واضح آرشیو وب فارسی:مهر: با توسعه زیرساختها؛
مهاجرت معکوس در روستاهای دشتی/آبادی روستاها ضروری است
شناسهٔ خبر: 3798539 - سهشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۷
استانها > بوشهر
.jwplayer{ display: inline-block; } دشتی- در چند سال اخیر با ارائه خدمات مطلوب و عمران و آبادی در روستاهای شهرستان دشتی و با ایجاد زیرساختهای مناسب در قالب طرحهای هادی و پروژههای امید شاهد مهاجرت معکوس در روستاها هستیم. خبرگزاری مهر - گروه استانها - قاسم بازیاری: شهرستان دشتی با جمعیت حدود ۸۰ هزار نفر دومین شهرستان استان بوشهر به لحاظ وسعت محسوب میشود که از این تعداد ۳۰ درصد جمعیت در روستاها و مابقی در چهار شهر خورموج، بادوله، شنبه و کاکی سکونت دارند. در چند سال اخیر ارائه خدمات خوبی در روستاها شاهد هستیم که نشاط وشادابی خوبی در بین جوانان ایجاد کرده است. این خدمات که در زمینه های مختلف از جمله آب، برق، گاز، راه، ورزش، طرح هادی و غیره است باعث شده مهاجرت معکوس در روستاها اتفاق بیافتد. در این مدت روستاهایی که خالی از سکنه بودند با ارائه خدمات مطلوب شاهد بازگشت ساکنان و سکونت مردم در روستاها بودیم و هر روز نیز تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در روستاها افزایش می یابد. پراکندگی روستاها از ویژگیهای اصلی این روستاها محسوب میشود ولی علیرغم همه مشکلات، خدمات خوبی در بخش های مختلف ارائه شده است. اجرای طرحهای امید در روستاها اجرای طرحهای امید که از ابتکارات استاندار بوشهر بوده از سال گذشته آغاز شده که تحول خوبی در روستاها در توسعه، عمران و آبادی ایجاد کرده است که احداث زمینهای چمن مصنوعی و بوستانهای روستاهایی از مهمترین طرحهای اجرا شده در روستاهای شهرستان است. یکی از روستاهایی که در چند سال اخیر مهاجرت معکوس در آن اتفاق افتاده روستای منقل است که در ۱۲ کیلومتری شهر خورموج واقع شده است. در این روستا جمعیت زیادی ساکن بودند ولی به تدریج از این جمعیت کاسته شد و شاهد مهاجرت اهالی به شهرها بودیم ولی در چند سال اخیر با اقدامات زیرساختی و خدمات ارائه شده در آن، شاهد بازگشت مردم به این روستاها هستیم.
مهاجرت معکوس به روستا یکی از اهالی روستای منقل در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قدمت تاریخی روستای منقل به قبل از اسلام بر میگردد و همواره آثار سکونت در اطراف این روستا وجود دارد و طبق نوشته کتاب فارسنامه ناصری اثر سید حسین فسائی قریب به ۳۰۰ درب منزل وجود داشته و همچنین دومین سرشماری قبل از انقلاب طبق لغت نامه دهخدا منقل را دارای ۱۷۰ نفر جمعیت ذکر کرده است. وی ادامه داد: به علت اینکه این روستا دارای چراگاههای وسیع برای رمههای شتران و دامها بوده، عدهای از سایر روستاها به منقل مهاجرت و در این روستا ساکن می شوند که معنی منقل، محل نقل از یک نقطه به نقطه دیگری و اسم مکان است. لزوم اجرای طرح هادی روستایی بهزادی اضافه کرد: این روستا محل تجمع علما و فضلا و شعرا در زمان بنیانگذار فرهنگ خورموج و مسئول تبلیغات جنگ نهضت جنوب یعنی مرحوم حجه الاسلام حاج سید مصطفی بهزادی بوده است. وی بیان کرد: شغل بیشتر اهالی این روستا دامداری و کشاورزی و مردم متعهد بودند که مراسم مذهبی در ماههای محرم، صفر و رمضان با جمعیتی که از سایر روستاها میآمدند برگزار شود و هم اکنون نیز این مراسم با کمک خیرین برگزار می شود.
بهزادی تصریح کرد: با توجه خدماتی که در روستا وجود دارد علاقه مندی شدیدی برای ساخت وساز در این روستا وجود دارد ولی به علت نبود طرح هادی با مشکلاتی مواجه است که با دستور فرماندار شهرستان این موضوع نیز در حال رفع شدن است. اختصاص ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی شهرستان به روستاها فرماندار شهرستان دشتی نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر از اختصاص ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی شهرستان به روستاها خبر داد و گفت: در سه سال اخیر علیرغم همه مشکلات و محدودیت های منابع مالی ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی شهرستان به عمران روستاها اختصاص داده شده است. غلامرضا مهرجو بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۳۶ هزارتن قیر رایگان برای عمران و توسعه روستاها و آسفالت معابر عمومی تخصیص یافته است. وی به اجرای طرحهای امید اجتماعی در سطح روستاها اشاره کرد و افزود: احداث زمین چمن مصنوعی و بوستان روستایی در روستاها که در قالب طرحهای امید اجتماعی با ابتکار استاندار بوشهر انجام شد نشاط و شادابی خوبی در بین مردم روستا بویژه جوانان ایجاد کرده است. مهرجو یادآور شد: اجرای گازرسانی به روستاهای شهرستان یکی از اقدامات ارزنده دولت به روستاهای این شهرستان بود که در هفته دولت با حضور استاندار بوشهر افتتاح و پوشش گاز رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان را به ۸۵ درصد رسید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]