واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وايبر ايراني در راه است
برخلاف اظهارات برخي مسئولان درباره ناتواني فني از راه اندازي شبكههاي اجتماعي داخلي...
نویسنده : زهرا چيذري
برخلاف اظهارات برخي مسئولان درباره ناتواني فني از راه اندازي شبكههاي اجتماعي داخلي با كارايي و گستردگي شبكه هايي همچون تلگرام، وايبر يا واتساپ هم اكنون شبكههاي اجتماعي متعددي با كارايي مناسب وجود دارد و آنطور كه رئيس مركز پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي خبر ميدهد قرار است اولين شبكه اجتماعي مجازي ايراني راهاندازي شود.
بيش از 80 درصد از كاربران تلگرام ايراني و آن 20درصد ديگر هم اكثراً ايرانيهاي مقيم كشورهاي ديگر هستند. اين شبكه اجتماعي در كنار شبكههاي اجتماعي ديگري مانند اينستاگرام كه هيچ يك ايراني نيستند و سرورهاي آنها هم در ايران قرار ندارد، منشأ بسياري از تخلفات و جرائم در فضاي مجازي شدهاند و اين مسئله ضرورت راهاندازي شبكههاي اجتماعي داخلي را بيش از پيش به رخ ميكشد. با وجود اين نه در وزارت ارتباطات و نه در شوراي عالي فضاي مجازي چندان عزمي براي ساماندهي شبكههاي اجتماعي غيرايراني و حداقل انتقال سرورهاي آنها به داخل وجود ندارد. حالا قرار است سر و كله يك شبكه اجتماعي داخلي در ميان شبكههاي اجتماعي خارجي پيدا شود. مجيد رضازاده، رئيس مركز پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي درباره اين شبكه اينگونه توضيح ميدهد: «اين شبكه، همان وايبر ايراني است كه قرار بود ايجاد شود و اكنون رايزنيهاي لازم با مخابرات براي پوشش مناسب آن انجام شده است.»
از نگاه وي بايد قبول كنيم كه فضاي مجازي هم مانند فضاي واقعي هم منفعت دارد و هم ميتواند ايجاد آسيب كند. بنابراين نميتوان جلوي چنين فضايي را گرفت.
رضازاده به صراحت ميگويد: فيلتر كردن شبكههاي اجتماعي را تأييد نميكنم، هرچند در جايي ممكن است براي يك مدت مشخص مناسب باشد، اما اينكه براي هميشه بتوانيم سايتها و شبكهها را فيلتر كنيم امكانپذير نيست و تأثير مناسب هم نميگذارد. وي از رونمايي نسخه اوليه يك شبكه اجتماعي مجازي در كشور خبر ميدهد و ميافزايد: از علل شكست شبكههاي ايراني اين است كه مخاطب ندارند، به همين دليل براي آن فكري كردهايم كه چگونه مخاطب جذب كنيم.
رضازاده درباره اين شبكه تازه وارد اينگونه توضيح ميدهد:اين شبكه مجازي مانند شبكههاي معمولي ديگر است، اما ويژگيهاي خاصي دارد، به طوري كه پيامهاي سلامت در دسترس است، باكسهاي مختلفي دارد و سرور آن ايراني است.
اين شبكه اجتماعي مجازي، همان وايبر ايراني است كه در گذشته قرار بود ايجاد شود. اعضاي اين شبكه، شبكههاي واقعي در ارتباط با آسيبهاي اجتماعي و سازمانهاي مرتبط با آن است كه به ترتيب به شبكه اضافه ميشوند.
وي در مورد سرعت و حمايت سرور اين شبكه هم ميگويد: سازمان مخابرات بايد همراهي لازم را داشته باشد كه البته رايزنيها انجام شده، از نظر فني و سرعت اينترنت، اين شبكه حمايت شود.
حالا بايد ديد آيا اين حمايت اتفاق ميافتد يا اين شبكه اجتماعي يا به تعبير رئيس مركز پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي «وايبر ايراني» هم به سرنوشت ديگر شبكههاي اجتماعي ايراني دچار میشود و در رقابت با حمايتهاي بيدريغي كه از شبكههاي اجتماعي مانند تلگرام از سوي مسئولان حوزه مجازي صورت ميگيرد، بازهم بیمخاطب باقی میماند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]