واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کاهش ۵۰ درصدی حریق جنگلها مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استانهای فارس با ۲۶ مورد، آذربایجان شرقی ۲۴ مورد، چهارمحال و بختیاری ۱۷ مورد و کرستان با ۱۵ مورد حریق در سال جاری رکورددار حریق در مناطق ۴ گانه تحت حفاظت بودهاند.
به گزارش فرهنگ نیوز، علی تیموری از تشکیل ساختار اجرایی برای اطفای حریق در مناطق 4 گانه استانهای کشور خبر داد و افزود: با اقدامات خوب صورت گرفته توانستیم میزان حریق در مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست را در 6 ماهه نخست از 6547 هکتار در سال 93 با کاهش 50 درصدی به 3279 هکتار در سال 94 و باز هم با کاهش 50 درصدی به 1651 هکتار در سال جاری برسانیم و بدین ترتیب میزان حریق در سال جاری در مقایسه با سال 93 کاهش 75 درصدی داشته است. فارس، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری و کرستان رکورددار تعداد حریق در مناطق 4 گانه در سال جاری هستند.
به گفته وی بدین ترتیب در حالی که 216 مورد حریق در مناطق 4 گانه تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در 6 ماهه نخست سال 93 داشتیم این میزان در مدت مشابه در سال گذشته به 272 مورد و در سال جاری به 149 مورد رسید.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که استانهای فارس با 26 مورد، آذربایجان شرقی 24 مورد، چهارمحال و بختیاری 17 مورد و کرستان با 15 مورد حریق در سال جاری رکورددار حریق در مناطق 4 گانه تحت حفاظت بودهاند، تصریح کرد: در عین حال استان آذربایجان شرقی با 370 هکتار، کردستان 350، زنجان 225 و کهگیلویه و بویراحمد با 214 هکتار حریق بیشترین وسعت آتشسوزیها را در سال جاری به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح کرد: در عین حال استان تهران به همراه 11 استان دیگر امسال هیچ حریقی در مناطق 4 گانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست نداشتند.
تهران، مازندران و گلستان به همراه 9 استان دیگر امسال حریقی نداشتند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که بیشترین حریق در مناطق زاگرسی در تیر و مرداد و در نوار شمالی کشور در شهریور و مهر رخ میدهد خاطرنشان کرد: از بین 3 استان خزری در سال جاری تنها استان گلستان با 8 مورد حریق در وسعت 79 هکتاری مواجه بوده و 2 استان دیگر حریقی نداشتند.
وی با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته برای کاهش حریق در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست گفت: تدوین و تهیه طرح 5 ساله جامع مدیریت پیشگیری و اطفای حریق در عرصههای طبیعی کشور، عضویت در کمیته اطفای حریق کشور و استقرار بالگرد در 16 استان حساس به حریق درکنار تامین بخشی از تجهیزات انفرادی اطفای حریق برای یگان حفاظت محیط زیست، تشکیل ستاد مرکزی واکنش سریع اطفای حریق در اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید و فعال کردن ستاد واکنش سریع اطفای حریق استانها، ارسال دستورالعمل ستاد راهبردی واکنش سریع به استانها، برگزاری نشست منطقهای مقابله، پیشگیری و کاهش آتشسوزی در مناطق، اجرای مانور مقابله با اطفای حریق در 3 استان با همکاری 18 استان کشور، همکاری با جوامع بومی و محلی و تشکلهای زیستمحیطی جهت پایش مناطق و گزارش سریع وقوع حریق، حساس کردن سایر دستگاههای مسوول استانی در خصوص حریق در مناطق تحت مدیریت، افزایش گشت و کنترل و پایش مستمر مناطق 4 گانه و اختصاص مکانهای خاص برای اسکان مسافران و اطلاعرسانی عمومی در این خصوص به خانوادهها بخشی از اقدامات صورت گرفته در این خصوص است.
هماکنون 278 منطقه شامل پارک ملی، منطقه حفاظت شده، منطقه شکار ممنوع و اثر طبیعی ملی با وسعت 17.5 میلیون هکتار که دارای پوشش گیاهی، تنوع زیستی و جانوری مناسبی هستند، تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست است.
منبع: تسنیم
95/7/24 - 14:16 - 2016-10-15 14:16:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]