واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
مصرف کدئین در چه مورادی تجویز می شود ؟پزشکان برای تسکین دردهای مزمن در بدن مصرف این دارو را تجویز می کنند توصیه می کنیم از استفاده از این دارو برای خردسالان بپرهیزید و به صورت خودسرانه و طولانی مدت آن را مصرف نکنید کاهش سطح هوشیاری و بروز خواب آلودگی از پیامدهای مضر استفاده از این قبیل داروهاست همچنین دریافت استامینوفن همراه با کدئین باعث بروز آسیب های کبدی نیز در مصرف کنندگان خواهد شد.
سید بهادر میررحیمی متخصص داروسازی بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی؛ گفت: کدئین نوعی از مشتقات مورفین است که میزان اعتیاد به آن از سایر مشتقات مورفین کمتر می باشد و از آن به صورت خوراکی استفاده می شود.
میر رحیمی با اشاره به این نکته که از کدئین برای کاهش دردهای مزمن و درمان سرفه استفاده می شود، ادامه داد: کدئین در بزرگسالان تنها در صورت بروز دردهای مزمن در بیماری هایی نظیر سرطان توصیه می شود و از آنجایی که داروهای بهتر و کم خطری برای کاهش درد وجود دارد، باید از مصرف این دارو برای درد های متوسط و میگرن در طولانی مدت پرهیز شود.
وی عنوان کرد: در صورتی که درد بیمار با مصرف داروهای گروه استروئید مانند استامینوفن و بروفن کاهش پیدا نکرد، مصرف کدئین در کوتاه مدت و کمتر از سه ماه توصیه می شود.
این داروساز بالینی اظهار داشت: سرکوب سیستم عصبی مغز به دو صورت کاهش هوشیاری به خصوص در سالمندان و سرکوب سیستم تنفسی مغز که از خاصیت ضد سرفه بودن کدئین ها ناشی می شود را می توان از عوارض این داروها دانست.
وی بیان کرد: کند شدن حرکات روده و بروز یبوست به خصوص در سالمندان، کاهش فشار خون و امکان بروز سکته قلبی در مبتلایان به مشکلات قلبی زمینه ای و بروز مشکلات تنفسی به خصوص در کودکان و بیماران قلبی نیز از عوارض کدئین ها هستند.
میر رحیمی اذعان داشت: بروز مشکلات صفراوی و اعتیاد بیمار به کدئین در صورت مصرف طولانی مدت آن را هم می توان از مضرات کدئین ها به شمار آورد.
وی در خصوص مصرف کدئین در کودکان بیان کرد: به طور کلی مصرف داروهای ضد سرفه از هیچ نوعی برای کودکان توصیه نمی شود، چرا که مصرف این داروها باعث سرکوب سیستم تنفسی و احتمال مرگ در کودکان زیر 2 سال می شود و افراد زیر 6 سال نیز باید در مصرف کدئین و داروهای ضد سرفه احتیاط کنند.
این متخصص داروسازی بالینی کاهش سطح هوشیاری و بروز خواب آلودگی را از دیگر عوارض مصرف کدئین در کودکان دانست و افزود: مصرف کدئین در کودکان به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا منجر به ناتوانی کودک در برقراری ارتباط با دیگران و کاهش سطح هوش آنها می شود.
وی با تاکید بر اینکه سالمندان بالای 65 سال باید از مصرف کدئین پرهیز کنند، گفت: مصرف این داروها در سالمندان مشکلاتی نظیر کاهش سطح هوشیاری و به دنبال آن زمین خوردن و شکستگی استخوان به خصوص در مبتلایان به پوکی استخوان، کند شدن حرکات روده و بروز یبوست، تشدید مشکل پروستات در مردان سالمند و بروز عوارض تنفسی در این افراد به وجود می آورد.
میررحیمی تاکید کرد: مصرف کدئین در سالمندان به دلیل کاهش کارکرد کلیه و دفع آن می تواند به تجمع آن در بدن و بروز مسمومیت در آنها انجامد.
این داروساز بالینیی افزود: زنان باردار و شیرده نیز باید از مصرف کدئین خود داری کنند، زیرا مصرف این دارو توسط آنها کودک را در معرض کدئین و بروز خط مرگ قرار می دهد.
وی تصریح کرد: بهتر است بیماران درصورتی که مجبور به مصرف کدئین شدند، تحت نظر پزشک این دارو را مصرف کنند و سطح هوشیاری آنها در هنگام استفاده از کدئین سنجیده شود.
میررحیمی یادآور شد: مصرف استامینوفن همراه با کدئین می تواند باعث بروز مشکلات کبدی در بیماران شود.
باشگاه خبرنگاران
19 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]