واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
جمعی از دانشجویان رشته بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی اراک، لرستان، قزوین و خراسان، طی نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار رسیدگی به وضعیت دانشجویان و شاغلان حوزه بهداشت کشور شدند. به گزارش ایسنا، در بخشی از این نامه خطاب به سیدحسن هاشمی، آمده است:
»جناب آقای وزیر؛ در ایامی که لیستهای هزاران نفری فارغ التحصیلان جویای کار بر روی میز مسئولان بهداشتی قرار دارد و کاردانان و کارشناسان بهداشت از تمام مناطق آماده خدمت بهداشتی به مناطق محروم با هرشرایطی بودند، متاسفانه تصمیم جذب دانشجوی کاردانی بهداشت آن هم بدون کنکور و رتبه علمی، موجی از نارضایتی را در جامعه دانشگاهی و صنفی فرهیخته بهداشت ایجاد کرد. متاسفانه با وجود تمام پیگیریهای کشوری، نه تنها هیچ پاسخ مثبتی به مطالبات داده نشد، بلکه برای همیشه این روال جذب دانشجو با ارائه تعهد خدمت چند ساله در سیستم آموزشی سازمان سنجش ثبت شد. انتظار می رود در جهت تقویت جایگاه تخصصی و علمی متخصصین بهداشت سراسر کشور، برای همیشه جلوی این شیوه به کارگیری نیروی بهداشتی را بگیرید و به فکر اشتغال دهها هزار جویای کار بهداشتی باشید که دست شما را برای خدمت به سیستم سلامت می فشارند.
طرح تحول سلامت بهانه ای شد تا کارشناسان بهداشت کشور در قالب مراقبین سلامت و کارشناس سلامت محیط و کار، به صورت مشارکت خصوصی به کار گرفته شوند، متاسفانه در برخی استانها و شهرستانهای کشور شاهد نبود نظارت کافی بر اجرای طرح تحول سلامت هستیم. فشار کاری و برنامه های فراوان در شرح وظایف نیروهای بهداشتی، از طرفی کیفیت ارایه خدمات را تحت تاثیر قرار می دهد و از سویی دیگر، نداشتن امنیت شغلی، انگیزه و خلاقیت خدمت را میخشکاند. انتظار میرود حداکثر تلاش را در جهت تقویت بنیه و زیربنای طرح تحول حوزه بهداشت و همچنین کمک به تقویت جایگاه کارشناسان و دیگر نیروهای بهداشتی گام بردارید که بی شک تحقق این مهم راه خدمت را هموار می سازد. محتوای آموزشی امروز دانشجویان حوزه بهداشت نیاز به بازنگری جدی و واقع بینانه دارد. بسیاری از سرفصلهای درسی و آموزشی هنوز مطابق با نیاز روز بهداشت نیست. حتی می توان گفت در امر تربیت نیروی بهداشتی در دانشگاههای کشور، به هیچ عنوان به توازن دانشجوی تربیت شده و تعداد مورد نیاز در شرایط کاری توجه نمی شود. در عین حال، خبر وزارت بهداشت مبنی بر استخدام 17500 نفر در سال 95 که بیشتر آن از گروههای پرستاری و فنی هستند، این پازل را تکمیل کرد .جامعه بهداشتی این انتظار را دارند با نگاه واقع بینانه با آنچه که در سیستم آموزشی اتفاق می افتد برخورد کنید. هرچند در این زمینه تلاشهای بسیاری صورت گرفته است، اما هنوز شاهد هیچ تاثیری در امر بهبود وضعیت آموزشی مورد نبودهایم.
کمبود شدید نیروی انسانی، جذب سرسام آور دانشجوی بهداشت در دانشگاههای آزاد و علوم پزشکی بدون توجه به نیاز کاری، نبود ردیف شغلی برای فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی رشتههای بهداشت، نبود چتر حمایتی لازم برای بازرسان بهداشتی، برابر نبودن خدمات و فشار کاری با حقوق اندک کارکنان بهداشتی، عدم نظارت بر بخش خصوصی در زمینه برخورد با نیروهای بهداشتی طرح تحول سلامت، کم رنگ شدن توجه به جایگاه نیروهای بهداشتی کشور و... از مهمترین مشکلات دیگری است که اشارهای گذرا بدان خالی از لطف نیست.
جناب آقای دکتر هاشمی؛ تاسیس سازمان نظام بهداشت فقط برای بهبود و نظم بخشیدن به جامعه بهداشتی کشور از دغدغه ها و آرزوهای دیرینه متخصصان بهداشت کشور است که تا امروز هیچ مسئولی حاضر نشده است، برای تحقق آن به این خواسته لبیک بگوید. بیشک جامعه بهداشتی کشور نیاز مبرمی به این تشکیلات دارند و جز سامان بخشیدن به این صنف هیچ هدف دیگری وجود ندارد. این درحالی است که صنوف بهداشتی کشور جمع کثیری از خادمان نظام سلامت هستند که دود نظم نیافتن ساختار صنفی آنها به چشم سلامت مردم می رود.
وزیر محترم بهداشت، درمان و اموزش پزشکی؛ این موارد تنها گوشهای از مشکلات این روزهای جامعه بهداشتی است. مطمئن باشید توجه به جایگاه آنها، ارزش نهادن به حل مشکلات خادمان حوزه بهداشت و همچنین اتکا به تخصص و تعهد و جدیت متخصصان بهداشت کشور، تنها راه موجود برای تقویت سلامت محوری و جدیت در امر پیشگیری است. مواردی که سالهای سال است هنوز از پیش روی نیروهای بهداشتی کشور در حوزه صنفی و دانشجویی برداشته نشده است.» انتهای پیام
چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]