تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834546798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ذات نظام بانکداری ایران تفاوتی با نظام ربوی ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: اگرچه ما منتقد نظام سرمایه داری غرب و موضوع وال استریت و غیره هستیم اما ادامه وضعیت فعلی موجب می‌شود این قضایا نیز در ایران عمق پیدا کند که نیازمند یک نگاه کلان در حوزه نظام بانکداری است.


به گزارش خبرگزاری فارس، غلامرضا مصباحی مقدم در اولین کنگره ملی - دانشجویی عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی در بستر اقتصاد ایران که در دانشگاه امام صادق برگزار شد با بیان اینکه نظام بانکی به گونه‌ای است که نظام اقتصادی را با مشکل مواجه کرده است، گفت: ذات این نظام به گونه‌ای است که عملا تفاوت جدی با نظام بانکداری ربوی ندارد چرا که در برابر سود معین پول را از مردم گرفته و به سرمایه گذاران می‌دهد و خود ما به التفاوت را در ازای  خدمات ارائه شده برمی‌دارد که این از نظر جوهر کار هیچ تفاوتی با نظام ربوی بانکی دنیا ندارد.


وی ادامه داد: تنها تفاوت در نرخ، اعداد و ارقام است و به حساب اینکه در نظام ما تورم دو رقمی عملکرد چند دهه گذشته است سود سپرده‌های بانکی هم مشمول این منفعت ناشی از تورم است و یا آنکه گیرندگان تسهیلات به ازای هزینه‌ای که متقبل می‌شوند ناشی از نرخ تورم است.


مصباحی مقدم اظهار داشت: مطالعه تجربه بانکداری نشان داده که اگر وجوه کل مردم در سپرده ها باشد قدرت خرید در طی سال‌های گذشته کاهش یافته و اگر وجوه درشت و کلان داشتند که صاحبان آن توانسته‌اند بخشی از منافع را به دست آورند و منافعشان افزایش یافته است .


این نماینده مجلس عنوان کرد: همین امر موجب بسته شدن قراردادهای صوری، مشارکت‌های غیر واقعی و قرارداد و عقود مبادله‌ای با فاکتورسازی‌های صوری شده است به گونه‌ای که سیستم بانکی ما بدون قبول ریسک سود می‌برد.


وی عنوان کرد: این مشکلات به نظام اقتصادی ما سرایت کرده به طوری که سرمایه گذاری در بخش مولد کم صرفه تر از سرمایه گذاری در بخش نا مولد بانکها است و بانکها به عنوان واسطه هستند اما منافع بانکها افزون بر منافع بخش مولد اقتصادی است.


مصباحی مقدم ادامه داد: نتیجه این شده که به تدریج منابع از بخش مولد به سمت بانک‌ها و بخش های نامولد شیب پیدا کرده چرا که نرخ‌های از پیش تعیین شده نسبتا بالایی از سرمایه گذاران مطالبه می‌کنند و اگر سرمایه‌گذاران این منابع را به تولید اختصاص دهند بازدهی بالایی برای آنها نخواهد داشت. 


این نماینده مجلس اظهار داشت: به این ترتیب وجوه به سمت بانک‌ها می‌آید و بانک‌ها به طور عمده بخش نامولد را تامین مالی می‌کنند و اگر برحسب ظاهر هم این وجوه به بخش مولد تزریق شود به صورت اتوماتیک به بخش غیر مولد انتقال پیدا می‌کند.


وی افزود: به این دلیل نظام بانکی بزرگ و بزرگتر و بخش واقعی اقتصاد نیز کوچک و کوچکتر می‌شود و این بحران اگرچه در حال حاضر خود را به خوبی نشان نمی‌دهد اما زمان زیادی طول نمی‌کشد تا خود را آشکار کند.


مصباحی مقدم یادآور شد: از طرفی دیگر بانک‌ها منابع کل مردم را جذب کرده و بخش عظیمی از مردم از طریق سود سپرده های بانکی می‌توانند هزینه خود را تامین کنند،بنابراین پول خود را در بانکها یا موسسات اعتباری سرمایه گذاری می‌کنند. این امر موجب شده که این پول وارد بازار سرمایه نشود بنابراین به تولید منتج نخواهد شد که این امر عامل رکود در بخش تولید کالا و خدمات است.


این نماینده مجلس اظهار داشت: مورد دیگر مربوط به وجوه بزرگ صاحبان سرمایه است چرا که طبق برخی اسناد 80درصد منابع سپرده‌های بزرگ بانکی در دست دو درصد خانواده‌های کشور است در واقع یعنی ثروتمندان بزرگی را در اثر کارکرد نظام بانکی پیدا کرده‌ایم و منابع صاحبان این ثروت کلان دائما در حال افزایش است.


وی ادامه داد: صاحبان این منابع با موسسات مالی و اعتباری برای رسیدن به سود بیشتر چانه زنی می‌کنند و هر کدام مناسب تر باشد آن‌را انتخاب می کنند.صاحبان این وجوه کلان موجب تعیین و بالا نگه داشتن نرخ سود بانکی شده‌اند. 


این نماینده مجلس افزود: اگرچه ما منتقد نظام سرمایه داری غرب و موضوع وال استریت و غیره هستیم اما ادامه وضعیت فعلی موجب می‌شود این قضایا نیز در ایران عمق پیدا کند که نیازمند یک نگاه کلان در حوزه نظام بانکداری است.


مصباحی با بیان اینکه بانکها با هدف رسیدن به سود بالاتر، وجوه خود را به سرمایه گذاری‌هایی سوق می‌دهند که متعلق به خودشان است، گفت: شرکت‌ها و بنگاه‌هایی که متعلق به بانک‌ها و موسسات اعتباری هستند بخش‌های بزرگی شده و این وجوه در آنها قفل است که موجب کاهش قدرت وام دهی بانکها شده است.


وی ادامه داد: مشکل دیگر مشتریان بزرگ بانک‌ها هستند که برای بانک‌ها بسیار مهم هستند به گونه‌ای که بانکها حتی حاضر نیستند اطلاعات آنها را فاش کنند و در واقع می‌گویند این افراد مشتریان خوش حساب ما هستند. مثلا یک مشتری 1500 میلیارد تومان وام از بانک گرفته و مثلا 22 شرکت احداث می‌کند؛ هر چقدر که می‌خواهند منابع را به سیستم بانکداری برگرداند این کار را انجام نمی‌دهد و فاینانس می‌کند و وجوه را به شرکت‌های جدید خودش اختصاص می‌دهد.


مصباحی مقدم افزود: با افزایش این شرکت‌ها این منابع بلوکه شده و به سیستم بانکی باز نمی گردد، در واقع بخش اعظم منابع بانکی قفل است، بخشی در منابع خود و در بنگاه‌های طرف قرارداد آنها که تعداد این بنگاه‌ها هم تقریبا 160 تا 200  واحد است.


۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن