تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى بهره از ادب بيشتر طمع مى كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827572553




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغوش مرگ خاموش برای بی‌احتیاطان گشوده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آغوش مرگ خاموش برای بی‌احتیاطان گشوده است
يكي از نگراني‌هاي عمده درباره وقوع حوادث در نيمه دوم سال، مربوط مي‌شود به حوادث گاز گرفتگي.
نویسنده : حسین فصیحی 


يكي از نگراني‌هاي عمده درباره وقوع حوادث در نيمه دوم سال، مربوط مي‌شود به حوادث گاز گرفتگي. تجربه نشان مي‌دهد كه بيشتر اين حوادث به علت رعايت نكردن نكات ايمني از سوي شهروندان اتفاق مي‌افتد. از آنجا كه عمده اين حوادث در محيط خانه رقم مي‌خورد، بيشتر قربانيان به صورت خانوادگي دچار گاز گرفتگي مي‌شوند و جان خود را از دست مي‌دهند. كودكان و سالخوردگان به دليل پايين بودن مقاومت بدنشان بيش از افراد ديگر در معرض اين خطر هستند.

تا چند دهه قبل و پيش از ورود گاز شهري به زندگي مردم، محيط بيشتر خانه‌ها با اجاق‌ها، بخاري‌هاي نفتي و كرسي‌هاي ذغالي گرم مي‌شد. معماري ساختمان‌ها عمدتاً به صورتي بود كه وسايل گرمايشي توانايي گرم كردن همه محيط ساختمان را نداشتند، به همين دليل حوادث فوتي ناشي از گاز گرفتگي هم به ندرت اتفاق مي‌افتاد. با تغيير معماري ساختمان‌ها يا استفاده از وسايل گاز سوز در ساختمان‌هايي كه از نظر كارشناسان مجوز لازم را براي استفاده از بخاري‌هاي گازي ندارند، اين حوادث رو به فزوني گذاشته است.

 يكي از دلايل بي‌توجهي شهروندان به رعايت اصول ايمني يا توصيه كارشناسان مي‌تواند نشئت گرفته از اين فكر باشد كه سال‌هاست به همين شيوه از وسايل استفاده كرده‌اند، بنابراين خطري آنها را تهديد نمي‌كند، غافل از اينكه وفاداري خيلي‌ها به اين تفكر، منجر به گازگرفتگي و فوت آنها شده و مي‌شود.  گزارش سازمان پزشكي قانوني كشور نشان مي‌دهد كه سال گذشته 626 نفر به علت حوادث ناشي از گازگرفتگي فوت شده‌اند. البته اين آماري است كه گزارش آن به پزشكي قانوني رسيده، چراكه در نقاطي از كشور هم حوادثي اتفاق مي‌افتد كه نام قربانيان آن به آمار پزشكي قانوني كشور اضافه نمي‌شود.

 482 نفر از اين افراد مرد و 144 نفر هم زن بوده‌اند. رتبه نخست كشور در دست استان تهران است با 141 نفر و رتبه بعدي با فاصله بسياري مربوط مي‌شود به خراسان رضوي با 58 نفر. در دو استان هرمزگان و سيستان و بلوچستان هر كدام يك نفر به علت گاز گرفتگي فوت شده‌اند كه مي‌تواند به دليل گرماي هوا و استفاده نكردن از وسايل گازسوز در فصل سرد سال باشد. درباره علت فوت اين دو نفر در اين دو استان هم گزارشي منتشر نشده است.

فراواني قربانيان حادثه در دو استان تهران و خراسان رضوي فارغ از دلايل كارشناسي مي‌تواند به دليل تراكم جمعيتي در اين دو استان هم باشد. در آمار ارائه شده از سوي سازمان پزشكي قانوني كشور به ميانگين سني افراد هم اشاره نشده است، اما غلبه آمار مردان بر زنان مي‌تواند به اين دليل باشد كه بسياري از مردان در خارج از خانه دچار گاز گرفتگي شده و جان خود را از دست داده‌اند. عمده‌ترين حوادثي كه از اين دست اتفاق مي‌افتد، مربوط به مي‌شود به رانندگان كاميون‌ها. آنها براي گرم كردن كابين كاميون در بيابان ناچار به استفاده از گاز پيك‌نيك هستند. براي بهتر گرم شدن كابين ابتدا همه منافذي را كه منجر به ورود هوا شده، مسدود مي‌كنند. هر چند ممكن است يك فرد در سال‌هاي طولاني از همين شيوه استفاده كند، اما كافي است كه در يك شب سرد، شعله گاز پيك‌نيك به هر دليلي خاموش شود. آن وقت است كه منتشر شدن گاز در فضاي كابين، مرگ راننده زحمتكش را به همراه خواهد داشت. متأسفانه اين اتفاق ناگوار هر ساله در حال تكرار شدن است.

كشاورزان و چوپان‌ها در شب‌هايي كه ناگزير هستند به دور از خانواده در اتاقك‌هاي خود در صحرا و بيابان استراحت كنند براي گرم كردن محل، اقدام به روشن كردن آتش مي‌كنند. بستن همه منافذ و انتشار گاز ذغال، مرگ بعضي از اين افراد را در خواب رقم مي‌زند. تجربه نشان مي‌دهد كه عمده‌ترين حوادث گاز گرفتگي در شب و در خواب افراد اتفاق مي‌افتد. اين موضوع ارتباط مستقيم با راه نيافتن هوا به محلي دارد كه فرد يا افراد در آن مشغول استراحت هستند. افراد براي پايداري هواي گرم در محل، اقدام به بستن همه منافذ هوا مي‌كنند. بديهي است كه با منتشر شدن گاز در فضا و وجود نداشتن راهي براي خروج از آن، حادثه گاز گرفتگي اتفاق خواهد افتاد.

استفاده از دودكش‌هاي غير استاندارد، استفاده نكردن از كلاهك در پشت‌بام يا بسته بودن راه خروج در پشت‌بام، نصب آبگرمكن در حمام خانه يا گرم كردن حمام با چراغ نفتي در صدر بي‌احتياطي‌هايي است كه همواره قرباني مي‌گيرد. خيلي وقت‌ها اين حوادث، اتفاق‌هاي ناگوارتري را هم به همراه دارند. به اين معنا كه فردي كه دچار مسموميت شده نيمه‌شب از خواب بيدار مي‌شود. از آنجا كه دچار سرگيجه و تهوع شده اولين كار او اين است كه به صورت غريزي به سوي كليد برق مي‌رود تا فضا را روشن كند، اما با زدن كليد برق حادثه انفجار اتفاق مي‌افتد كه آتش‌سوزي و حوادث مالي ديگر را هم به همراه دارد. تغيير رفتار براي بسياري از افراد جامعه دشوار است. كساني كه به رويه‌اي عادت كرده‌اند، ممكن است ناگزير باشند براي تغيير آن عادت هزينه كنند، اما اين هزينه در مقياس با فوت عضوي از خانواده اصلاً قابل قياس نيست.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن