واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: لیلی جاسمی، بانوی جوان گالریدار ایرانی میگوید با ارائه درست هنر ایران میخواهد ترس غربیها از ایرانیها را از بین ببرد.
سوفیا گالری که در قلب لندن، در منطقه میفر، چند قدمی دفتر حراج خانه ساتبیز واقع است، قصد دارد هنر ایران را به اروپا معرفی کند.
لیلی جاسمی، بانوی هنرمندی که متولد آلمان است و یکی از موسسان سوفیا گالری به شمار میآید، در ابن باره میگوید: «ما سه شریک هستیم؛ من ایرانیام، وسیلیتسرن کف روس فرانسوی و لالی مارگانیا روس گرجستانی است. ما میتوانیم یک گالری حرفهای بسازیم که هنر ایران را در اروپا عمومی کنیم.»
او تاکید میکند: « اگرچه سوفیا گالری گونههای مختلف هنر در سراسر جهان را به نمایش میگذارد اما تمرکزمان هنر ایران است؛ استراتژی ما این طور است که رویدادها را طوری چیدمان می کنیم که در فواصل نمایشگاههای هنرمندان ایران، از هنرمندان شاخص دیگر کشورها نمایشگاههایی خوب میگذاریم تا توجه کلکتورها و طیفهای متنوعی از خریداران آثار هنری را به سوی خودمان جلب کنیم.»
این گالریدار ادامه میدهد: «اولین نمایشگاه ما در ماه مارچ با رضا درخشانی بود و بسیار موفق هم بودیم. دومین نمایشگاه ما با مهرداد خطایی و سومین نمایشگاه ما با پویا آریان پور بود که آثارشان را در لندن به نمایش گذاشتیم و هر دو با استقبال بسیار شایان توجه روبرو شدند.»
جاسمی میافزاید: «برنامه بعدی ما با هنرمندان خیابانی ایرانی و غربی است. ما، در حال حاضر یک نمایشگاه گروهی در گالریمان داریم که بیشتر آثار هنرمندان ایرانی است. این نمایشگاه تا پایان سپتامبر 2016 ادامه دارد. غیر از هنرمندانی که نام بردم، رامین شیردل، شهریار احمدی، بهرام حنفی، محمد یزدی، آزاده رزاقدوست، حامد صحیحی، و امیرحسین زنجانی را میتوانم به عنوان هنرمندانی اعلام کنم که برایشان برنامه داریم. برخی از این دوستان هنرمند در شو گروهی خاورمیانهمان شرکت می کنند و برای برخی مثل آزاده رزاق دوست نمایش انفرادی می گذاریم.»
او با رد ادعای کسانی که مدعی اند آثار هنرمندان ایرانی در آن سوی آبها هم توسط مجموعه داران ایرانی خریداری میشود، تاکید می کند: «اصلاً اینطور نیست، متاسفانه حوزه نفوذ مجموعهدارهای ایرانی در اروپا نیست و خریداران سوفیاگالری را میبینم که ایرانی نیستند، البته خیلی خوب است که مجموعهداران ایرانی آنقدر پرقدرت باشند که همه جا از آثار ایرانی حمایت کنند این حتی عالی هم خواهد بود اما در واقعیت این طور نیست. مشاهدات من میگوید مجموعهداران غربی هم چندان در پی دانستن ملیت هنرمند نیستند. برای آنها قدرت و گیرایی اثر هنری اولویت دارد.»
این گالریدار لندنی با استقبال از رفع تحریمها علیه ایران خاطر نشان میکند بسیار از این بابت خوشحال است که دیگر با صرافها کار نخواهد کرد و مستقیم به هنرمند پرداخت خواهد داشت. او در عین حال آرزو کرد با آسان شدن صدور ویزای انگلستان برای هنرمندان ایرانی، آنها بتوانند در نمایشگاه های خود در لندن حضور یابند.
جاسمی تاکید میکند: «من خود را یک سفیر از ایران می دانم و میخواهم ترس غربی ها از ایران بریزد . واقعاً حیف است درباره ایران به این خوبی با این فرهنگ والا این طور فکر می کنند.»
۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]