واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ضعف در مذاکره؛ عامل ناکامی تحصیلکردهها در بازار کار
فنون مذاکره و مهارتهای فن بیان باید در دانشگاهها آموزش داده شود اما درحالحاضر ماموریت نظام آموزش عالی کشور در تولید محتوا و انتقال تخصصها خلاصه شده است.
مهمترین عامل ناکامی فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار، ناتوانی آنها در مذاکره و متقاعدسازی در جلسات و گفتوگوها است.
یک استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم رفتاری در گفتوگو با پولنیوز با بیان این مطلب اظهار داشت: بنگاههای اقتصادی و فضای رقابتی بازار مملو از قوانین نانوشتهای است که برای ورود به آن باید با تکنیکهای مذاکره و متقاعد کردن کارفرما آشنایی داشت.
جمال قمری با اشاره به اینکه افراد تحصیلکرده سالها انرژی و تمرکز خود را تنها برای متخصص شدن در یک حوزه، صرف می کنند، افزود: این افراد با تمام پتانسیل و توانمندیهای فنی، گاهی در ابتدایی ترین مهارتهای مذاکره ناتوانند و به همین دلیل در جلسات مصاحبه نمیتوانند تصمیمگیرندگان سازمانها را تحت تاثیر قابلیتهای خود قرار دهند.
وی ادامه داد: چالشی که در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی بهطور متداول مشاهده میشود، انطباق نداشتن با شرایط کار جمعی است، بدین ترتیب که بسیاری از فارغالتحصیلان و حتی نخبگان پس از ورود به محیط کار و هنگام مواجه شدن با تعارضات و یا پاسخ منفی، تصمیم به ترک سازمان میگیرند و دیگران و اطرافیان را مقصر چنین اتفاقاتی قلمداد میکنند، درحالی که اگر با تکنیکهای ارتباطات، مذاکره و متقاعدسازی آشنا باشند بهسادگی از این موانع عبور خواهند کرد.
نویسنده کتاب "فن چانهزنى در مذاكره و فروش" با بیان اینکه فنون مذاکره و مهارتهای فن بیان باید در دانشگاهها آموزش داده شود، افزود: درحالحاضر ماموریت نظام آموزش عالی کشور در تولید محتوا و انتقال تخصصها خلاصه شده است؛ درحالی که فضای دانشگاهها و ارزشهایی نظیر نمره، شباهتی با شرایط پر تلاطم بنگاههای اقتصادی ندارد. به همین دلیل دانشجویان پیش از ورود به بازار کار، باید مهارتهایی نظیر متقاعدسازی، ارائه و فن بیان و استفاده همزمان و مناسب از کلام، صدا و زبان بدن را آموزش ببینند.
این مدرس فن مذاکره با تکیه بر گزارشهای مرکز آمار ایران که نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی را حدود ۴ برابر نرخ بیکاری در کشور اعلام کرده است، گفت: زمان آن رسیده است تا دانشگاهها تصمیم بگیرند کارشناسانی را بهعنوان مربی در کنار دانشجویان قرار دهند تا مهارتهای خوب صحبت کردن، شیوههای صحیح ارائه دادن، اقناع مخاطبان، سخنرانی و متقاعدسازی را به آنها آموزش دهند و پیش از هر ارائه یا سخنرانی به آنها کمک کنند تا نقاط ضعف خود را شناسایی و با آموزش و تمرین نسبت به رفع نقاط ضعف آنها اقدام کنند؛ موضوعی که بیشک مسير جذب و ماندگارى فارغالتحصیلان در بازار کار را هموار مىسازد و ميزان خروج نخبگان از کشور را كاهش خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - 29 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]