واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان امروز: سهشنبه روزخبرسازي براي مجلس است؛ چرا كه قرار است نمايندگان درباره صلاحيت ۳ گزينه معرفي شده از سوي رئيسجمهور براي تصدي وزارتخانههاي «ورزش و جوانان»، « آموزش و پرورش» و « فرهنگ و ارشاد اسلامي »تصميم بگيرند.
اين تغييرات از سوي دكتر حسن روحاني با هدف ترميم كابينه جهت خدمت رساني بهتر به مردم صورت گرفته است. بنابراين هدفي كه رئيسجمهور در نظر داشته مورد رضايت دلسوزان كشور است. گزينههاي معرفي شده از سوي رئيسجمهور به ترتيب عبارتند از صالحي اميري براي وزارت ارشاد، دانش آشتياني براي وزارت آموزش و پرورش و سلطاني فر براي وزارت ورزش و جوانان! گزينههاي پيشنهادي براي مجلس و مردم غريبه نيستند و از سال ۹۲ در كنار دولت روحاني حضور داشتند كه در ادامه به بررسي وضعيت آنها پرداخته خواهد شد.
صالحي اميري، گزينهاي مطلوب
دكتر رضا صالحي اميري كه به عنوان گزينه پيشنهادي رئيسجمهور به مجلس براي تصدي وزارت ارشاد معرفي شده، در عرصه فرهنگ نامي آشناست و از سوي ديگر بهخوبي به دليل چهره امنيتي كه داشته است، به آفتهايي مانند نفوذ و برنامههاي دشمنان براي تخريب فرهنگ و سنن كشور آگاه است. بنابراين با راي مثبت نمايندگان به او براي تصدي وزارت ارشاد بهخوبي توان حفاظت از مرزهاي فرهنگي و هنري كشور را دارد كه البته اين حفاظت در تضمين امنيت كشور هم نقش بسزايي دارد.
از نظر توانايي مديريتي صالحي اميري نيازي به جستوجوي زياد نيست؛ چرا كه عملكرد او در رياست كتابخانه ملي مبين مديريت مطلوب او در بخش فرهنگي است. از سوي ديگر نبايد ارتباط او باوزارت ارشاد دولت يازدهم را فراموش كرد؛ چنان که هر گاه موضوع يا طرحي براي اعتلاي فرهنگ كشور در ذهن داشته، با وزير وقت و مديران اين وزارتخانه در ميان گذاشته است. صالحي اميري به خوبي نشان داده كه با فرهنگ عمومي آشناست و راههاي ارتقاي آن را ميداند. از سويي اكنون كه قرار است وزير جديدي براي وزارت ارشاد انتخاب شود بايد به اين مهم توجه داشت كه تمام مسئوليت فرهنگي كشور بر دوش وزارت ارشاد نيست و نهادهاي متعدد ديگري در اين امر مسئوليت دارند.
بنابراين محدود كردن انتظار پاسخگويي درباره وضعيت فرهنگي كشور از وزارت ارشاد انتظار بجايي نيست، بلكه بايد آنچه بر عهده وزير ارشاد و وزارتخانه تحت مديريت اوست تعيين شود تا هر ايرادي كه مشاهده ميشود انتظار پاسخگويي از وزير ارشاد نباشد. صالحي اميري مديري است كه نشان داده جسارت تغيير را دارد و پيشرفت نهادي را كه مديريت آن را دارد قرباني مصلحتهايي نميكند كه سودي براي جامعه ندارد.
دانش آشتياني در مسير اصلاح آموزش و پرورش
از جمله تغييراتي كه روحاني در مسير ترميم كابينه انجام داد، معرفي فخرالدين احمدي دانش آشتياني براي وزارت آموزش و پرورش به جاي فاني بود. اين وزارتخانه از پيچيدهترين و در عين حال با اهميتترين وزارتخانههاي كشور است؛ چرا كه مسير آينده افراد را تعيين ميكند و به همين دليل است كه هراز چند گاهي مورد هجمه مخالفان قرار ميگيرد. دانش آشتياني از مديراني است كه همانند صالحي اميري به خوبي با افكار و برنامههاي رئيسجمهور و دولت آشناست و از زماني كه نام او براي تصدي وزارت آموزش و پرورش مطرح شد، مورد حمايت تعداد زيادي از فرهنگيان و تشكلهاي فرهنگي قرار گرفت.
در ابتداي آغاز به كار دولت او از سوي رئيسجمهور به عنوان وزير علوم به مجلس معرفي شد كه نمايندگان راي اعتماد به او ندادند كه علتش را در همان جلسه يكي از نمايندگان مخالف او چنين بيان كرد:«آيا اين اتفاقي است كه شما از تيم معين وزراي پيشنهادي خود را انتخاب ميكنيد؟» بنابراين مشخص شد در عملكرد و توانايي او اشكالي براي مخالفت يافت نشد و مخالفان دولت درمجلس نهم با سياسي كردن فضا مانع از حضور او در وزارت علوم شدند اما اينبار قرار نيست نمايندگان مجلس دهم مانند دلواپسان مجلس نهم با نگاه سياسي درباره دانش آشتياني نظر دهد.
گزينه آشنا به ورزش و جوانان
وزير پیشنهادی دیگرمعرفي شده از سوي رئيسجمهور، مسعود سلطانيفر و گزينه آشنا براي بسياري از افراد جامعه است؛ چرا كه اكنون رياست سازمان گردشگري بر عهده اوست. او نيز مانند دو گزينه قبلي ارتباط نزديكي بارئيسجمهور دارد و پيش از اين هم در ابتداي دولت براي تصدي وزارت ورزش و جوانان از سوي رئيسجمهور به مجلس معرفي شده بود كه نتوانست از سد تاييد نمايندگان مجلس نهم بگذرد؛ اما روحاني كه به تواناييهاي او واقف بود كليد اتاق رياست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را به او سپرد كه در اين مسئوليت هم موفق بود و افزايش چشمگير گردشگران خارجي درايران اثباتكننده اين ادعاست.
او بهخوبي با فرهنگ و ورزش آشناست و از سويي توانايي جذب جوانان را با ارائه برنامههاي مفيدي دارد. اينبار تصور نميشود نمايندگان به راحتي از تواناييهاي او چشم پوشي كنند. سلطاني فر هم مانند دو وزير پيشنهادي ديگر جرات و جسارت تغيير براي كسب نتيجه بهتر را دارد.
در نهايت
نبايد فراموش كرد جنس مجلس دهم با مجلس نهم بسیار تفاوت دارد؟ چرا كه نمایندگان این مجلس نشان دادهاند كه براي آنها كارآمدي بيش از نگاه سياسي داراي اولويت است واز سوی دیگر خصلت اعتدالي وزراي پيبشنهادي روحاني هم غيرقابل انكار است. نمايندگان به خوبي آگاه هستند كه راي اعتماد آنها به وزراي پيشنهادي براي چند ماه باقيمانده تا پايان دولت يازدهم نيست و روحاني در معرفي گزينههاي خود برنامه بلندمدت را در نظر داشته است. اكنون انتظار این است که نمايندگان به ۳ وزير پيشنهادي راي اعتماد بدهند.
۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]