تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835875408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باب دیلن، شکسپیر ترانه یا هنرمندی عامه‌پسند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب‌سایت مجله دنیای تصویر: بله! شگفت‌انگیز است. برای خیلی‌ها هم شوکه‌کننده. به خصوص برای اهالی ادبیات، نویسندگان و شاعران بسیاری که در برابر جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶، که به باب دیلن تعلق گرفت، مواضع تند و حتی تمسخر‌آمیزی از خود نشان داده اند. خب، طبیعی است که اهالی موسیقی، سینما و گروهی از سیاستمداران هم به نوبه‌ی خود واکنش‌شان به این جایزه ساختار شکن و پرمناقشه مثبت بوده‌ باشد.
 

باب دیلن، شکسپیر ترانه یا هنرمندی عامه‌پسند؟



بی هیچ تردیدی جایزه نوبل باب دیلن،  که بیش از آن که ادیب باشد یک آیکان موسیقی محلی و کانتری آمریکایی است، پیامی مهم و روشن دارد.  این‌ که آکادمی نوبل دارد درها را بر روی مظاهری جدیدی از هنر باز می‌کند و آنها را در رده‌ی الیت‌های دنیای هنر قرار می‌دهد. تقابل میان تعاریف آکادمیک و پاپ دیگر جواب نمی‌دهد؟ خط‌کشی‌های میان خواص و عوام کم‌رنگ شده؟ فارغ از خوب یا بد بودن  موضوع، باید دانست که این جایزه از چند جنبه بسیار مهم است. جایزه‌ی نوبل، جایزه‌ی گرمی یا حتی ورود به تالار افتخارات راک‌ اند رول نیست که به‌راحتی برای هنرمندان، مورخان و یا ادیبان دنیا دریافتش از سوی دیلن قابل هضم باشد. این تصمیم بر آینده‌ی ترانه‌سرایان و موسیقی‌دان‌ها تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت و باعث می‌شود که زیر عنوان ادبیات منتظر دریافت جایزه‌ی نوبل باشند.

شکی نیست که پس از این، دنیا در انتظار دیدن هنرمندان دیگری در عرصه موسیقی و ترانه برای دریافت نوبل ادبیات خواهد بود. باب دیلن اولین نفر از این جمع است و به‌ طور حتم آخرین‌شان نخواهد بود. آکادمی، با اهدای جایزه نوبل ادبیات به یک ترانه‌سرا، نشان داد که از این به بعد ترانه‌های موسیقی را در رسته‌ی آثار ادبی به حساب خواهد آورد و سراینگان‌شان را هم جایی در ردیف شعرا و نویسندگان؛ دیگر وقتی یک ترانه‌سرای عامه‌پسند نایل به چنین افتخاری شده، چگونه می‌توان جلوی دریافت جایزه را توسط دیگر هنرمندان در عرصه فرهنگ عامه گرفت؟

موضوع وقتی از سویی دیگر بیشتر مورد توجه قرا می‌گیرد که بدانیم باب دیلن پیش و بیش از این‌ که هنرمندی جهانی باشد، یک هنرمند موسیقی نواحی و کانتری آمریکایی است که از دهه شصت به عرصه موسیقی راک وارد شد و راک‌اند رول را با اشعار ادبی و کلاسیک درآمیخت و تاثیرگزاری‌اش بیش از موسیقی دنیا بر موسیقی و فرهنگ آمریکایی بوده‌ است.

پس شاید بتوان گفت اهدای این جایزه به دیلن که بیش از پنج دهه است در موسیقی و ترانه‌سرایی فعاایت می‌کند، نوعی ستایش فرهنگ آمریکایی و تاثیرگزاری این فرهنگ نیز هست. البته، بی انصافی است اگر در نظر نگیریم که باب دیلن در استفاده از آرایه‌های ادبی در ترانه‌هایش استاد بوده و به خوبی از شعر و فنون ادبی در تک‌تک‌ ترانه‌هایش استفاده می‌کند. او کسی است که از سوی هم‌نسلانش به شکسپیر موسیقی و ترانه مشهور شد و در سال ۲۰۰۸  جایزه ویژه ادبی پولیتزر را هم برای  تأثیر عمیقی  که با آفرینش اشعاری با قدرت شاعرانه فوق‌العاده بر موسیقی عامه‌پسند و فرهنگ آمریکا گذاشته دریافت کرده است.

می‌توانیم در نظر بگیریم که این جایزه یک اتفاق نادر و دیلن هم موزیسین و ترانه‌سرایی بی‌همتا است و دری که آکادمی نوبل باز کرده بعد از این بسته خواهد شد، نهایتا این جایزه مهری می‌شود بر تنیدگی و پیوند ناگسستنی میان ادبیات و موسیقی. ولی چرا جور دیگری فکر نکنیم؟ این که از نظر اعضای آکادمی مفهوم ادبیات در دنیای امروز گسترش پیدا کرده است. اگر در زمان تاسیس آکادمی و تعیین جوایز، ادبیات، به همان مفهوم نخبه‌گرایانه‌اش، مهم‌ترین بستر گسترش فرهنگ بشری بوده، امروز به‌واسطه‌ی بسط فرهنگ عامه پدیده‌های دیگری را هم می‌توان ادامه دهنده‌ی مسیر ادبیات کلاسیک دانست. پس اگر این‌طور باشد، بعید و دور از ذهن نیست که نوبل ادبیات را روزی اهدا کنند به استیون اسپیلبرگ، کسی که جرج لوکاس می‌گوید بزرگترین قصه‌گو و هومر زمانه‌ی ما است، هر چند در مدیومی دیگر. یا حتی استن لی خارق و شارح کامیک‌های مارول که نویسنده‌ی معتبری چون جی.‌آر.آر مارتین خود را در داستان‌گویی مدیون او می‌داند.

بعد از این، ظاهرا مهم آن تاثیرگذاری، نبوغ و میراثی است که بر جا می‌ماند. فرقی نمی‌کند که در کدام سوی خط‌کشی‌های قدیمی ایستاده‌ای. همان‌طور که باب دیلن راه خودش را رفت و ترانه‌های خودش را نوشت و اجرا کرد.




۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن