تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834396667
آیتالله سیستانی وضعیت فعلی را غیرقابلقبول میدانند | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس ائتلاف ملی شیعیان عراق از برنامههای خود برای تقویت جریان شیعه و همگرایی بیشتر آن در روند تحولات سیاسی این کشور سخن گفت.
به گزارش تراز ، سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق مدتی پیش بهعنوان «رئیس ائتلاف ملی شیعیان» و بهجای ابراهیم جعفری نخست وزیر اسبق و وزیر خارجه سابق انتخاب شد تا با منش و روش مسالمتجو و اتحادمحور خود بتواند جریان شیعه را که مدتیست بهسمت تفرقه حرکت میکند در مسیری متحد، توانمندتر و منسجمتر از گذشته کند.
عمار حکیم که در عوان جوانی جانشین پدر خود سید عبدالعزیز در کسوت ریاست مجلس اعلی شده بود، نشان داد که توانایی اداره چنین نهادی را داشته و میتواند بههمراه برادر خود سید محسن حکیم ضمن بازیابی جایگاه مجلس نزد ملت عراق، آن را با استفاده از تجربه بزرگان و توانمندی و انگیزه جوانان به جایگاهی بالاتر هدایت کند.
این تجربه موفق از سال 2009 در مدیریت مجلس اعلی و نیز ایجاد روابطی خوب و تأثیرگذار با سایر جریانهای شیعه و سایر جریانهای تأثیرگذار در کشور طی 7 سال گذشته سبب شد که رهبر مجلس اعلای امروز، ردای ریاست بر بزرگترین ائتلاف ملی شیعیان عراق را بر تن کند و تکلیف سیاسی خود برای اتحاد ملت عراق و بازسازی و پیشرفت این کشور را در کسوتی دیگر دنبال کند.
با این رهبر جوان، باانگیزه و تأثیرگذار در جریانات سیاسی عراق گفتوگویی داشتیم تا بهعنوان اولین مصاحبه وی با یک رسانه ایرانی و نیز عراقی بعد از کسب ریاست ائتلاف ملی شیعیان، نظرات وی در خصوص تحولات در عراق را از این جایگاه جویا شویم که حاصل آن از نظر خوانندگان میگذرد.
شما بهعنوان رئیس ائتلاف ملی بزرگترین فراکسیون شیعیان عراق انتخاب شدید. این انتخاب بر چه اساسی بوده؟ و اگر ممکن است درباره این انتخاب کمی توضیح دهید.
حکیم: با عرض سلام و تشکر از محبت شما و عرض تسلیت نسبت به فرارسیدن ماه محرم الحرام ماه جهاد و استقامت و عزاداری امام حسین(ع) که انشاءالله همه ما از یاران و ادامه دهندگان راه آن امام همام باشیم.
نسبت به سؤال شما باید بگویم که اینجانب بالاجماع از سوی اعضای تحالف (همپیمانان) ملی که بزرگترین فراکسیون عراق به شمار میرود، انتخاب شدم تا بتوانم در راستای وحدتبخشی و ساماندهی این فراکسیون و نیز بالابردن قدرت تأثیرگذاری آن خدمتگزاری کنم. در اینجا باید از تلاش مجدّانه رؤسای سابق این فراکسیون یعنی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید عبدالعزیز حکیم(ره) و نیز برادر عزیز و ارجمند جناب آقای ابراهیم جعفری تشکر کنم و از خداوند میخواهم که اینجانب را در راستای اهداف پیشگفته یاری فرماید.
برنامههای سید عمار برای تقویت ائتلاف ملی
با توجه به این انتخاب، چه برنامهها و اقداماتی برای متحد کردن فراکسیون شیعیان عراق دارید؟
حکیم: از سؤال خوب شما تشکر میکنم. با توجه به مشورتی که با دوستان در تحالف انجام گرفته، برنامه اینجانب این است که در سه سطح تصمیمگیری یعنی شورای رهبری، شورای سیاسی و نیز مجمع عمومی تحالف تشکیل جلسه داده و بهطور مرتب این کار انجام شود تا به کارکرد تحالف ملی سازمان داده شود.
علاوه بر این، در انجام کارها به رویه توزیع کارها بر اساس کارگروهها و پروندهها روی آوردیم، به این معنی که پروندههای تخصصی بهوسیله هر یک از نمایندگان گروههای تحالف مدیریت میشوند. در این زمینه میتوانم به پروندههای پارلمان، دولت، شوراهای استان و استانداریها، تدوین راهبردهای تحالف ملی، تبلیغات و اطلاع رسانی، امنیت و حشد شعبی، تشکیلات و گروههای مردمی، اقتصاد و خدمات و انتخابات اشاره کرد.
این پروندههای تخصصی با تشکیل کارگروههای مشترک از سوی رؤسای آنها که بهوسیله هر یک از نمایندگان هشتگانه گروههای تشکیل دهنده تحالف ملی مدیریت میشود، طرح و برنامه خاصی را برای پروندههای ذیربط طراحی میکند تا نقشه راه تحالف ملی شود و به این شکل شاهد انسجام کامل تحالف باشیم انشاءالله تعالی.
بازگشت مقتدی صدر به ائتلاف ملی
اخیراً شاهد تظاهراتی از سوی فراکسیون صدر علیه اقدامات دولت و مبارزه با فساد بودیم، آیا این اقدامات مورد تأیید مجلس اعلای اسلامی عراق هست یا این خواستهها باید از مراجع قانونی و بهدور از تنشهای سیاسی دنبال شود؟
حکیم: در حقیقت طیف جناب آقای سید مقتدی صدر از طیفهای اصلی تحالف ملی است که با تلاش تحالف بحمدالله توانستیم آنان را بازگردانیم که قطعاً با این بازگشت، آنان بهراحتی میتوانند برنامههای اصلاحی خود را در چارچوب تحالف دنبال کنند.
تحالف ملی آماده است که به تمامی طرحهای مهم اصلاح کارکرد دولت و مبارزه با فساد که مورد مطالبه مرجعیت دینی و مردم و گروههای سیاسی و جامعه مدنی عراق است، پاسخ مثبت دهد و در راستای قانون اساسی و قوانین جاری کشور به آنها رسیدگی و اقدام مقتضی را اتخاذ کند. بدیهی است که در این زمینه افکار و طرحهای مختلفی مطرح شده که امید است در این زمینه نیز به جمعبندی لازم برسیم.
* مبارزه با فساد از مؤلفههای مهم برنامههای تحالف است
با توجه به اینکه عراق درگیر فساد اقتصادی است و مردم و مراجع نیز بارها بر مبارزه با فساد گسترده در این کشور تأکید کردهاند، برنامه شما برای مبارزه با این پدیده چیست، با توجه به اینکه رسانههای منطقه از این اهرم نهایت بهره برداری را علیه شیعیان و ناکارآمد جلوه دادن آنها به کار میبرند؟
حکیم: بدون تردید مقوله مبارزه با فساد از مؤلفههای مهم برنامههای تحالف ملی میباشد. همانطور که اشاره شد تحالف ملی بهعنوان بزرگترین فراکسیون پارلمان عراق و نیز تشکیل دهنده دولت، مسئولیت سنگینی در تحقق فرآیند مبارزه با فساد دارد و در این زمینه نیازمند طرحی فراشمول و همهجانبه است که پیشنویس آن تنظیم شده و در روزهای آینده در داخل مراکز تصمیمگیری فوق الذکر مطرح میشود و به تصویب خواهد رسید.
این طرح میتواند بسیاری از شبهات موجود را برطرف و در زمینه شفاف سازی امور کمک کند.
* آیتالله سیستانی وضعیت فعلی را غیرقابلقبول میدانند
مرجعیت عراق پیش از این در خطبههای نماز جمعه موضعگیریهای سیاسی نیز داشت و از زبان نمایندگان ایشان نقاط ضعفها بیان میشد، چرا مرجعیت تصمیم به عدم اظهار نظر سیاسی در خطبههای نماز جمعه در ماههای اخیر گرفته است؟ بهبیانی دیگر مراجع نقطه نظرات خود را از چهراهی به گوش دولتمردان و نیز جریانهای سیاسی منعکس میکنند؟
حکیم: بدون شک سخنان مرجعیت دینی که در شخصیت ارزشمند جناب حضرت آیت الله العظمی سیستانی دام ظله متبلور است، نقش مهم و سرنوشت سازی در روند سیاسی عراق پس از سرنگونی عراق داشته و همواره مشعل فروزانی برای فرآیند سیاسی و بهویژه تحالف ملی بوده است، لذا مبنای تحالف ملی نیز امتثال امر و اجرای کامل سخنان معظمله میباشد.
ایشان توقع دارند که سیاسیون عراق در راستای مبارزه با فساد و خدمات رسانی به مردم تلاش بیشتری کنند و وضعیت فعلی را غیرقابل قبول میدانند که ما نیز انشاءالله در تحالف ملی تمامی سعی و همت خود را در راستای تحقق منویات معظمله که خواسته ملت عراق نیز میباشد به کار خواهیم بست و امیدواریم بتوانیم رضایت خاطر ایشان را به دست آوریم که این امر نیز با برنامه و طرحی جامع در این زمینه قابل تحقق است.
* ائتلاف برای انتخابات آینده کمیتهای ویژه تدارک دیده است
برنامه فراکسیون ائتلاف ملی برای انتخابات آینده چیست؟ آیا امکان به قدرت رسیدن دوباره نوری المالکی وجود دارد؟
حکیم: محققاً پروسه انتخابات از امور مهم و حیاتی است که نظام مردمسالار عراق به آن بستگی دارد، لذا با توجه به هجمه وسیع و گستردهای که برای تخریب طیف اسلامگرای عراق از داخل و خارج وجود دارد، لذا نیاز به وجود وحدت، همبستگی و انسجام بهشدت احساس میشود، علاوه بر اینکه عراق پس از چالش نظامی با گروهک تروریستی داعش با چالش سیاسی، امنیتی، اقتصادی و نیز فرهنگی مواجه خواهد بود که نیاز به برنامهای جامع و فراشمول دارد که برونداد و بازخورد آن را در انتخابات خواهیم دید.
بر این اساس تلاش میشود که تحالف ملی با انسجام بیشتری در انتخابات آینده شرکت کند و کمیتهای ویژه در این راستا در تحالف تدارک دیده شده است، اما اینکه چهکسی در آینده قدرت را به دست میگیرد این به نتایج انتخابات و توازنهای سیاسی عراق پس از آن برمیگردد.
* روند استیضاح وزرا در مجلس بهخوبی طی نشد
موضع شما در خصوص عزل وزیر دفاع و برخی از وزرای دیگر در کابینه آقای حیدر العبادی چیست، با توجه به اینکه برخی اینگونه عزلها را روندی سیاسی ارزیابی میکنند نه از روی قواعد قانونی و براساس عملکرد وزرا؟
حکیم: در حقیقت از وظایف و کارکردهای نمایندگان مجلس نقش نظارتی آنان است که هرقدر این نقش درست و بر وفق قوانین انجام شود کارسازتر و مؤثرتر خواهد بود که ما نیز از این حق قانونی نمایندگان کاملاً حمایت میکنیم، اما اشکال کار در این است که با توجه به اینکه کشور در حال جنگ با سختترین دشمن تروریستی است و وضع اقتصادی عراق، نظر به کاهش شدید قیمت نفت، سخت و دشوار است و نیز فرآیند نظارت تنها به استیضاح ختم نمیشود، بلکه اول باید وزیر در کمیسیونهای مربوطه حاضر و نقطه نظرات و ملاحظات خود را با نمایندگان ذیربط مطرح کند که اگر جواب او قانع کننده نبود به ابزارهای دیگر قانونی ــ از جمله استیضاح ــ دست زد، امری که بهنظر در استیضاح دو وزیر مذکور محقق نشد.
* اعلام زمان نبرد موصل با حیدر العبادی است/ هیچ نیروی خارجی مشارکت زمینی نخواهد داشت
نبرد موصل چهزمانی خواهد بود و چه نیروهایی مشارکت خواهند داشت؟ آیا آمریکا نیز در آزادسازی موصل شرکت میکند؟
حکیم: نبرد موصل در روزهای نزدیک آینده خواهد بود و تاریخ دقیق آن را منحصراً نخست وزیر عراق که فرماندهکل قوا نیز میباشد، اعلام خواهد کرد و هیچ تاریخ دیگری غیر از تاریخی که ایشان بیان کند، مستند نخواهد بود.
در این نبرد تلاش شده که با توجه به وسعت مساحت این استان و تکثر اقوام و مذاهب ساکنین آن و اینکه آخرین نبرد رسمی با گروه تروریستی و خونآشام داعش است، همه نیروهای ابوابجمعی فرماندهیکل قوا اعم از ارتش، پلیس فدرال، حشد عشایری موصل، حشد شعبی، پیشمرگه و نیروهای مبارزه با تروریسم در آن مشارکت کنند که امید است علیرغم سختی این جنگ، در سریعترین وقت ممکن پایان پذیرد.
نقش نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای خارجی در این جنگ تنها استشاری و حمایت هوایی است و به هیچ نیروی زمینی خارجی اجازه دخالت را نخواهیم داد که بدون شک تحالف ملی در این زمینه حساس عمل خواهد کرد.
* جلسات سهجانبه کردها، آمریکاییها و دولت مرکزی برای عملیات موصل
برخی گزارشها از هماهنگی آمریکاییها با کردهای عراق برای آزادسازی موصل حکایت دارد، این گزارشها تا چهحد صحت دارد و اینکه آیا نیروهای حشد الشعبی نیز در این نبرد مشارکت داده میشوند؟
حکیم: تا آنجایی که اطلاع داریم و در گزارشات دولت مرکزی عراق نیز هست، تمامی هماهنگیها با اطلاع دولت مرکزی و فرماندهیکل قوا بوده و جلسات سهجانبهای در این زمینه با حضور افسران و مسئولان ذیربط انجام گرفته است.
نسبت به مشارکت حشد شعبی همانگونه که در سؤال پیشین ذکر شد، طبق نظر فرماندهیکل قوا حشد شعبی در این نبرد مشارکت فعالانه خواهد داشت.
* عراق بهدنبال نقشآفرینی منطقهای است/ بغداد نمیتواند درباره تحولات سوریه بیتفاوت باشد
با توجه به اینکه عراق یک کشور تأثیرگذار در منطقه است، آنچنان که باید شاهد نقش فعال این کشور در تحولات منطقه نیستیم. آیا این به ضعف دستگاه دیپلماسی عراق برمیگردد یا دلایل دیگری در این امر دخیل هستند؟ با توجه به اینکه عراق، سوریه و مصر میتوانند کنار ایران یک ائتلاف قوی را در منطقه تشکیل دهند، عراق در این زمینه چه گامهایی را برداشته است؟
حکیم: در این زمینه باید گفت که عراق پس از سرنگونی صدام و تاکنون، با جنگ همهجانبه و بیامان تروریستها دست و پنجه نرم میکرده است و تلاش شده که توان این کشور در این جنگ تحلیل برود.
علیرغم این مسائل، از برنامههای اساسی دولت جدید، فعالسازی روابط خارجی و نقشآفرینی عراق در این صحنه است که تلاشهایی در این راستا صورت گرفته و امید است که این تلاشها به ثمر بنشیند.
موضوع سوریه موضوع مهمی است که تأثیرات مستقیمی بر امنیت ملی عراق دارد و دولت نمیتواند در این زمینه بیتفاوت باشد. تشکیل هسته تبادل اطلاعاتی بین روسیه، ایران، عراق و سوریه کار مهمی بود که میتواند گسترش پیدا کند.
دولت عراق درباره سفیر عربستان طبق پروتکلهای بینالمللی عمل میکند
موضع مجلس اعلی درباره نقش سفیر عربستان در عراق که بارها با موضعگیری خود در امور داخلی این کشور اعتراض جریانهای سیاسی مختلف را برانگیخته، چیست؟
حکیم: ارزیابی و اقدام مناسب در این امور بهعهده دولت عراق است که طبق پروتکلهای بینالمللی عمل میکند. قطعاً تمامی رستههای سیاسی و کنسولی در عراق موظف به مراعات قوانین عراق و قوانین بینالمللی هستند و دولت عراق در این موارد موضع مناسب را اتخاذ میکند.
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 18 مهر 1395 - 16:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
واکنش ولایتی به مانور اخیر سعودیها در خلیج فارس | پایگاه خبری تراز
تراز ولایتی در پاسخ به پرسشی درباره مانور اخیر عربستان سعودی در خلیج فارس گفت کشوری که حد خودش را نداند و هر روز در جایی مداخله کند شکست میخورد به گزارش تراز علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز پنجشنبه 15 مهر در جمع خبرنگارانسرلشگر رحیم صفوی: سوریها در حال پیروزی هستند | پایگاه خبری تراز
تراز مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت آمریکا به دنبال ایجاد خاورمیانه جدید بود به گزارش تراز سرلشگر یحیی رحیم صفوی پنجشنبه در نخستین مراسم سالگرد شهادت سردار شهید حاج حسین همدانی در حسینیه امام خمینی ره شهر همدان با بیان اینکه خوشحالم در چنین روزی در سالگرد شهید همدانی در جمعبا مرگ ابوبکر البغدادی چه میشود؟ | پایگاه خبری تراز
تراز یک منبع محلی در استان نینوای عراق اعلام کرد که گروهک تروریستی داعش در چند روز اخیر با طرح گسترده ایده مرگ احتمالی ابوبکر البغدای سرکرده این گروهک هواداران خود را غافلگیر گرده است به گزارش تراز یک منبع محلی در استان نینوا در گفت وگو با "السومریه نیوز" گفت &quواکنش بروجردی به اقدام لاریجانی در برابر مقام آلمانی | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت وزیر آلمانی پاسخ خوبی از سوی مقامات کشورمان در مقابل زیاده گویياش دریافت کرد به گزارش تراز علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اظهارات گابریل وزیر آلمانی مبنی بر اینکه توسعه روابط کشورش باآیا ابتکار با مرد آلمانی دست داد؟ + فیلم | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آلمان با وزیر محیط زیست این کشور دست داده اما چهره مردانه وزیر آلمانی که یک زن است بسیاری را به اشتباه انداخته است به گزارش تراز ظهر امروز گزارشی از بخش خبری ساعت 14 شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد که در آن معصومه ابتکار در جریانحضور دائمی نیروی هوایی روسیه در سوریه تصویب شد | پایگاه خبری تراز
تراز دومای روسیه با تصویب طرحی از حضور دائمی نیروی هوایی روسیه در سوریه حمایت کرد به گزارش تراز شبکه تلویزیونی المنار در خبری فوری گزارش داد دومای روسیه توافقنامه حضور دائمی نیروی هوایی ارتش این کشور را در سوریه تصویب کرد بر اساس این طرح نیروی هوایی روسیه که پیشتر به درخواستواکنش سپاه به رزمایش عربستان درخلیج فارس | پایگاه خبری تراز
تراز عربستان سعودی روز سه شنبه رزمایش دریایی خود به نام سپر خلیج 1 را در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز آغاز کرد به گزارش تراز در پی تحرکات تنش آفرین و تشنج زای اخیر برخی از دولت ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان به ویژه تحرکات ستیزه آمیز و تنش جویانه در قالب برنامه ادعایی مواوباما برای فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین شرط گذاشت | پایگاه خبری تراز
تراز رئیسجمهور آمریکا در نامه به کنگره آمریکا اطلاع داده که دولتش قرارداد فروش 19 جنگنده اف 16 به بحرین را به پیشرفت در زمینه حقوق بشر منوط کرده و فعلا این قرارداد اجرایی نمیشود به گزارش تراز در حالی که حمایتهای آمریکا از مقامات آل خلیفه ادامه دارد سرانجام دولت باراکپرونده کهریزک همچنان در دادگاه تجدید نظر | پایگاه خبری تراز
تراز وکیل مدافع خانواده روح الامینی آخرین وضعیت پرونده کهریزک را تشریح کرد به گزارش تراز میرمجید طاهری در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کهریزک گفت طبق آخرین استعلامی که از پرونده گرفته ایم پرونده همچنان در شعبه ۲۲ دادگاه تجدیدنظر است و هنوز مختومه شدن پرونده را اعلام نکرانتقاد از حضور برخی محکومان امنیتی در دانشگاهها | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از دعوت و حضور برخی محکومان امنیتی در دانشگاهها انتقاد کرد به گزارش تراز حجتالاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با انتقاد از دعوت برخی محکومان امنیتی در دانشگاهها در-
سیاسی
پربازدیدترینها