تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828859500




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رياض به‌دنبال تحقق اهداف جنگي از مسير توافق


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رياض به‌دنبال تحقق اهداف جنگي از مسير توافق
طبق يك اصل رايج در حقوق و عرف بين‌الملل يك ميانجي حداقل بايد حائز دو شرط باشد تا بتواند در مأموريت خود براي جلب اعتماد طرف‌هاي دخيل در يك بحران و جنگ موفق شود.
نویسنده : احمد كاظم‌زاده 


طبق يك اصل رايج در حقوق و عرف بين‌الملل يك ميانجي حداقل بايد حائز دو شرط باشد تا بتواند در مأموريت خود براي جلب اعتماد طرف‌هاي دخيل در يك بحران و جنگ موفق شود. نخست اينكه فرد ميانجي با رضايت هر دو طرف درگير انتخاب شود و دوم اينكه فرد مذكور بي‌طرف باشد و ديدگاه يكسان به هر دو طرف دعوي و درگير داشته باشد. اگر از اين منظر به نمايندگان سازمان ملل در يمن و به‌خصوص ولدشيخ نماينده كنوني نگاه شود، كاملاً مشخص مي‌شود كه وي از همان اول فاقد هر دو شرط لازم براي يك مأموريت موفق بوده است زيرا اولاً منتخب عربستان بود و درباره صلاحيت وي هيچ مشورتي با نمايندگان دولت و انقلاب جديد يمن نشده بود و وي درست زماني انتخاب شد كه عربستان با جمال بن عمر نماينده قبلي سازمان ملل در يمن اختلاف پيدا كرد و دوم اينكه عملكرد وي در اين مدت به گونه‌اي بوده است كه اغلب مسئولان و مردم يمن وي را به جانبداري از عربستان متهم مي‌كنند و معتقدند در پس هر طرح و تلاش ولدشيخ از پيشنهاد آتش‌بس گرفته تا طرح صلح جديد منافع و خواسته‌هاي عربستان نهفته است.

از جمله مصاديقي كه باعث بي‌اعتمادي و سوء‌ظن يمني‌ها به طرح پيشنهادي جديد ولد شيخ شده اين است كه اولاً اين طرح در همان حالي كه مشروعيت دولت مستعفي عبد ربه را تأييد مي‌كند هيچ توجهي به شوراي عالي سياسي نمي‌كند كه از حمايت اكثريت پارلمان و احزاب و گروه‌هاي سياسي برخوردار است و در عين حال مطالبات انقلابيون يمن را نمايندگي مي‌كند. دوم اينكه در اين طرح به گونه‌اي تلاش شده كساني كه تاكنون انقلاب يمن را نمايندگي مي‌كردند يا در خط مقدم مقابله با تجاوز خارجي بودند، تحت سيطره و حاكميت نمايندگان دست نشانده عربستان قرار مي‌گيرند. سوم اينكه عقب نشيني از مناطق الف شامل صنعا و تعز و الحديده ظرف يك ماه آينده باعث مي‌شود نيروهاي مزدور عربستان اين مناطق را به سرعت تسخير كنند.

اين بدين مفهوم است كه عربستان اهدافي را كه از طريق جنگ به‌دست نياورده است اكنون سعي مي‌كند در پوشش طرح‌هايي صلح به‌دست آورد. بررسي‌هاي موجود حاكي از اين است كه رويكرد عملي عربستان به سمت پيشروي نظامي درمناطق موسوم به الف است و طرح پيشنهادي ولد شيخ تحقق اين اهداف را براي عربستان كم‌هزينه مي‌كند. نكته قابل تأملي كه در اين زمينه وجود دارد ادبياتي است كه در اين طرح استفاده شده يعني در تقسيم‌بندي يمن به مناطق مختلف از همان ادبياتي بهره گرفته شده كه رژيم صهيونيستي در طرح اسلو با تشكيلات خودگردان از آن استفاده كرده بود و اين از نقش اين رژيم در طرح‌هاي به اصطلاح صلح عربستان در يمن نيز پرده بر‌مي‌دارد. از اين ديد همان اهداف و مطامعي كه رژيم صهيونيستي در فلسطين و كرانه باختري دنبال مي‌كند به نوعي براي عربستان در يمن نيز متصور است.

با توجه به اين مسائل مي‌توان گفت هر چند صلح و پايان جنگ نياز فوري يمن است و اكنون بيش از 85 درصد جمعيت اين كشور بعد از تجاوز سعودي دچار فقر مطلق شده‌اند اما طرح‌هاي يكجانبه‌اي كه به دور از ملاحظات و مطالبات اكثريت مردم يمن و نمايندگان آنها تهيه شده باشد نيز نمي‌تواند چاره‌ساز باشد و چه بسا مي‌تواند به بدتر شدن اوضاع بينجامد. در چنين وضعيتي به نظر مي‌رسد انتخاب نماينده جديد از سوي سازمان ملل براي يمن در پي انتخاب دبيركل جديد براي اين سازمان مي‌تواند راهگشا باشد و حداقل مي‌تواند اعتماد يمني‌ها را به سازمان ملل جلب كند چراكه عملكرد بان كي مون و نمايندگان منتخب وي از جمله ولد شيخ باعث بدگماني و بي‌اعتمادي گسترده يمني‌ها به نقش جانبدارانه اين سازمان در يمن شده است به گونه‌اي كه اغلب يمني‌ها سازمان ملل را شريك جرم سعودي‌ها در كشتار و قتل عام يمني‌ها مي‌دانند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن