واضح آرشیو وب فارسی:الف: نگاهی به مقوله ی آمار گیری اینترنتی
بخش تعاملی الف - علی غیاث آبادی فراهانی
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۲۸
امروز آخرین روز شرکت در آمارگیری اینترنتی سراسری سال ۹۵ (قبل از اولین تمدید رسمی زمان آن) می باشد. تا دیروز که مرکز آمار٬ امار شرکت کنندگان را اعلام کرد کمتر از ۱۳ ملیون نفر امارشان وارد سایت مرکز آمار شده است. احتمالا امروز این امار به حدود پانزده میلیون برسد. یعنی نهایتا کمتر از ۲۵ درصد جمعیت ایران. این در حالی است که بیش از پنجاه درصد از مردم امکان استفاده مستقیم از اینترنت را دارند. در دو سه سال اخیر سرعت اینترنت نیز بالا رفته است. مشوق هایی نیز برای کسانی که در این امار گیری شرکت کرده اند در نظر گرفته شده است؛ ولی متاسفانه مشارکت به مراتب پایین تر از آنی بوده که می بایست باشد.
دلایل این مشارکت پایین می تواند به شرح زیر باشد:
۱-عدم اعتماد مردم به دولت و حاکمیت. بسیاری از مردم گمان می برند که از اطلاعات وارده ی آن ها سو استفاده می شود به طور مثال یارانه آن ها قطع شود یا احیانا مالیاتی بر اموال و در آمد آن ها بسته شود. این در حالی است که در این امار گیری به درامد و سرمایه ی خانوارها پرداخته نشده است.
۲-دومین دلیل عدم مشارکت قابل توجه را می توان در پایین بودن فرهنگ شهرنشینی و مدنیت جامعه ایران دانست. نظام می بایست بکوشد تا فرهنگ شهر نشینی و سیاسی مردم بالا رود. رشد فرهنگ شهرنشینی و توسعه ی سیاسی می بایست از مدارس و مساجد و نهاد های مردم نهاد شروع شود و در دانشگاه ها ادامه یابد.
۳- سومین دلیل کم بودن مشارکت را می توان به پایین بودن تبلیغات در این زمینه نسبت داد. شاید به دلیل مقارن شدن ایام امارگیری با ایام محرم تبلیغات مسئله ی امارگیری تحت الشعاع موضوع محرم و عزاداری ها در این دهه دانست. دولت می توانست این کار را بعد از ایام عزاداری انجام دهد. احتمالا مقداری مشارکت بیشتر می شد. هر چند به دلایل اول و دوم انتظار افزایش قابل ذکری نمی رفت.
امید است حاکمیت با اعتماد سازی بین خودش و جامعه و نیز کمک به رشد و توسعه فرهنگ سیاسی و شهر نشینی جامعه در این قبیل موارد مشارکت بیشتری را جلب کند.
علی غیاث آبادی فراهانی دبیر هنرستان های ساوه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]