واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه وقایع اتفاقیه: چند روز پيش محمد درويش، مديرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمي سازمان حفاظت محيط زيست، از قراری با اعضاي شوراي شهر خبر داد.
او گفت که به کمک احمد حکيميپور، رئيس کميسيون محيط زيست شوراي شهر تهران، برنامهريزي کردهاند که دوشنبه 26 مهر به مناسبت روز تربيت بدني در يکي از خيابانهاي شلوغ تهران پيادهروي عصرانه برپا کنند و بهاينترتيب، با يک تير دو نشان بزنند؛ هم براي پيادهروي و ورزش فرهنگسازي کرده و اشارهاي به آلودگي هوا کنند و بگويند ميشود با پاي پياده هم گز کرد و ماشينها را در خانه گذاشت.
بهاينترتيب، حکيميپور نزديک به يک هفته پيش، اين تصميم را در صحن علني شوراي شهر مطرح کرد و چند نماينده هم اعلام آمادگي کردند. مسير اوليه که براي پيادهروي انتخاب شد از ميدان تجريش تا پل پارک وي بود اما موافقت نشد و بعد از آن مسير پارک وي تا ونک پيشنهاد شد اما اين پیشنهاد هم در نهايت عملي نشد تا اينکه ديروز هشت نفر از اعضاي شوراي شهر دعوت رئيس کميته ميراث فرهنگي را قبول کردند و در ضلع جنوبغربي ميدان وليعصر(عج) دور هم جمع شدند تا پيادهرويشان را به سمت تقاطع جمهوري شروع کنند.
کاش آخرينبار نباشد
محمد درويش که اين برنامه را کليد زده بود، پشت سر اعضاي شوراي شهر، همراهان و مردمي که کمکم جمع ميشدند، راه ميرفت. او درباره اينکه از اين پيادهروي چه هدفي دنبال ميشده و چرا چنين خيابان شلوغي براي اين کار انتخاب شده است به «وقايعاتفاقيه» گفت: «اتفاقا اينکه محل پيادهروي شلوغ باشد، خيلي بهتر است. ما بسيار به جلب نظر مردم درباره رويدادهاي محيط زيستي اعتقاد داريم. فکر ميکنيم اگر بتوانيم مردم را روي اين مسائل حساس کنيم تا حد زيادي از راه را رفتهايم. از طرف ديگر، اقشار مختلف جامعه در اين منطقه حضور دارند و افراد مختلف شاهد چنين حرکتي خواهند بود.»
او ادامه ميدهد: «دوست داريم استقبال بيشتري از سوي مسئولان براي چنين برنامههايي شکل بگيرد. اين کار براي خودشان هم خوب است و از نزديک ميتوانند بسیاری از مسائل را ببينند.»
حرفهاي او را محمد حقاني، رئيس کميته خدمات شهري شوراي شهر، هم تأييد ميکند و ميگويد: «تا کي بايد مسئولان پشت ميزهايشان بنشينند و از تلويزيون شاهد مشکلات مردم باشند، آن هم اعضاي شوراي شهر که قاعدتا بايد در ارتباط مستقيم با مردم بوده و مشکلات شهر را از نزديک ببينند. بعضي وقتها ما چنان خودمان را درگير مشکلات کلان و ساختاري ميکنيم که يادمان ميرود مردم با مسائل ريز و درشتي دست و پنجه نرم ميکنند که براي حلشان فقط يک آستين بالازدن کافي است.»
او درباره اينکه چنين حرکتي چقدر از نظر محيط زيستي و ترويج پيادهروي مهم است، ميگويد: «قطعا تأثيرگذار خواهد بود؛ البته اينطور نيست که با يکي، دو برنامه ناگهان مردم و مسئولان متحول شوند بلکه وقتي اين کارها ادامه پيدا کند، کمکم مردم هم خودشان به راهانداختن چنين برنامههايي ترغيب ميشوند؛ البته برنامه سهشنبههاي بدون خودرو نشان داد که مردم هم دغدغههاي زيستمحيطي زيادي دارند و ما داريم در حق اين مردم اجحاف ميکنيم. بههرحال، اميدواريم اين دست برنامهها ادامه داشته باشد و اين آخرينبار نباشد.»
8 نفر حاضر، 23 نفر غايب
«آيا همه اعضاي شوراي شهر همينها هستند؟»، «بقيه چرا نيامدهاند؟»، «رئيس شوراي شهر کجاست؟» اينها را نه تنها خبرنگارها بلکه خود مردم از همديگر و اعضاي شورا ميپرسيدند.
آنها بعد از اينکه ميفهميدند ماجرا از چه قرار است، ميگفتند چرا تعداد همراهان اعضا بيشتر از خودشان است. حقاني درباره اينکه چرا بسياري از نمايندهها و بهویژه رئيس شوراي شهر نيامدهاند، ميگويد: «اين را بايد رفت از خود آقايان پرسيد. آقاي حکيميپور در صحن علني دعوت کردند و چندبار هم بهصورت نفر به نفر از اعضا خواستند که در اين برنامه شرکت کنند اما متأسفانه ممکن است افراد اولويتهاي ديگري داشته باشند يا مشغوليتشان بيشتر از حضور در چنين برنامههايي باشد درحالي که من فکر ميکنم اين کار از هر چيزي واجبتر است. خيلي از آقايان و خانمها مدتهاست راهشان به اينطور جاها نيفتاده و از ترافيک و آلودگي هم دور هستند.»
پارادوکس مناسبسازي پيادهراهها
يکي از برنامههاي شهرداري که شوراي شهر هم در چند سال گذشته روي آن تأکيد زيادي کرده، مناسبسازي معابر براي استفاده معلولان بوده است. احتمالا خودتان هم تأثير اين برنامهها را در تغيير شکل سنگفرشهاي پيادهروها ديدهايد. يکي از مسائلي که هنگام پيادهروي اعضاي شوراي شهر در عصر يکي از شلوغترين پيادهروهاي تهران مطرح شد، همين موضوع بود. وقتي شرکتکنندهها در اين پيادهروي کمي سرعت گرفتند و با يک زوج نابينا که از روبهرو ميآمدند، برخورد کردند اين موضوع بيشتر داغ شد. اين زوج که به کمک مردم از برخورد با زمين نجات پيدا کردند و به مسيرشان ادامه دادند، بهانهاي شدند براي يادآوري اين موضوع که افراد با انواع محدوديتها چقدر از سهولت تردد در فضاهاي شهري برخوردار هستند. احمد حکيميپور در اينباره گفت: «فاصله زيادي تا رسيدن به حد مطلوب داريم. وقتي پيادهرو بهخاطر انواع پروژهها در فاصلههاي کم محدود شده و در قسمتهايي هم که باز است انواع موانع وجود دارد. همه اينها باعث ميشود کسي که به هر ناتواني دچار است، نتواند در تهران تردد کند.»
فرصتي براي درد دل
اگرچه پيادهروي اعضاي شوراي شهر با هدف ترويج پيادهروي و استفاده نکردن از وسايل نقليه شخصي بود اما مگر ميشود يک عضو شوراي شهر، آن هم با اين همه همراه و خبرنگار در خيابان ظاهر شود و افراد مختلف فرصت را براي رساندن مشکلاتشان به گوش مسئولان مغتنم نشمرند. دستفروشها که يکي از پررنگترين رکنهاي پيادهراه وليعصر(عج) حد فاصل تقاطع انقلاب و جمهوري هستند هم از اين فرصت استفاده کردند. حرف آنها اين بود که چرا مأموران شهرداري به آنها اجازه کاسبي نميدهند و اگر آنها کار نکنند چه کسي ميخواهد شکم خودشان و خانوادهشان را سير کند. خيليهايشان هم از برخورد بد، توهينآميز و همراه با خشونت مأموران شهرداري شاکي بودند. اعضاي شوراي شهر هم اين شکايتها را ميشنيدند و زياد حرف نميزدند.
محيط زيست براي همه
پيادهروي اعضاي شوراي شهر و همراهانشان که حالا مردم عادي هم جزء آنها بودند، تقريبا در تقاطع خيابان نوفل لوشاتو کمي مانده به جمهوري تمام شد. از ظاهر نمايندهها و حرفهايي که با خبرنگاران مختلف ميزدند، مشخص بود که از برنامه راضي بودهاند. احمد دنيامالي در دقايق آخر برنامه قول داد که باز هم برنامههايي با هدف آسيبشناسي شهري و البته تأکيد بر مسائل زيستمحيطي برگزار شود.
۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]