تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837705357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا برقراری رابطه عاشقانه در فضای مجازی کار درستی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
رابطه عاشقانه در فضای مجازی
الآن دیگر در جیب و دست اکثر افراد میتوان گوشی یا تبلت های هوشمند را دید.استفاده از وسایل تکنولوژی در کنار خوبی هایش نیاز به جنبه دارد که البته افراد زیادی جنبه اش را ندارند.فضای مجازی دیگر آن فضای علمی و دانستنی قدیم را ندارد و با دوست یابی ترکیب شده و میتوان به صراحت گفت حتی عشق هم در آن بوجود می آید. امروزه و با روی کار آمدن فضای مجازی زندگی انسان‌ها دچار تغییراتی شده است. از خریدهای اینترنتی تا روابط پیچیده‌ای که در این دنیای مجازی شکل می‌گیرد. در گذشته «چَت‌روم» های شبکه های پیام‌رسان «یاهو مسنجر» دارای کاربران زیادی بود که در آن افراد با یکدیگر آشنا می‌شدند؛ این مقوله تنها به تبادل اطلاعات نوشتاری ختم نشده و با تبادل عکس و با داشتن یک «وبکم» حتی به تبادل ویدئوهای شخصی نیز رسید. مقوله‌ای که با افزایش برنامه‌های نرم افزاری وایبر، تلگرام، وی‌چت و فیسبوک و … رنگ تازه‌ای گرفت که می‌توان آن را «عشق های مجازی» نامید چرا که بسیاری از آن ها به ازدواج طرفین ختم شده است. نامه نگاری های عاشقانه در دهه هفتاد با آمدن اینترنت جنبه مجازی پیدا کرد و دوست‌یابی ها در دهه هشتاد و نود با پیشرفت تکنولوژی رنگ جدیدی به خود گرفت. چَت کردن یکی از کارهای روزانه ما شده است. تلفن همراه به دست می‌گیریم و در تاکسی، اتوبوس، خانه و محل کار به صحبت با دیگران می‌پردازیم. افرادی که شناسایی ما از آن‌ها از صفر تا صد است؛ یکی از اعضای خانواده‌مان و یا یک فرد غریبه که هیچ اطلاعاتی از او نداریم.
پایگاه‌های مجازی مختلف اعم از یاهو، گوگل، مایکروسافت و بسیاری از شبکه های مجازی امروزه به دنبال این هستند که نرم افزار خود را ارتقاء داده تا روابط اینترتی را نزدیک و نزدیک‌تر کنند. بسیاری از روابط دوستی و حتی همسریابی ها نیز در دهه اخیر از این طریق انجام می‌شود. در این میان به گفته کارشناسان حوزه فضای مجازی، دختران بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند. از کلاهبرداری‌های تصویری و انتشار تصاویر و یا تهدید به آن تا کلاهبرداری‌های احساسی زیادی که در این بین انجام می‌شود. با وجوداین تمایل دختران به دلیل احساس خطر در ملاقات‌های حضوری با جنس مخالف، بیشتر از پسران است. ترجیح دختران این است که روابط خود را بیشتر معطوف به اینترنت کنند. روابطی که به عقیده بسیاری شانس به نتیجه رسیدن آن پنجاه و پنجاه است.
عشق های مجازی یک هنجار اجتماعی نیست نادر صادقیان، جامعه شناس در این باره می گوید: «فرآیند رابطه های مجازی یه سری فرآیند فزاینده است که نمی توان آن را کامل دانست. موضوع رابطه های عاشقانه مجازی یک مسئله اجتماعی است که می توان با دانستن آمارها اطلاعات زیادی از آن استخراج کرد. نکته قابل تاکید این است که این موضوع یک مسئله اجتماعی بوده و نمی توان نام هنجار را روی آن گذاشت.»
وی با اشاره به این موضوع که در سال های اخیر و با افزایش کاربران شبکه های اجتماعی بر شمار اینگونه روابط افزوده شده است، می افزاید: «ضعف در اقتصاد خانواده ها و همچنین بعد های فرهنگی و اجتماعی به طور مستقیم بر این موضوع تاثیر دارد. باید توجه داشته باشیم که بسیاری از روابطی که بطور سنتی به ازدواج ختم می شود نیز در دهه کنونی با عدم موفقیت همراه بود که آمار بالای طلاق در کشور شاهد این موضوع است. با وجود این موضوع سوالی که مطرح می شود این است که سرنوشت عشق های مجازی چه خواهد شد؟» جذابیت های کاذب نوشتاری و تصویری براساس اطلاعات موجود بیش از 40 میلیون کاربر در شبکه پیام رسان تلگرام فعالیت دارند. فعالیت هایی که دوستی های موقت زیادی را به وجود آورده و بسیاری از آن ها نیز منجر به کلاهبرداری شده است. هرچند نمی توان از ازدواج های شکل گرفته از این طریق چشم پوشید. یک کاربر فضای مجازی که تاریخچه حضور خود در فضای اجتماعی و دوستی را حدود 15 سال می داند در ارتباط با رابطه های شکل گرفته خود در فضای مجازی به «ابتکار» می گوید: «در گذشته فضای اجتماعی کشور به این حد آزادانه نبود. پسر و دختر به راحتی نمی توانستند با یکدیگر رابطه برقرار کنند. این بود که با روی کار آمدن اینترنت و کانال های ارتباطی همچون Yahoo360 و Orkuافراد زیادی به این شبکه ها پیوسند.»
به عقیده این کابر بیشتر جذابیت های نوشتاری و تصویری باعث جذب نفرات به این شبکه ها می شد؛ ارتباط هایی که به عنوان «لانگ دیتانس» و یا همان روابط از راه دور و از طریق خطوط مجازی رخ می داد نیز شکل تازه ای در آن دوران به خود گرفت.
این کاربر می افزاید: «اقشار مختلفی در این فضا حضور دارند که بی پروا به ارائه پیشنهاد می پردازند و به گونه ای باعث می شود که حریم شخصی افراد پایمال شود.»
او می گوید: «جذابیت های نوشتاری موجب می شود اینگونه فکر کنیم که شخصی که در آن طرف خط مجازی قرار گرفته فرد باشخصیتی است و یا ارائه چند عکس تصور زیبایی شخص را القا کند.»
باتوجه به خبرهای حوادث و کلاهبرداری هایی که در فضاهای مجازی صورت می گیرد، نیاز های مالی و حتی جنسی در این میان از همه پرنگ تر هستند. از هتک حیثیت تا تهدید به انتشار عکس اشخاص و بسیاری دیگر از نتایج بسیاری از روابط مجازی عنوان می شود.
صادقیان در ادامه گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «ابتکار» می افزاید: «بیشتر افرادی که وارد این حیطه از روابط می شوند، کمبود های در زمینه هایی اقتصادی و اجتماعی خود دارند. به عبارت دیگر غرایزی وجود دارد که فرد به دنبال تامین آن است.»
این جامعه شناس گفت: «بسیاری از افراد که نوعی ناپختگی و درک ناقصی از زندگی در جامعه کنونی دارند درگیر این نوع روابط می شوند که در بسیاری از موارد به نتایج بدی منجر می شود که به ضرر خود شخص است.»
صادقیان عدم اعتماد به نفس افراد و علی الخصوص در دختران جامعه را از دلایل تمایل به ایجاد روابط مجازی می داند. او می گوید: «آگاه سازی در این رابطه به عهده پلیس و رسانه ها است. کتمان آسیب های مربوط به این موضوع دردی را دوا نمی کند بلکه با آموزش های صحیح می توان از همین روابط اینترنتی نیز نتایجی معقول و قابل استناد حاصل کرد.» منبع : سلامت نیوز

25 مهر 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن