واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
معاون حقوقی رئیس جمهوری: تضعیف برجام، تضییع حقوق مردم است نه دولت
معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: وقتی یک اتاق فکر و جریان رسانه ای برای چوب لای چرخ دولت گذاشتن و تضعیف برجام تشکیل می شود، این تضعیف حقوق مردم است نه دولت.
روز نو : معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: وقتی یک اتاق فکر و جریان رسانه ای برای چوب لای چرخ دولت گذاشتن و تضعیف برجام تشکیل می شود، این تضعیف حقوق مردم است نه دولت.
به گزارش روز نو، حجت الاسلام مجید انصاری که روز پنجشنبه در اولین همایش ملی مدیران حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی در سالن مطهری سازمان مرکزی این دانشگاه سخن می گفت، اظهار کرد: اگر افرادی تصمیم می گیرند در یک رسانه اتاق فکر تشکیل دهند و برجام را در گام و فکر مردم به زهر تبدیل کنند و کارهای خوب دولت را بپوشانند که دیده نشود، این فقط تضییع حقوق رئیس جمهوری و دولت نیست؛ اینها حقوق اساسی مردم را ضایع می کنند.
وی افزود: امیرمومنان(ع) رعایت حقوق مردم را مقدم بر رعایت حقوق خدا دانسته و تاکید داشتند که شفاعت برای حق الله ممکن است ولی برای حق مردم و حق الناس شفاعتی در کار نیست.
انصاری عنوان کرد: امروز توبه در فضای مجازی رسانه ای هم غیرممکن شده و وقتی کسی مطلب سوء، با بار حقوقی در فضای مجازی منتشر می کند، به سرعت تا آن سوی دنیا می رود و جبران حقوقی هم وزن آن، حتی با برخورد قانونی بسیار دشوار و ناممکن است.
** برجام؛ کلاس درس استیفای حقوق ملت های جهان
معاون حقوقی رئیس جمهوری عنوان کرد: حل برجام (برنامه جامع اقدام مشترک در توافق هسته ای ایران و غرب) حل مهمترین چالش حقوقی قرن بود که بین ایران و کشورهای دیگر در جریان بود که متاسفانه به دستاوردهای حقوقی آن اشاره ای نمی شود.
وی اضافه کرد: برجام، پیروزی منطقی حقوقی جمهوری اسلامی ایران بر منطق حقوقی قدرت های جهانی بود و آثار حقوقی آن، باید به عنوان یک کلاس درس جدید در بررسی و استیفای حقوق ملت های جهان مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام انصاری گفت: برای این که کشور ما واقعا اسلامی باشد و انقلاب به ثمر بنشیند، چاره ای نداریم جز اینکه به حقوق بشر و حقوق شهروندی بر اساس آمیزه های اسلام و قانون اساسی پایبند باشیم و با هنجارشکنان برخورد کنیم.
** کثرت پرونده های قضایی به علت ناآگاهی حقوقی مردم
انصاری تاکید کرد: در آسیب شناسی جامعه از نظر جرم و جنایت و ناهنجاری های حقوقی به این نتیجه رسیده ایم که کثرت پرونده ها و جرایم به دلیل آشنا نبودن جامعه با احکام حقوقی است.
وی افزود: ما در نظام آموزشی خود نیز، از مقطع پیش دبستانی تا دانشگاه و حتی آموزش های عمومی و صداوسیما، اهتمام لازم به آموزش حقوقی مربوط به روابط اشخاص با یکدیگر و جامعه، و حقوق متقابل حاکمیت و مردم کمتر پرداخته ایم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تحقیقات نشان داده، بسیاری از پرونده سازی های معمولی که منتج به جرم و های سنگین شده ناشی از جهل به قانون بوده است که البته جهل به قانون رافع مسئولیت فرد نیست اما نباید براساس این مساله در معرفی قانون به افراد کوتاهی کنیم، دانشگاه آزاد به کمک سازمان زندان ها و دادگستری بررسی کند که چند درصد افرادی که در زندان افتاده اند، بر اثر ناآگاهی از قانون یا نداشتن وکیل قانونی زندانی شده اند.
** برای هر قانون مجلس یک پیوست اطلاع رسانی/ ضرورت ایجاد نهاد آموزش دهنده حقوق به مردم
نماینده دوره های اول، دوم، سوم، پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: لازم است قوه مقننه(مجلس شورای اسلامی) برای هر قانونی که وضع می کند، پیوست اطلاع رسانی عمومی آن قانون را هم وضع کند.
وی ادامه داد: آموزش همگانی حقوق مهم است و دولت دست نیاز به سوی مراکز حقوقی کشور دراز می کند تا در جامعه به آموزش حقوق پرداخته شود؛ چه بسا ایجاد یک سازمان برای یک جهاد حقوقی در بحث آموزش عمومی و نهادینه کردن فرهنگ و آگاهی های حقوقی یک امر ضروری برای کشور و آحاد جامعه است.
انصاری گفت: با توجه به این که امروزه با گسترش شهرنشینی هر روز حوزه های اصطکاک و تداخل حقوقی افراد بیشتر می شود، نیاز به آگاهی حقوقی بیشتر از هر زمان دیگر احساس می شود.
به گفته معاون رئیس جمهوری، منطق اسلام همه روابط را با جزییات حقوقی بیان کرده است، رساله حقوقی امام سجاد(ع) در این زمینه یک الگوی کامل است. و جامع؛ جامعه حقوقی کشور وظیفه نهی از منکر و وظیفه حقوقی را باید دنبال کند.
** لزوم تنقیح 11 هزار عنوان قانون و دهها هزار ماده تابعه تا پایان برنامه ششم
معاون حقوقی رئیس جمهوری اظهار کرد: هفته آینده جلسه مشترکی برای معاونت های حقوقی همه دستگاه های اجرایی دولت خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: حدود 11 هزار عنوان قانون و دهها هزار ماده قانونی در کشور، یک لباس مندرس صدساله با وصله پینه های رنگارنگ برای درک مردم از قانون ایجاد کرده است که امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه معاونت تنقیح (تجمیع یا تعمیر قانون های مرغوب و غیرمرغوب) قانون و مقررات(دستورهای غیر مصوب مجلس)، بتواند قوانین ناسخ و منسوخ، متعارض و خلاهای قانونی را برطرف کند و بر مبنای اصول علمی قانون به تنقیح قوانین و مقررات اقدام کند.
** غفلت از حقوق در جامعه اسلامی ایران
حجت الاسلام انصاری عنوان کرد: خدا انسان را به واسطه استفاده از خصیصه های آزادی و انتخاب، اشرف مخلوقات قرار داد و ابزار استفاده از این دو را، دانش حقوق قرار داد.
وی گفت:در مجموع تشخیص جمعی عقلای دین و رای انبیای الهی هم در قالب شرع تبیین شده است و البته اولین حقوقدان وجود انسان، حضرت عقل است که در نهاد تک تک انسان ها قرار داده شده و احکام مستقل عقلی همانند قانون شرع لازم به رعایت است.
انصاری ادامه داد: هیچ انسان ظالمی نیست که با قیاس عقلانی، ظلم خود را بستاید و با این استناد دانش حقوق، گستره تمام احکام عقلی را در بر می گیرد. و گستره تمام احکام فقه ما و زندگی ما از گور تا گهواره در گرو حقوق است.
معاون رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: امیدواریم شجره طیبه دانشگاه آزاد اسلامی در جهت حرکت به سمت کیفیت و عمق توفیق یابد تا در کنار سایر مراکز آموزش عالی کشور حرکت شتابان علمی شکل بگیرد و قطعا این شتاب این حرکت، در گرو دانشگاه های آزاد، پویا و بانشاط است.
در پایان این همایش از کتاب«مقررات جامع دانشگاه آزاد اسلامی» با حضور مقام های حاضر رونمایی و مدیران برتر حقوقی واحدهای نمونه تقدیر شدند.
اولین همایش ملی مدیران حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور معاون حقوقی رئیس جمهوری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاونتهای حقوقی این دانشگاه، و برخی نهادهای دولتی و همچنین برخی مقام های عالی رتبه قضایی برگزار شد.
دانشگاه آزاد اسلامی با 400 واحد و 40 هزار کارمند و هیات علمی در سراسر کشور، دارای44 واحد حقوقی، 104 واحد کارشناسی حقوق و 1000 عضو فعال هیات علمی در رشته حقوق است.
منبع: ایرنا
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]