واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
گزینه پیشنهادی دولت برای سه وزارتخانه پس از استعفای سه وزیر ورزش، ارشاد و آموزش و پرورش گمانه زنی ها برای جانشینی آنان به صدر اخبار نقل مکان کرده که در این بین باید برای «سید عباس صالحی» و «سیدرضا صالحی امیری» برای تکیه زدن بر مسند وزارت ارشاد و ورزش شانس بیشتری قائل شد.
به گزارش فرهنگ نیوز، روحانی در روز چهارشنبه 28 مهرماه خانه تکانی در دولت را با پذیرش استعفای جنتی، گودرزی و فانی و تعیین سرپرستان برای سه وزارتخانه ورزش، آموزش و پرورش و ارشاد انجام داد.
البته آنچه در مورد استعفای فانی وزیر آموزش و پرورش در رسانه ها آمده، این است که وی استعفا نداده بلکه برکنار شده است. در این خصوص نامه فانی به روحانی بر این گمانه زنی می افزاید.
در هر صورت رئیس جمهور علاوه بر اینکه سید نصرالله سجادی و سیدعباس صالحی را سرپرست دو وزارتخانه ورزش و ارشاد گذاشت، سید محمد بطحائی را نیز سرپرست وزارت آموزش و پرورش گذاشت. و در نامه های جداگانه از زحمات این سه وزیر قدردانی کرد.
پس از این تغییرات بود که علت این تغییرات به سوژه اصلی رسانه ها تبدیل شد و اینکه آیا امکان تغییر در سایر وزارتخانه نیز وجود دارد. در این باره محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت با بیان اینکه این تغییرات تصمیم یک شبه نبوده است، عنوان کرد: «هدف ما از این تغییرات در دولت ترمیم کابینه است».
وی همچنین پیرامون دلایل کنارگذاشتن فانی، جنتی و گودرزی گفت: درباره وزارت آموزش و پرورش«شاید به نفع آموزش و پرورش و کابینه دولت نباشد که وزیرش برای بار دوم در مجلس استیضاح شود». دولت درباره وزارت ارشاد نیز « به این نتیجه رسید که با تغییر وزیر بهتر و موثرتر می توان عمل کرد.» و اینکه «رئیس جمهور مانند یک مربی ورزشی صلاح دید یک نیروی خوبش را از بازی بیرون بکشد که این دلیل بر ناتوانایی او نیست.»
پس از اینکه روحانی سرپرستان این سه وزارتخانه را مشخص کرد، موضوعاتی از قبیل وزرای پیشنهادی و زمان معرفی آنان به صدر اخبار رسانه ها نقل مکان کرد. در همین باره نوبخت سخنگوی دولت گفت: «اینکه تا چه زمان این سه سرپرست خواهند بود، در فاصله کوتاه وضعیت سرپرست بودن یا حکم نهایی مشخص خواهد شد».
درباره گزینه های جانشینی این سه وزارتخانه نام افراد زیادی در رسانه منعکس می شود. برای مثال درباره وزیر پیشنهادی ارشاد از افرادی چون «حسام الدین آشنا» مشاور فرهنگی رئیس جمهور و «سید عباس صالحی» سرپرست کنونی این وزارتخانه نام برده می شود که به نظر می رسد شانس صالحی برای تکیه زدن بر کرسی وزارتخانه ارشاد بیشتر باشد و حال باید منتظر بود وی چه زمانی به مجلس برای تصدی این وزارتخانه معرفی می شود.
همچنین درباره گزینه پیشنهادی وزارت ورزش نیز افراد زیادی در لیست پیشنهادی قرار گرفته اند که در بین آنان شانس افرادی چون «مسعود سلطانی فر» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و «سید رضا صالحی امیری» رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی از دیگر گزینه ها بیشتر است. باتوجه به اینکه صالحی امیری سابقه سرپرستی وزارت ورزش را در همین دولت در کارنامه خود دارد، می تواند به اینکه روحانی وی را برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی کند، حساب ویژه ای باز کند.
درخصوص وزارت آموزش و پرورش نیز هزینه گزینه جدی مشخص نشده است. البته از افرادی چون «محمد علی نجفی» و «فخر الدین احمدی دانش آشتیانی» برای تصدی این وزارتخانه نام برده می شود.
لازم به ذکر است سلطانی فر که یکی از گزینه های احتمالی وزارت ورزش است؛ یکی از سه وزیر پیشنهادی روحانی بود که موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس نهم نشد. وی در آن زمان به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان معرفی شده بود اما موفق به کسب رای اعتماد نشد.
درباره «سید رضا صالحی امیری» نیز که سابقه سرپرستی 70 روزه وزارت ورزش و جوانان را در کارنامه خود دارد؛ از طرف روحانی برای وزارتخانه ورزش و جوانان به مجلس نهم پیشنهاد شد اما وی نیز موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نهم نشد.
«محمد علی نجفی» نیز در سابقه خود قرار گرفتن در رأس آموزش عالی و آموزش و پرورش را نیز دارد، وی نیز گزینه پیشنهادی روحانی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش بود که مجلس نهم به وی اعتماد نکرد. البته نجفی سرپرستی وزارت علوم دولت روحانی را نیز در کارنامه خود دارد. باتوجه به این وی دلیل استعفایش از سازمان میراث فرهنگی را ضعف جسمانی عنوان کرده بود، حال از شانس کمی برای معرفی به مجلس برای تصدی وزارت آموزش و پرورش برخوردار است.
«فخر الدین احمدی دانش آشتیانی» که از وی بعنوان یکی از گزینه های احتمالی برای وزارت آموزش و پرورش نام برده می شود، پس از استیضاح رضا فرجی دانا، از طرف رئیس جمهور بعنوان وزیر پیشنهادی وزارت علوم به مجلس معرفی شد که وی نیز نتوانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
حال باید دید در ادامه چه کسانی به مجلس برای تصدی سه وزارتخانه ارشاد، ورزش و آموزش و پرورش معرفی می شوند و چهمی توانند از پارلمان رأی اعتماد کسب کنند و در 7 ماه باقی مانده از دولت یازدهم به کابینه روحانی ملحق شوند.
منبع: فارس
95/7/30 - 19:06 - 2016-10-21 19:06:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]