واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان نوشت: «گردش مالی آموزشگاههای آزاد مجاز و غیر مجاز آزاد در تهران در طول سال حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.» این اظهارنظر دو سال گذشته توسط مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران انجام شد.
به گفته اسفندیار چهاربند برآورد ما در تهران این است که یک میلیون نفر در سال از این آموزشها استفاده میکنند و گردش مالی این تعداد که شامل کلاسهای آزاد و فوقبرنامههای مدارس دولتی و غیر دولتی است چیزی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است که با احتساب گردش مالی موسسات آموزشی غیر مجاز این عدد به ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد؛ پنج درصد از درآمد این موسسات باید به حساب خزانه واریز شود.
او در مورد شهریه آموزشگاههای آزاد افزود: شهریه و ساعت فعالیت آموزشگاههای آزاد در شورای نظارت تصویب و ابلاغ میشود و تعرفه مصوب نیز در سایت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران موجود است و اگر تخلفی از سوی موسسات صورت گیرد و هزینه بیشتری دریافت کنند موظف به استرداد شهریه اضافه و جریمه آن هستند. این در حالی است که برخی خانوادهها اصرار دارند که فرزندانشان در رشته و دانشگاههای برتر قبول شوند و کرسی دانشگاههای مهم را تصاحب کنند. به همین دلیل حاضرند که از نان شب خود بزنند و فرزندان خود را در موسسات کنکور ثبت نام کنند.
با وجود این، تب کنکور آنچنان بالاست که با رقابتهای میلی متری استرس داوطلبان را دو چندان میکند. در این میان هم برخی موسسات از این مساله سوء استفاده کرده و در طی سال به بهانههای مختلف از خانوادهها پول میگیرند. خانوادهها هم به تبع چشم و همچشمی و اینکه فرزندانشان چیزی در بچههای فامیل کم نداشته باشند زیر بار هزینههای گزاف کلاسهای کنکور میروند.
چهاربند با بیان اینکه همه ساله مردم مبالغ زیادی را برای آموزشهای آزاد هزینه میکنند، اظهار کرد: آموزشگاههای زیادی از آموزشگاههای مهارتی تا آموزشگاههایی در علوم پایه و فرهنگی و هنری فعال هستند و در کنار آن دغدغههایی مبنی بر اینکه بازدهی این آموزشها چقدر است و نظارت بر آن چه میزان است، وجود دارد. مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره با تاکید بر این نکته که ۸۴۵ آموزشگاه آزاد مجاز در تهران در حال فعالیت هستند، افزود: تعداد ۹۵۰ موسسه آموزشی غیرمجاز در سطح تهران فعالیت میکنند که یکی از برنامههای ما معرفی این مراکز به مراجع ذیصلاح است.
چهاربند با بیان اینکه در طول سال ۹۲، ۸۰ پرونده آموزشگاههای غیرمجاز را در مراجع ذیصلاح قضائی پیگیری کردیم بیان کرد: حدود ۳۲ آموزشگاه غیر مجاز پلمب شدند و حدود ۱۷ آموزشگاه نیز مراحل اخذ پروانه فعالیت را طی کرده اند. با وجود این، ضروری است که نظارتها در این زمینه بیشتر از پیش صورت گیرد، چرا که موسسات کنکور در بخش خصوصی قرار دارند و ممکن است از قوانین دولت سرپیچی کنند.
پذیرش دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی
مدتهاست که حرف از حذف کنکور سراسری به میان آمده است و دیگر داوطلبان چون گذشته سختی پشت کنکور ماندن را به خود راه نمیدهند، چرا که انواع و اقسام دانشگاهها به وجود آمده و به راحتی میتوانند بدون استرس و ترس از نتیجه کنکور صندلی دانشگاهها را تصاحب کنند. به گزارش ایسنا، سال گذشته علی زرافشان، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی غیر دولتی درسال ۹۷حذف و داوطلبان براساس سوابق تحصیلی در دانشگاهها پذیرفته میشوند.
با وجود این، ماجرای حذف کنکور سر دراز دارد، چرا که هر ساله با پس از اعلام نتایج کنکور دوباره این حرف به میان میآید که با ایجاد دانشگاههای متعدد و کوتاه شدن صف کنکور بالاخره روزی از راه میرسد که کنکور سراسری حذف شود یا نه؟ در حالی که هنوز این بحث پر چالش در افکار عمومی مطرح است و متولیان امر آن را به ایجاد زیر ساختهای لازم موکول کرده اند. از سوی دیگر، با وجود حذف کنکور نان موسسات کنکور آجر میشود، چون دیگر نمیتوانند از این مسیر درآمدزایی کنند.
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]