واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 9 دهك جامعه خانوار روستايي در حاشيه ناامن غذايي
وزير كشور: خالي شدن روستاها نگرانكننده است / در حالي كه درآمد خانوار شهري 9 برابر خانوار روستايي است، 9 دهك جامعه خانوار روستايي در حاشيه ناامن غذايي قرار دارند...
نویسنده : بیژن یانچشمه
در حالي كه درآمد خانوار شهري 9 برابر خانوار روستايي است، 9 دهك جامعه خانوار روستايي در حاشيه ناامن غذايي قرار دارند و بيتوجهي به روستاها در دهههاي اخير سبب شده بيشتر روستاهاي مولد خالي از سكنه شوند. در همين زمينه وزير كشور اعلام كرده است مهاجرت از روستاها زياد و تبعات و مشكلات فرهنگي آن نگرانكننده شده است.
چندي پيش سيد ابوالفضل رضوي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري اعلام كرده بود كه حدود 33 هزار روستا و آبادي در كشور خالي از سكنه شدهاند و نبايد كاري كنيم كه به تخليه روستاها كمك شود. حالا وزير كشور هم از مهاجرت روستاييان و مشكلات فرهنگي و تبعات خالي شدن روستاها ابراز نگراني كرده است. در اين زمينه، وزير كشور با بيان اينكه مهاجرت از روستاها زياد و تبعات و مشكلات فرهنگي ناشي از آن نگران كننده است، ميگويد: نميتوانيم جلوي مهاجرتها را بگيريم اما ميتوانيم مشكلات فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي ناشي از مهاجرت را كاهش دهيم. عبدالرضا رحمانيفضلي در مراسم اختتاميه طرح همياران توسعه روستايي كه در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد با بيان اينكه طرح همياران توسعه را به صورت نمونه شروع كرديم و به رغم نواقص، موفقيتهاي خوبي به دنبال داشته است، ميافزايد: اين مسير و فرآيندي را كه طي شد، تدوين ميكنيم تا بدانيم از كجا شروع كرديم و به كجا رسيديم. وي تأكيد ميكند كه اين طرح را بايد به دولت ببريم و مصوبه دولتي آن را بگيريم و همه دانشگاهها امكان عملياتي كردن اين طرح را پيدا كنند، البته بايد مراقبت كرد كه جنبه اجبار پيدا نكند و دانشجوها متناسب با رشتههاي خودشان امكان كارآموزي در فضاهاي مختلف را داشته باشند.
تهيه 31 سند توسعه روستايي
وزير كشور با بيان اينكه طرح همياران توسعه روستايي، مطلع خوبي خواهد بود تا اين تجربه را در تمام دستگاهها عملياتي كنيم، تأكيد ميكند: اگر اين برنامه اجرايي شود دانشگاهها ميتوانند با دستگاههاي اجرايي قرارداد و تفاهمنامه امضا كنند تا دانشجوها بتوانند در مراكز و ادارات دورههاي كارورزي خود را بگذرانند. وي با اشاره به تنظيم سند توسعه روستايي كه جزو ضمايم برنامه ششم توسعه است، ميگويد: ميتوان سند توسعه روستايي در هر 31 استان تهيه كرد؛ سندي كه راهكارهاي خوبي براي حل مشكلات روستاها ارائه دهد. همچنين معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رئيسجمهور با اشاره به نتايج يك تحقيق ميگويد: در اين تحقيق آمده است كه 9 دهك اول خانواده روستايي در سال يك كيلو و 600 گرم گوشت بيشتر نميتوانند مصرف كنند. همچنين 9 دهك جامعه خانوار روستايي در حاشيه ناامن غذايي قرار دارند، اين در حالي است كه 90درصد گندم كشور در روستاها و بالغ بر 50 درصد ميوهجات درختي در روستاها توليد ميشود.
سيدابوالفضل رضوي در جلسه همياران توسعه روستايي با بيان اينكه يكي از دلايل عدم توسعهيافتگي كشور تمسك به علم تقليدي و علم مدركي است، ميافزايد: سراغ علم كاربردي نرفتهايم، در حالي كه علم در كشورهاي توسعهيافته كاربردي است. وي با اشاره به نتايج همان تحقيق اذعان داشته است: درآمد خانوار شهري 9 برابر خانوار روستايي است و نرخ تورم در روستاها بالاتر از شهرهاست.
شوراي حمايت و توسعه روستايي
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رئيسجمهور با بيان اينكه امروز بالغ بر 70 درصد جامعه روستايي از نعمت گاز و بالاي 78 درصد از نعمت جاده آسفالته برخوردار هستند، ميافزايد: با اين وجود اين سؤال مطرح است كه چرا با اين وضعيت روبهروييم؟ اگر همين روال ادامه يابد و به روستاها بيتوجهي شود امكان رسيدن به توسعه و نرخ رشد اقتصادي 8 درصدي محقق نميشود. رضوي به برخي دستاوردهاي دولت يازدهم اشاره كرده و ميگويد: براي اولين بار شوراي حمايت و توسعه روستايي و عشايري با مسئوليت معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري در راستاي برنامه ششم تشكيل شد كه حاصل آن سند توسعه روستايي است و در قالب كتاب به چاپ رسيده است. نانوشته نبايد گذاشت كه با توجه به اينكه كارشناسان معتقدند توسعه پايدار كشور از توسعه روستاها كه مولد هستند ميگذرد، بيتوجهي به روستاها علاوه بر افزايش مهاجرت و خالي شدن روستاها از سكنه، سبب افزايش تبعات حاشيهنشيني و دامن زدن به آسيبهاي اجتماعي ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]