واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزیر خارجه انگلیس: گروههای ضد جنگ مقابل سفارت روسیه در لندن تجمع کنند/ به نفع روسیه است که از اسد حمایت نکند
اگر روسیه به راهی که در پیش گرفته ادامه دهد، با خطر تبدیل شدن به یک کشور منفور مواجه خواهد بود.
وریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس روز سه شنبه در نشست اضطراری مجلس عوام در خصوص بررسی بحران انسانی در شهر حلب سوریه، خواهان ارجاع مسکو به دیوان بین المللی کیفری لاهه و برگزاری تجمع اعتراضی در برابر سفارت روسیه در لندن بابت آنچه جنایت های جنگی در حلب می خواند، شد.
به گزارش ایرنا، بوریس جانسون گفت: ما بر این باور هستیم که ارجاع مسکو به دیوان بین المللی کیفری می تواند، سودمند باشد.
وی افزود: در تاریخ معاصر، جنایتکاران جنگی به دلیل جنایت هایی که صورت داده اند بالاخره محکوم شدند.
وزیر خارجه انگلیس تصریح کرد: آسیاب عدالت آهسته می چرخد اما در نهایت آنها را هرس خواهد کرد.
جانسون مسکو را عامل حملات صورت گرفته علیه کاروان کمک های بشر دوستانه سازمان ملل متحد در حلب خواند، گفت: تصاویر ماهواره ای منتشر شده نیز نشان می دهد که این کاروان از هوا مورد حمله قرار گرفته است.
وی در همین رابطه خواستار برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز از سوی گروه های ضد جنگ علیه سیاست های روسیه در مقابل سفارت این کشور در لندن شد.
وزیر خارجه انگلیس گفت: روسیه تلاش می کند تا حملاتش را در حلب توجیه کرده و بگوید که درصدد بیرون راندن نیروهای "جبهه فتح الشام" به بیرون از این شهر است.
وی افزود: هیچ کس در رابطه با ماهیت تروریستی این گروه ها تردیدی ندارد اما حضور آنها در شهر نمی تواند بهانه ای برای محاصره و اعمال زور علیه مردم این شهر باشد.
جانسون بیان داشت: اگر روسیه به راهی که در پیش گرفته ادامه دهد، با خطر تبدیل شدن به یک کشور منفور مواجه خواهد بود.
وی گفت: ما امیدواریم که بتوانیم روسیه را متقاعد کنیم که به نفعش است تا از رژیم بشار اسد حمایت نکند، بمباران ها را متوقف، صلح را به حلب بازگرداند و آتش بس را جاری سازد.
پیش از جانسون، «املی ثورنبری» وزیر خارجه کابینه در سایه حزب کارگر در سخنانی دولت «ترزا می» را به استاندارد دوگانه در حمایت از جنایت های رژیم آل سعود در یمن و محکوم کردن مسکو به ارتکاب جنایت جنگی در سوریه متهم کرد.
وزیر خارجه کابینه در سایه در سخنانی بیان داشت: ما روسیه را به دلیل حملات نظامی اش علیه غیرنظامیان در سوریه متهم می کنیم، خواستار تحقیق از سوی سازمان ملل متحد در خصوص نقض قوانین بین المللی در این کشور هستیم و از روسیه می خواهیم که حملات هوایی اش را در سوریه متوقف سازد؛ این در حالی است که بایستی آمادگی پذیرش آنچه درباره عربستان سعودی و یمن گفته می شود باشیم.
وی تصریح کرد: ما نمی توانیم یک طرف را محکوم و به طرف دیگر اسلحه بفروشیم. ما نمی توانیم خواستار انجام تحقیقات بین المللی در یک طرف و برای طرف دیگر امتیاز قائل شویم و بگوییم که آنها خودشان تحقیق کنند و به اظهارات شان در خصوص اینکه به مواضع غیر نظامی حمله نکرده اند اطمینان کنیم.
ثورنبری گفت: ما نمی توانیم برای مردم حلب اشک بریزیم اما چشم مان را بر روی میلیون ها کودک یمنی که بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست می دهند ببندیم.
وی همچنین از دولت انگلیس خواست تا به منظور حل بحران انسانی در حلب، با دولت روسیه همکاری کند.
ثورنبری گفت: ما بایستی با دولت روسیه برای احیای توافق روند صلح کری-لاوروف در خصوص سوریه همکاری کنیم تا بر اساس آن بتوانیم آتش بس را جاری، تروریست ها را منزوی و مسیر ارسال محموله های بشردوستانه را باز کنیم.
وی همچنین ضمن انتقاد از سیاست های جنگ طلبانه دولت انگلیس بیان داشت: ما تنها یک تصمیم بد، عقب تر از روسیه و آمریکا هستیم که در مناقشه تسلیحاتی در سوریه گرفتار شده اند.
این سیاستمدار انگلیسی افزود: من تنها در شرایطی از اقدام نظامی حمایت می کنم که موثر باشد، هدفمان را مشخص کرده باشیم و بدانیم به دنبال چه هستیم.
وی گفت: به نظر من در جنگ چند بعدی داخلی سوریه، آخرین چیزی که نیاز داریم بمباران از سوی طرف های جدید است.
نشست اضطراری مجلس عوام انگلیس در خصوص بحران حلب به درخواست «اندرو میچل» وزیر پیشین توسعه بین الملل انگلیس تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۲۰ مهر ۱۳۹۵ - 11 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]