قِبل صادرات مجدد کالاهای دیگر کشورها برای شهروندان خود ایجاد اشتغال کرد و بیشترین سود را از ایران برد.
به گفته او، دولت دهم بیشترین واردات را به دلیل افزایش درآمدهای نفتی و نبود مدیریت مالی به کشور داشت. همین امر سبب شد همه کالاها از دیگر کشورها وارد کشور شود و این بزرگترین لطمهای بود که به اقتصاد ایران وارد شد؛ زیرا پول نفتی که میتوانست برای ایران سرمایهگذاری در زیرساختها ایجاد کند، صرف واردات کالاهای نهایی از دیگر کشورها شد.
او با نگاهی به این روزهای اقتصاد ایران میگوید: به دو دلیل واردات کشور نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است؛ نخست به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و دیگری رکود در بازار، موجب شده با کاهش واردات روبهرو باشیم.
وظیفه دولت ایجاد اشتغال نیست
رئیس خانه اقتصاد ایران با رد وظیفه دولت در اشتغالزایی میگوید: وظیفه دولت ایجاد شغل نیست، بلکه وظیفه دولت حمایت از بنگاههایی است که ایجاد اشتغال میکنند، اما همه انتظار داریم دولت ایجاد اشتغال کند؛ درحالیکه ایجاد شغل از سوی دولت به غیر از اینکه دولت را حجیم و سنگینتر کند، مشکلی را حل نمیکند. باید به دنبال آن باشیم که دولت زمینههای ایجاد اشتغال را هم برای شرکتهای داخلی و هم برای شرکتهای خارجی که میخواهند در ایران سرمایهگذاری کنند، فراهم کند.
این فعال اقتصادی معتقد است: یکی از کارهای مفیدی که دولت در سال ٩٥ کرد، استفاده از بازنشستهها برای جایگزین کردن بیکاران تحصیلکرده بود. اگر این روند ادامه یابد، میتواند فرصت خوبی برای اشتغال ایجاد کند.
او به این نکته هم اشاره میکند که در این سالها، شاهد این هستیم که دوشغلههای زیادی در کشور وجود دارند که خودشان را از قانون دوشغلهبودن خارج میکنند. هیأتهای مدیره و... در این دستهاند که البته دولت سعی داشته چنین روندی را متوقف کند.
منبع: روزنامه شرق
۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
کره شمالی بار دیگر خود را کشوری اتمی خواند
کره شمالی بار دیگر خود را کشوری اتمی خواندتاریخ انتشار دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۵۳ کره شمالی روز دوشنبه برای چندمین بار برنامه توسعه تسلیحات هسته ای و موشکی خود را مورد تقدیر قرار داد و اعلام کرد که یک کشور اتمی است این چندمین بار بخصوص در سال جاری میلادی پس از دو آزمایش هسته١٠ کشور بر خوان محمود احمدی نژاد
١٠ کشور بر خوان محمود احمدی نژاد روزنامه شرق نوشت از آن زمانيكه اسحاق جهانگيري معاوناول رئيسجمهور در يكي از سخنرانيهاي خود خبر از ايجاد اشتغال در دولت احمدينژاد داد بيش از يك سال ميگذرد آن زمان كه به گفته او با سياستهاي اشتباه دولت قبل ٧٠٠ میلیارد دلار صرف ايجاد ا١٠ کشور بر خوان محمود احمدی نژاد/ ماجرای ٧٠٠ میلیارد دلار شغل که دولت قبل برای سایر کشورها ایجاد کرد!
١٠ کشور بر خوان محمود احمدی نژاد ماجرای ٧٠٠ میلیارد دلار شغل که دولت قبل برای سایر کشورها ایجاد کرد روزنامه شرق نوشت از آن زمانيكه اسحاق جهانگيري معاوناول رئيسجمهور در يكي از سخنرانيهاي خود خبر از ايجاد اشتغال در دولت احمدينژاد داد بيش از يك سال ميگذرد آن زمان كه بهروایت خواندنی از آبگوشتخوری احمدینژاد و مشایی در پاستور
روایت خواندنی از آبگوشتخوری احمدینژاد و مشایی در پاستورتاریخ انتشار دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۱۲ انتخاب نوشت غلامرضا شاهین فرد سرآشپز نهاد ریاست جمهوری اخیرا طی مصاحبه ای از سبک و سیاق طعام و خورد و خوراک پاستور نشینان سابق پرده برداشته است مقامات و گردانندگان دولت های نهممقام معظم رهبری: سخنانی که درباره ایران می گوییم، رجز خوانی نیست واقعیتی است/ شما قبل از بیگانگان جوانان فرزان
مقام معظم رهبری سخنانی که درباره ایران می گوییم رجز خوانی نیست واقعیتی است شما قبل از بیگانگان جوانان فرزانه کشور را شناسایی و حمایت کنید حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز چهارشنبه در دیدار بیش از هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی جوانان نخبهروایت خواندنی از آبگوشتخوری احمدینژاد و مشایی در پاستور/پیاز سوخته در سوپ احمدینژاد دردسرساز شد
روایت خواندنی از آبگوشتخوری احمدینژاد و مشایی در پاستور پیاز سوخته در سوپ احمدینژاد دردسرساز شد غلامرضا شاهین فرد سرآشپز نهاد ریاست جمهوری اخیرا طی مصاحبه ای از سبک و سیاق طعام و خورد و خوراک پاستور نشینان سابق پرده برداشته است به گزارش نامه نیوز مقامات و گردانندگان دولت هاروایت خواندنی از آبگوشتخوری احمدینژاد و مشایی
غلامرضا شاهین فرد سرآشپز نهاد ریاست جمهوری اخیرا طی مصاحبه ای از سبک و سیاق طعام و خورد و خوراک پاستور نشینان سابق پرده برداشته است او گفته است که حضرات مدعی ساده زیستی که طی سال های 84 تا 92 عنان امور مملکت را برعهده داشته اند چندان هم به امور جوارحی خود بی توجه نبودند و در روزنقش دفتر پیشخوان خدمات دولت در کشور چیست + فیلم
نقش دفتر پیشخوان خدمات دولت در کشور چیست فیلم نجف پور در سرزده این هفته به سراغ دفتر پیشخوان خدمات دولت رفته است به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان نجف پور در سرزده این هفته به سراغ دفتر پیشخوان خدمات دولت رفته است لینک دانلود فیلملینک ۲۵ مهر ۱۳۹۵خواننده کشورمان که گرفتار قصور پزشکی شد!+عکس
پس از حاشیه های فراوان قصور پزشکی در جریان درمان عباس کیارستمی حالا یکی از خواننده های ایرانی هم می گوید اشتباه عجیب یک پزشک او را در بیمارستان بستری کرده است شهاب مظفری هفته گذشته بود که شهاب مظفری خواننده پاپ در بیمارستان بستری شد هر چند وضعیت او به نظر نمی رسید که آنقدر وخیمسن کاهش تراکم استخوان / شیوع پوکی استخوان در شمال کشور
سن کاهش تراکم استخوان شیوع پوکی استخوان در شمال کشور وی در خصوص عوامل موثر بر افزایش تراکم استخوان نیز توضیح داد و گفت اگرچه عامل ژنتیک و وراثت مهمترین عامل تعیین کننده تراکم استخوان به شمار میرود ولی تغذیه مناسب در دوران کودکی نوجوانی و جوانی دوران بارداری و شیردهی در کن-
سیاسی
پربازدیدترینها