تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ميان حق و باطل جز كم عقلى فاصله نيست. عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟ فرمود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853552420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجدیدنظرطلبی در اصول‌گرایی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


نگاهی به عبور اصول‌گرایان از گروه خونی احمدی‌نژاد
تجدیدنظرطلبی در اصول‌گرایی
در جریان مناظره‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سال 88، کاندیدای اصول‌گرایان در مناظرات انتخاباتی خود به رقبا تاخت. برای احمدی‌نژاد فرقی نمی‌کرد چه کسی در برابرش نشسته است؛ اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی برای او محلی از اعراب نداشت.
روز نو : در جریان مناظره‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سال 88، کاندیدای اصول‌گرایان در مناظرات انتخاباتی خود به رقبا تاخت. برای احمدی‌نژاد فرقی نمی‌کرد چه کسی در برابرش نشسته است؛ اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی برای او محلی از اعراب نداشت.

به گزارش روز نو؛  برای برتری یافتن بر هر یک از رقبا نام افراد دیگری را به میان می‌آورد: ناطق نوری، کرباسچی و ‌هاشمی. او چهار سال قبل از آن هم زمانی که در انتخابات ریاست جمهوری نهم وارد رقابت شده بود، به آیت‌الله‌هاشمی انتقاد کرد و توانست از خیابان بهشت راهی پاستور شود. سه رقیب او هم در انتخابات به عنوان منتقد احمدی‌نژاد وارد میدان شده بودند. شاید احمدی‌نژاد آن روزها بعید می‌دانست اصول‌گرایان هفت سال بعد از او و نیز کسانی که گروه خونی سیاسی‌شان به او می‌خورد عبور کنند.
آغاز روزهای گذر از احمدی‌نژاد
در روزهای پایانی دولت دهم، زمانی که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری خود را برای رقابتی نفس‌گیر آماده می‌کردند، انتقاد از دولت گذشته یکی از محورهای انتخاباتی بسیاری از اصول‌گرایان بود. حتی محمدباقر قالیباف که به‌زعم برخی افراد کاندیدایی شبیه به احمدی‌نژاد بود، در طی ماه‌های گذشته انتقاد از سیاست‌های دولت وقت را در دستور کار خود قرار داده بود. علی‌اکبر ولایتی از سیاست‌های خارجی دولت گذشته که جلیلی آن را در انتخابات نمایندگی می‌کرد انتقاد می‌کرد. حداد عادل نیز برای آنکه احمدی‌نژاد را جدا از اصول‌گرایان معرفی کند، می‌گفت: آقای احمدی‌نژاد خود را اصول‌گرا نمی‌داند. در نهایت نتیجه انتخابات برعکس دو دوره قبل به نفع اصول‌گرایان تمام نشد، به صورتی که در نهایت حسن روحانی توانست زمام دولت را از اصول‌گرایان بگیرد. از همان لحظه روی کار آمدن روحانی انتقادهای تیز دلواپسان بدرقه راه دولت به‌ویژه در مذاکرات هسته‌ای شد. البته آنها در این مسیر موفق نشدند. برجام منعقد شد. مجلسی هم که دلواپسان سهم عمده‌ای از آن داشتند در نهایت با آن همراهی کرد. در انتخابات مجلس دهم هم حامیان دولت توانستند بخش چشمگیری از کرسی‌ها را به خود اختصاص دهند که تحلیل گران سیاسی رای مردم را تایید سیاست‌های دولت خواندند. اصول‌گرایان در این انتخابات برای مقابله با جناح رقیب در ائتلاف فراگیرشان سعی کردند چهره‌های به‌زعم خود تندرو را کنار بگذارند. اما حدود نیمی از لیست ارائه شده آنها برای شهر تهران از نزدیکان جبهه پایداری بود، که البته هیچ یک از آنها رای نیاوردند.
نهی از نامزدی، آغاز نفی احمدی‌نژاد
اصول‌گرایان کم‌کم خود را آماده انتخابات ریاست جمهوری و رقابت با روحانی می‌کنند. آنها تدریجا انتقاد از جناح مقابل خود را وارد فاز انتقاد از خود کردند. درحالی که در انتخابات هفتم اسفند اصول‌گرایان با طیف آیت‌الله مصباح همراه بودند، این طیف را از معادلات خود کنار گذاشتند. در کنار اینها کاندیداهای ریاست جمهوری ادوار گذشته پای ثابت گمانه‌زنی‌ها بودند. در ابتدا اما از سوی جبهه پیروان خط امام و رهبری عنوان می‌شد که گزینه‌های جدید منتفی نیستند. کم‌کم این مسئله جدیت پیدا کرد تا آنکه محمود احمدی‌نژاد به عنوان یکی از جدی‌ترین گزینه‌ها از میدان رقابت خارج شد. البته پیش از آنکه احمدی‌نژاد در نامه‌ای خطاب به رهبر انقلاب بگوید از رقابت‌ها کنار می‌رود، اصول‌گرایان نیز از کاندیداتوری او استقبال نکرده بودند. انتقادات آنها از کاندیدای اسبق خود بعد از انتخابات هفتم اسفند تشدید شد و پس از اعلام کناره‌گیری از انتخابات به اوج خود رسید.
مردم به تندروی اقبال ندارند
اما انگار تجدید نظر اصول‌گرایان کماکان ادامه دارد. احمد کریمی اصفهانی، دبیر کل جامعه اصناف و فعال سیاسی اصول‌گرا طرح افرادی مثل سعید جلیلی را نیز از مهره‌هایی می‌داند که امکان طرح مجدد آنها در این جریان سیاسی وجود ندارد. او در پاسخ به این سوال که آیا در ‌‌نهایت اصول‌گرایان با پایداری‌ها به تعامل خواهند رسید، گفت: تقریبا می‌توان گفت آقای جلیلی در انتخابات گذشته هم گزینه پایداری و ایثارگران بود و مردم با انتخاب خود نشان دادند اقبالی به این تندروی‌ها ندارند.
تعامل با پایداری و ایثار گران منتفی است
کریمی اصفهانی ادامه می‌دهد: برای همین به نظر می‌رسد، تعامل جامعه روحانیت و جامعه مدرسین با پایداری‌ها و ایثارگران منتفی است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه جریان اصول‌گرا درباره انتخابات 96 هنوز به جمع‌بندی نرسیده است، می‌گوید: درحال حاضر در حال بررسی کاندیدا‌ها هستیم. مطرح کردن نام افراد باعث تخریب آن‌ها می‌شود، برای همین لازم است همه جناح‌ها این مسئله را مورد تاکید قرار دهند که به جای تخریب دیگران توانمندی‌های خود را اعلام کنند. کریمی اصفهانی در پایان در پاسخ به این سوال که موانع رسیدن اصول‌گرایان به ائتلاف چه خواهد بود، گفت: بدون شک کسانی که تندروی می‌کنند واز اعتدال خارج هستند از موانع رسیدن به ائتلاف در هر جریانی محسوب می‌شوند.
رئیس جمهور باید قدرت تحمل داشته باشد
نگاه تجدید نظرطلبانه این فعال سیاسی به جریان خود آنجا به چشم می‌خورد که می‌گوید: یک رئیس‌جمهور علاوه بر توانمندی‌های لازم باید قدرت تحمل هم داشته باشد. اکثر روسای جمهوری که تاکنون آمده‌اند، در عرصه عمل خیلی تحمل نقد و مخالفت را نداشتند. برای همین باید تلاش کنیم سعه‌صدر لازم را داشته باشیم؛ چراکه این یکی از ویژگی‌های یک رئیس‌جمهور است.
تاکید به پاسخگو بودن دولت‌ها
در حالی که اصول‌گرایان به خاطر عدم پذیرش مسئولیت سیاست‌های احمدی‌نژاد در رسانه‌ها متهم می‌شوند، این فعال سیاسی بر پاسخگو بودن دولت‌ها تاکید می‌کند. این فعال سیاسی اصول‌گرا با انتقاد از عملکرد دولت گذشته می‌گوید: یارانه نقدی یکی از کارهای بسیار غلطی بود که انجام شد و دولت‌های بعدی به دلیل اینکه رای‌آوری‌شان کاسته نشود، نمی‌توانند آن را حذف کنند. در این میان برخی هم وعده یارانه بیشتر را می‌دهند در حالی که هر کسی چنین وعده‌ای بدهد، خائن به این مملکت است؛ چراکه نمی‌توانیم هر روز نظام را بدهکار‌تر کنیم.
دولت‌نهم و دهم به این مملکت خیانت کرد
کریمی اصفهانی ادامه می‌دهد که: معتقدم باید در این مورد که بالاخره کشور به صورت پارلمانی یا ریاستی اداره شود، بحث صورت گیرد. ما باید دولتی داشته باشیم که دائما پاسخگو باشد. دولت‌های نهم و دهم به بیش از ۹هزار قانون اصلا عمل نکرد. اگر نظام پارلمانی وجود داشته باشد، دولت پاسخگو‌تر می‌شود. از سوی دیگر باید در قوانین نیز دقت کنیم. متاسفانه در کشور ما سیستم تشویق و تنبیه جایی ندارد، به گونه‌ای که دولت نهم و دهم به این مملکت خیانت کرد و کسی نتوانست بگوید بالای چشم این دولت‌ ابروست.
اصول‌گرایان مجبورند با رای احمدی‌نژاد کنار بیایند
گذر از احمدی‌نژاد و افرادی که گروه خونی سیاسی‌شان به او می‌خورد، هرچند اکنون راهی مطلوب برای اصول‌گرایان شده است، اما در جناح مقابل به گونه‌ای دیگر تصویر می‌شود. صادق زیباکلام در گفت و گویی که با همدلی داشته بود، گفت که: اصول‌گرایان در رابطه با آقای احمدی‌نژاد وضعیت بغرنجی دارند. از یک سو به رای احمدی‌نژاد نیاز دارند. چون او حدود 10 تا 15میلیون رای دارد. از طرفی هم خیلی از رفتارهای احمدی‌نژاد باب طبع آنها نیست. بنابراین مجبورند یک جور با احمدی‌نژاد کنار بیایند، چون در تجزیه و تحلیل نهایی نمی‌توانند از آرای او صرف نظر کنند»

*روزنامه همدلي




تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن