واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی بهتر است استفاده صحیح فرزندمان از دنیای مجازی را آموزش دهیم فضای مجازی برای کودکان یک دنیای جدید و تازه است که اگر با کنترل والدین از آن استفاده نکنند با مشکلات اخلاقی و آسیب های گوناگونی مواجه خواهند شد پدر و مادرها با فراگیری شیوه های نوین فرزند پروری و اصول صحیح تربیتی باید سعی کنند استفاده درست و صحیح از دنیای مجازی را به فرزندشان آموزش دهند.
تمامی افراد جامعه از حقوقی برخوردار هستند که از این میان می توان به حق داشتن فضایی به عنوان حریم خصوصی اشاره کرد.متاسفانه این حق از جمله مسائلی است که در کشور ما مورد غفلت و سهل انگاری واقع می شود.بسیار مشاهده می شود که کودکان همواره از والدینشان “سوالاتی می پرسند بنابرین آشنایی والدین با نحوه آموزش صحیح تربیت به کودکان اهمیت ویژه ای دارد.پاسخ این سوالات باید به نحوی باشد که سیراب کننده ذهن تشنه کودکان باشد.
3 سالگی، زمان طلایی آموزش حریم خصوصی به کودک
زهرا سعید واحد روانشناس کودکان استثنایی با بیان اینکه والدین باید از سن 4 تا 5 سالگی، فرزندشان را با مفاهیم حریم خصوصی آشنا کنند؛ اظهار داشت: نزدیکان کودک حتی والدینش نیز برای ورود به اتاق کودک باید اجازه بگیرند و از هر گونه ابراز محبت به کودک مانند بوسیدن و آغوش گرفتنش بدون تمایل وی جلوگیری شود.
ستاره حمیدی کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی ابراز کرد: کودکان باید از 3 سالگی فضای خصوصی را یاد بگیرند.آن ها باید بتوانند فضای عمومی را از خصوصی تفکیک دهند.همچنین کودکان باید آموزش ببینند که از انجام چه کارهایی در محیط عمومی امتناع کنند و چطور در جمع و حضور دیگران صحبت کنند.
فضای مجازی، شمشیری دو لبه در تربیت کودک
این روانشناس کودکان استثنایی در خصوص حریم شخصی کودکان در استفاده از فضای مجازی و اینترنت عنوان کرد: کودکان می توانند تحت نظارت والدین از شبکه های اجتماعی استفاده کنند فقط باید توجه داشته باشند که این کنترل باید به صورت نامحسوس صورت گیرد.
شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به اینکه تکنولوژی مانند اینترنت به همان میزان که رشددهنده است، می تواند آسیب های شدیدی را برای کودک و خانواده اش ایجاد کند؛ یادآور شد: والدین می توانند در موارد ضروری تلفن همراهشان یا رایانه شخصی خود را در اختیار فرزندشان قرار دهند، فقط باید به این نکته توجه داشته باشند که از عضویت در هر شبکه اجتماعی خودداری کنند.
از 6 ماهگی تا 2 سالگی مانند پروانه دور فرزند دلبندتان بچرخید!
حمیدی با بیان اینکه بهترین سن برای جداسازی اتاق خواب فرزند از والدینش، 12 تا 18 ماهگی است؛ افزود: از آن جایی هنوز مفهوم ترس در کودک شکل نگرفته و نسبت به والدینش احساس وابستگی ندارد بنابرین این دوران مناسب ترین زمان برای این امر است. نوزادان شیرخوار می توانند تا پایان 2 سالگی در کنار والدینشان ولی در تختی جداگانه بخوابند ولی در صورتی که نوزاد از شیر خشک تغذیه می کند می تواند در پایان 1 سالگی کودک جداسازیش صورت گیرد.
سعید واحد با بیان اینکه جنین از 4 ماهگی قدرت شنوایی دارد؛ ابراز کرد: والدین باید مراقب رفتار های خود در خواب باشند و از انجام اعمال غیر اخلاقی در اتاقی که نوزاد در آن حضور دارد، پرهیز کنند.
این روانشناس کودکان استثنایی توصیه کرد: والدین باید از سن 6 ماهگی تا 2 سالگی که کودک نیاز شدیدی به آن ها دارد در کنارش باشند ولی متاسفانه در کشور ما مرخصی پس از زایمان تنها تا 6 ماهگی نوزاد داده می شود که این بدان معناست که درست در زمان اوج نیاز کودک به محبت والدینش، وی را از این نعمت الهی محروم کنیم که دیگر با گذشت زمان فرصت جبران این کمبود محبت نیست.
بنابرین والدین باید با فراگیری شیوه های نوین فرزند پروری و اصول صحیح تربیتی، تعاملی عمیق و قوی با فرزندشان برقرار کنند.همچنین به سوال های کودک به صورتی واضح و علمی پاسخ دهند و از دادن اطلاعات اضافی به فرزندشان امتناع کنند و مطابق با شرایط سنی اش پاسخ گوی سوال هایی باشند که در ذهنش نقش بسته و در صورتی که کودک به دلایلی مانند ترس از تاریکی از خوابیدن در اتاق شخصی اش سر باز زند باید با مشارکت کودک در چیدمان اتاقش و به کارگیری از چراغ خواب های فانتزی و رنگارنگ وی را برای خوابیدن در اتاقش ترغیب کنند و در نظر داشته باشند که پس از 3 سالگی جداسازی کودک بسیار سخت است.
گزارش از پگاه آقایی
21 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]