تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834392286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نظام آموزشي در چنبره نفوذ و اختلاس


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نظام آموزشي در چنبره نفوذ و اختلاس
جنس چالش‌هايي كه نظام آموزشي هر كشوري با آنها دست به گريبان مي‌شود، متفاوت است...
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 
جنس چالش‌هايي كه نظام آموزشي هر كشوري با آنها دست به گريبان مي‌شود، متفاوت است، بخشي از آنها مديريتي و بخش ديگر مربوط به دانشجويان، اساتيد، معلمان و دانش‌آموزان است، بخش ديگر هم مربوط به مرزهاي دانش و تعاملات بين‌المللي و مناسبات مجامع آموزشي و علمي با دنياي اطراف‌شان است اما در كشور ما تجربه نشان داده زمينه مديريتي چالش‌هاي نظام آموزشي برد مؤثرتري در روند توسعه اينگونه نظامات دارند و مي‌تواند همزمان ساير مسائل مبتلا‌به نظام آموزشي را در هر دو سطح تحت‌الشعاع قرار دهد.  نظام آموزشي ما در سال‌هاي اخير در دو سطح آموزش عمومي و دانشگاهي گرفتار سردرگمي مديريتي شده و به‌رغم حساسيتي كه نظام براي دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقيقات و فناوري قائل است، هر دوي آنها بدون هدف و مبتلا به سوء‌مديريت راه نه‌چندان همواري را بر لبه استيضاح وزراي خود طي مي‌كنند.

در حالي كه افكار عمومي از ابتداي روي كار آمدن دولت يازدهم شاهد بودند كه حل بسياري از مسائل كشور از جمله مسائل مربوط به توسعه آموزش و مرزهاي دانش به توسعه روابط ديپلماتيك كشورمان و رفع تحريم‌ها گره خورده بود، اما به‌رغم ادعاي لغو تحريم‌ها اعم از يكباره يا تدريجي و خروج از بن‌بست در مذاكرات هسته‌اي و پيدا شدن مشتري دست به نقد براي نفت كشورمان، دستگاه اجرايي همچنان براي تأمين هزينه‌هاي نظام آموزشي با مشكل مواجه شده و دست به جيب مردم شده است.

تحميل هزينه‌هاي اضافي به خانواده‌ها براي تحصيل در مدارس و دانشگاه‌ها و ارائه تعريف جديدي از افزايش مشاركت‌هاي مردمي يكي از راهكارهاي دولت براي برون‌رفت از كمبود بودجه دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش است. اين در حالي است كه مديران ارشد اين دو وزارتخانه مانند وزراي قبلي آموزش و پرورش و علوم در دوره‌هاي گذشته از كمبود اعتبار و بودجه چيزي نمي‌گويند و در تأمين نيازهاي مالي و اعتباري خود ترجيح مي‌دهند در زمين جريان سياسي كه به آن وابسته هستند بازي كنند و ملاحظات دولتي را در نظر بگيرند تا منافع مردم را. مضاف بر اينكه وزارت علوم از گسترش روابط علمي و آموزشي با كشورهايي خبر مي‌دهد كه وجود تحريم‌ها هم مانعي براي روابط بين آنها نبود.

از سوي ديگر و در شرايطي كه نظام آموزشي و به ويژه آموزش و پرورش در توجيه ورود بي‌نظام و قاعده بخش خصوصي به فرآيند تعليم و تربيت به عنوان شاه‌كليد حل مشكل اعتباري و مالي اين وزارتخانه در جهت ارتقاي كيفي خدمات آموزشي ياد مي‌كند، مردم از درگير شدن آموزش و پرورش در پرونده يكي از بزرگ‌ترين و مطرح‌ترين تخلفات مالي كشور در صندوق ذخيره فرهنگيان خبردار مي‌شوند؛ تخلفاتي كه به‌رغم ادعاي علي اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش دست‌كم از سوي قوه‌قضائيه و نمايندگان مجلس محرز شده و به قول حجت‌الاسلام والمسلمين حسن نوروزي، عضو كميسيون قضايي مجلس «كاملاً مشهود» است.

همچنين ورود و نفوذ محكومين امنيتي به عنوان مدرس و سخنران به دانشگاه‌ها و مراكز علمي و آموزشي يا موضع منفعل وزارت علوم در برابر تخلف انجمن فارغ‌التحصيلان دانشگاه شريف در انتشار عكس سركرده منافقين به عنوان يكي از مفاخر(!) اين دانشگاه در نشريه اختصاصي خود، محمد فرهادي وزير علوم را در معرض استيضاح قرار داده است.
علاوه بر اينكه كاهش شتاب رشد علمي نيز بعد از پنج سال پياپي افزايش رشد، در وزارت علوم دولت يازدهم رونمايي شد. تعلل در اجراي مفاد سند نقشه جامع علمي كشور و خارج كردن اهداف علمي و فناورانه و آموزشي نظام در افق 1404 نيز به نوبه خود آنقدر وزن دارند كه بخش قابل‌توجهي از دلايل استيضاح وزير را به خود اختصاص دهند.

كاهش كيفي خدمات علمي و آموزشي در دو سطح مدارس و دانشگاه‌ها، تمركز بر افزايش سهم پرداختي مردم براي دريافت خدمات از اين جنس و مجموعه‌اي از اختلاس تا نفوذ فرهنگي و فكري جريان‌هاي سياسي با منشا داخلي و خارجي نمايندگان مجلس را به اين نتيجه رسانده كه اگرچه وزراي كنوني آموزش و پرورش و علوم، افراد خوبي هستند اما توانايي و صلاحيت اداره چنين وزارتخانه‌هايي را ندارند. هرچند اين مجلس به عنوان يكي از مداراكننده‌ترين مجالس با دولت‌ها در طرح مسئله استيضاح وزرا همواره ملاحظاتي را در نظر گرفته و مي‌گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن