واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: دلایل متعددی در سالهای اخیر در ارتباط با موضوع طلاق مطرح شده اند. به عنوان مثال موضوع شبکه های مجازی به عنوان پدیده ای جدید و موثر بر طلاق زوجین مطرح شده است د و کارشناسان و محققان بسیاری بر روی این پدیده تمرکز و مطالعه داشته اند که نتایج جالب توجهی را از آن استخراج کرده اند.
در این زمینه نکته مهمی وجود دارد و آن این است که مردم نباید فکر کنند چون در فضای مجازی همه چیز انتزاعی است تاثیرات این فضا هم انتزاعی است، واین در حالیست که تاثیرات آن را به صورت واقعی در جهان حقیقی می بینیم.
میزان طلاق در کشور بر اساس منابع خبری موثق منتشر شده تا 13 دی سال 94 روزانه 432 طلاق در کشور بوده است. اما گذشته از این، نکته مهم دیگر، جدا افتادن زن و شوهر و فرزندان از یکدیگر هستند. اتفاقی که با ورود گوشی های هوشمند به خانواد ها به وقوع پیوست پیش از آنکه فرهنگ و روش صحیح استفاده از این تکنولوژی به مردم جامعه آموخته شود. فرهنگی که بر رفتار اجتماعی مردم در رابطه با فضای مجازی مربوط می شود و ضرورت یادگیری در نحوه استفاده از این امکان را برای همگان روشن می سازد.
علیرضا آل داوود پژوهشگر فضای مجازی و رسانه، به تصویب قانونی در فرانسه اشاره می کند که سن استفاده از شبکه های مجازی 16 سالگی تعیین می شود. اینترنت خانواده از اینترنت آزاد جدا است اما در ایران پدر خانواده از همان اینترنتی استفاده می کند که فرزند شما استفاده می کند.
در دنیای مجازی با بانکداری مجازی، آموزش مجازی و امثال آن روبرو هستیم که شبیه سازی شده اند، اما بالاترین حالت وقتی است که زندگی شبیه سازی می شود و کل زندگی از زندگی حقیقی به زندگی مجازی کوچ می کند که باعث می شود از زندگی واقعی دور شوید
در ابتدای توسعه اینترنت و گسترش آن در سراسر جهان، ما در جامعه اطلاعاتی و دانشی سیر می کردیم و نهایتاً اینترنت به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات و به اشتراک گذاری آن مورد استفاده قرار می گرفت.
در یک دهه گذشته وارد جامعه مجازی شده ایم و اساساً تحول و انقلابی در استفاده از این فضا به وجود آمد و آن اینکه مجازی شدن، وارد اینترنت شد. این مجازی شدن، در حقیقت شبیه سازی آنچه که در زندگی واقعی با آن مواجه هستیم را میسر کرد و این روند ما را به سمت جامعه مجازی سوق داد.
هویت مجازی چیست؟
انسان، دنیا و هویت انسانی اصل موضوعات در کائنات هستند اما هویت مجازی، انسان مجازی یا آواتار و دنیای مجازی به وجود آمد که امکان زندگی مجازی را فراهم کردند. یعنی امروز طیفی از زندگی واقعی تا زندگی مجازی که به آن زندگی دوم می گوییم را شاهد هستیم. این زندگی مجازی در یک دنیای غیر واقعی و مجازی در بستر اینترنت و سرور شرکت های اینترنتی ایجاد شده است.
در دنیای مجازی با بانکداری مجازی، آموزش مجازی و امثال آن روبرو هستیم که شبیه سازی شده اند، اما بالاترین حالت وقتی است که زندگی شبیه سازی می شود و کل زندگی از زندگی حقیقی به زندگی مجازی کوچ می کند که باعث می شود از زندگی واقعی دور شوید.
دنیای مجازی برای افراد زیادی اینگونه است، همانطور که در این دنیا تنفس می کند و با انسان های دیگر ارتباط برقرار می کند، به طور موازی می تواند زندگی کند، یعنی هر ساعت از شبانه روز می تواند تا جایی که ممکن است در یک دنیای دیگر باشد، دنیایی که تمام آن در ذهن فرد تعریف شده است.
در ابتدای توسعه اینترنت و گسترش آن در سراسر جهان، ما در جامعه اطلاعاتی و دانشی سیر می کردیم و نهایتاً اینترنت به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات و به اشتراک گذاری آن مورد استفاده قرار می گرفت
به این ترتیب می توان اینطور گفت که تا چند سال پیش مهمترین علت طلاق در خانواده ایرانی اعتیاد بود اما در حال حاضر این موضوع به رتبه های پایین تر آمده است. این موضوع از زمانی که شبکه های اجتماعی به خانواده های ایرانی آمدند، رخ داده است.
این در حالیست که در شروع دهه قبل با ورود شبکه های ماهواره ای این موضوع کم کم بروز و ظهور یافت و بیشترین طلاق را زمانی داشتیم که شبکه های ماهواره ای وارد خانواده ها شد و افراد به سمت این شبکه ها رفته بودند که این موضوع تاثیراتی را بر فرهنگ خانواده ها گذاشته بود.
اما در حال حاضر فضای مجازی و سایبری به عنوان علت جدید جدایی ذکر شده و در حال حاضر عامل ماهواره کمرنگ تر شده است. استفاده خلاف اصولی که زن و شوهر از تلفن همراه دارند باعث شده است روز به روز با آمار طلاق بیشتر شود. وقتی زن و شوهر نمی توانند زمان زیادی را با هم بگذرانند و با توجه به اینکه عموماً زن و مرد با هم کارمی کنند، در ساعت هایی که باید در کنار هم باشند، هر کدام با تلفن همراه درگیر هستند و به نوعی موبایل ها به عضو اصلی خانواده تبدیل شده است.
علت درگیری امروز زوجین
زمانی علت درگیری زوج ها، نداشتن پول و امکانات بود اما امروز علل مختلف دیگری وجود دارد. آمار طلاق در شمال شهر تهران، یک طلاق به ازای هر 2.2 ازدواج و در روستاها، یک طلاق به ازای هر 6 ازدواج است.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان این که زمانی آسیب های اجتماعی ناشی از فقر بود اما امروز علل دیگری نیز مانند فضای مجازی دارد، اضافه کرد: یکی از آثار فضای مجازی، کم شدن فضای گفت و گو در خانواده ها است و موجب بروز برخی موارد افسردگی، تغییرات رفتاری و تغییر سبک زندگی می شود. به این ترتیب فضای مجازی می تواند به عاملی برای فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر باشد که در مواردی منجر به طلاق می شود.
۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]