واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دبیر علمی همایش ملی سالمندی خواستار توجه بیشتر به روند پیر شدن جمعیت کشورمان و تبعات آن شد و گفت: توانبخشی نقش بارز و مهمی را در درمان بیماریهای سالمندان دارد و تا سال ۱۴۲۹ شمسی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود.
به گزارش تراز ،کامران عزتی درباره بیماریهای سالمندی و نقش بارز توانبخشی در درمان بیماریهای سالمندان اظهار داشت: سالمندی دورهای است که فرد به لحاظ تغییرات ساختاری در بافتها و سلولهای بدن، به طور همزمان درگیر چند بیماری میشود، این شرایط باعث تغییرات روحی و روانی شده و افراد سالمند را نیازمند شرایط خاص درمانی و مراقبتی میکند.
وی با بیان اینکه کشورمان طی چند ساله آینده در شمار کشورهای مسن خواهد بود، تصریح کرد: از هم اکنون باید مقدمات و برنامهریزیهای لازم برای جامعه سالمند را فراهم کرد و باید دستگاهها و سازمانهای مرتبط پیشبینیهای لازم را بعمل آورند. تا سال 1429 شمسی حدود 60 تا 70 درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود.
عضو کمیته علمی سقوط در سالمندان وزارت بهداشت در ادامه افزود: تا سال 1400 جمعیت سالمندان در ایران حدود 10 ملیون نفر خواهد بود، سالمندان در جامعه امروز، از گروههای بزرگ اجتماعی به شمار میآیند که طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بیشترین خدمات بهداشتی، درمانی را به خود اختصاص میدهند،
عزتی با تشریح توانبخشی سالمندی گفت: توانبخشی سالمندان در سه حوزه مهم قابل بررسی است که شامل پیری طبیعی به دلیل استفاده نامناسب و مشکلات قلبی و عروقی مانند بیماریهای عروقی و سکته مغزی و مشکلات اسکلتی از جمله پوکی استخوان و آرتروز میشود.
وی افزود: با افزایش سن، در فرد از نظر فیزیکی و روانی تغییراتی عمده ای ایجاد میشود که میتوان با توانبخشی مناسب در بهبود سریع تر بیماری و کسب استقلال فردی و اجتماعی وی کمک کرد.
دبیر علمی همایش ملی سالمندی در ادامه گفت: در این میان فیزیوتراپی با استفاده از درمانهای دستی، ورزش درمانی و نیز به کار گیری تحریکات مختلف مکانیکی، الکتریکی و مغناطیسی نقش بارزی در درمان توانبخشی سالمندان دارد.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: امروزه با افزایش مدت زمان نشستن، کم تحرکی و شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی، توانبخشی و فیزیوتراپی در پیشگیری از این اختلالات نیز نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. بیمار سالمندی که در شروع تغییرات تخریبی مفاصل بدن مانند زانو و کمر قرار داشته و درمانهای دارویی و جراحی جوابگو نیستند، با تمرینات ورزشی و تغییر در فعالیت بافتی از تخریب بیشتر مفاصل جلوگیری میشود.
عزتی تصریح کرد: در بیماران سالمندی که دچار سکته مغزی شده و عملاً دیگر هیچگونه استقلالی برای انجام اعمال فردی و اجتماعی ندارند، فیزیوتراپی با رویکرد مغز و اعصاب باید هر چه زودتر شروع شود که بتواند تغییرات مثبتی در فعالیت سلولهای مغزی ایجاد کند.
دبیر علمی همایش ملی سالمندی خاطرنشان کرد: نخستین همایش ملی سالمندی دکتر حکیم زاده با محوریت توانبخشی و فیزیوتراپی 20 و 21 آبان ماه 1395 در دانشکده پزشکی رشت برگزار خواهد شد.
منبع: برنا
زمانبندی انتشار: 5 آبان 1395 - 16:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]