تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828806392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حبس سينماي حاتمي‌كيا به داخل مرزهاي ايران جفا به اين فيلمساز است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حبس سينماي حاتمي‌كيا به داخل مرزهاي ايران جفا به اين فيلمساز است
اكران خارجي فيلم «باديگارد» را كه شامل تعداد زيادي از كشورهاي غربي نيز مي‌شود، بايد تجربه تازه سينماي ايران در ارتباط‌گيري با مخاطب جهاني دانست.
نویسنده : جواد محرمي 


اكران خارجي فيلم «باديگارد» را كه شامل تعداد زيادي از كشورهاي غربي نيز مي‌شود، بايد تجربه تازه سينماي ايران در ارتباط‌گيري با مخاطب جهاني دانست. تجربه «باديگارد» نشان مي‌دهد كه ظرفيت‌هاي مغفول‌مانده زيادي در سرتاسر جهان براي پخش فيلم‌هاي ايراني وجود دارد و اين ظرفيت‌ها به دليل ضعف مديريت سينمايي و نيز وزارت خارجه مورد شناسايي مؤثر و بهره‌برداري قرار نگرفته‌اند.

گفته مي‌شود كه نزديك به 10 ميليون ايراني در سرتاسر جهان زندگي مي‌كنند. بي‌ترديد بخش عمده‌اي از اين جمعيت از اكران فيلم‌هاي ايران استقبال مي‌كنند و همين جمعيت مي‌توانند زمينه اكران‌هاي موفق‌تر در اين كشورها را فراهم آورند. سينماي ايران تا به حال از بخش عمده‌اي از بازارهاي جهاني اين صنعت بي‌نصيب بوده است. دليل اصلي اين بي‌توجهي نگاه به جشنواره‌هاي خارجي به عنوان اصلي‌ترين كانال دستيابي به امكانات اكران فيلم است. در صورتي كه راه‌هاي بسيار ديگري براي نمايش فيلم‌هاي ايراني در كشورهاي مختلف وجود دارد كه مديران فرهنگي حتي به آن فكر هم نكرده‌اند.

سينماي ايران همواره با مشكل ارتباط با تماشاگر خارجي مواجه بوده است. بخش اعظمي از فيلم‌هاي ايراني كه جوايز جشنواره‌هاي مختلف بين‌المللي را كسب مي‌كنند، ظرفيت ارتباط با تماشاگر عام را ندارند و اغلب به شكلي محدود به نمايش در مي‌آيند. بماند كه تعداد قابل‌توجهي از اين فيلم‌ها اساساً به دليل مضامين سياهي كه انتخاب كرده‌اند و تصوير تيره‌اي كه از جامعه ايران ارائه مي‌دهند، نماينده شايسته‌اي براي هنر ايران محسوب نمي‌شوند. از سوي ديگر بخشي از سينماي انقلاب كه واجد ارزش‌هاي هنري و تكنيكي است، همواره به دليل كم‌كاري مسئولان امكان ارتباط‌گيري با مخاطب جهاني را نيافته است.

اكران‌هاي خارجي موفق فيلم باديگارد گرچه در حال حاضر به شكلي بسيار محدود انجام مي‌شود، اما اين اكران‌ها مي‌تواند آغازي براي راه‌يافتن و تجربه‌اندوزي در بازارهايي باشد كه نسبت به سينماي ايران علاقه نشان مي‌دهند؛ بازارهايي كه هنوز درگير نفوذ لابي‌هاي صهيونيستي نشده‌اند و نسبت به ديده شدن حرف‌هاي تازه از سينماي ايران علاقه نشان مي‌دهند. تجربه باديگارد نشان مي‌دهد كه ظرفيت‌هاي عظيمي وجود دارد كه مراكز و نمايندگي‌هاي فرهنگي ايران در كشورهاي ديگر نسبت به آن بي‌توجه بوده‌اند و در عوض بخشي از جشنواره‌هاي خارجي توانسته‌اند از اين غفلت و كم‌كاري مديريت فرهنگي و وزارت خارجه ايران استفاده كنند و به سينماي ايران به لحاظ انتخاب سوژه و مضامين سمت و سوي دلخواه خود را بدهند.

ارتباط با مخاطب بين‌المللي خواسته‌اي است كه هر فيلمسازي طالب آن است و فيلمسازي در سطح ابراهيم حاتمي‌كيا بي‌ترديد اشتياق دارد كه با مخاطبان خارجي و تماشاگران وراي مرزهاي ايران نيز ارتباط برقرار كند. اگر تا به حال شرايط مناسبي براي اين منظور مهيا نشده، بي‌ترديد ناشي از قصور مسئولان نهادهاي مختلفي است كه نسبت به عرضه هنر انقلاب به جهان وظيفه‌مند عمل نكرده‌اند. به عبارت بهتر محدود كردن فيلمسازي چون حاتمي‌كيا به داخل مرزهاي ايران جفا به اين هنرمند ارزشي محسوب مي‌شود.

سينماي ابراهيم حاتمي‌كيا داراي استانداردهايي است كه همواره امكان ارتباط با تماشاگر عام و جهاني را براي اين فيلم فراهم مي‌كند. حتي سينماي جنگ اين فيلمساز در ميان تمام آثار دفاع مقدس سينماي ايران از بيشترين زبان سينمايي برخوردار است. فيلم ديده‌بان جزو معدود فيلم‌هاي دفاع مقدس ايران بود كه نشان داد توان ارتباط برقرار كردن با مخاطب بين‌المللي را داراست. باديگارد نيز با اينكه در لايه‌هاي اصلي خود مفاهيم ارزشي و انقلابي را مطرح مي‌كند به دليل قرارگيري اين مفاهيم در دل قصه و فرم و نيز ويژگي‌هاي اكشن فيلم، امكان ارتباط با مخاطب غيرايراني را دارد. حبس‌شدن آثار فيلمسازي چون حاتمي‌كيا در داخل مرزهاي ايران را بايد جفا به اين فيلمساز از سوي مسئولان قلمداد و تجربه اكران‌هاي محدود خارجي اين فيلم را بايد آغازي براي عرضه سينماي انقلاب به فراسوي مرزها تلقي كرد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن