واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه های بهداشتی در توزیع نذورات تأکید و اعلام کرد سامانۀ 190 به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد.
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به فرا رسيدن ماه محرم و ايام عزاداري حضرت سيد الشهداء (ع)اعلام کرد: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزيع نذورات در مراسم عزاداري، مساجد، تكايا و هيات ها می تواند احتمال بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به ويژه بيماري هاي عفوني روده اي را افزايش دهد. و از هموطنان می خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.
بر اساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار هرگونه پخت و پز بايد در مكان هايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد. كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
همچنین مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه مي شود از مواد غذايي مشمول بسته بندي كه مورد تاييد وزارت بهداشت است استفاده شود . از فراورده هاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي است استفاده شود .
بر اساس تاکید وزارت بهداشت در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفره ها باید از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و در تهيه غذا نیز از روغن هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين و نیز از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود. .
مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر این که در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها باید خودداري شود،گفته است: از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري شود و در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز) نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
همچنین در صورت توزيع سبزي و سالاد، رعايت مراحل چهارگانه سالم سازي الزامي است و توصيه مي شود از سالاد و سبزي بسته بندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
بر اساس اعلام این مرکز استفاده از آب آشامیدنی سالم و شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، ضروری است و ترجيحا" از ظروف يكبارمصرف گياهي ، کاغذی، سلولزی و آلومينيومي استفاده شود.
با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاري ها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري شود و پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد.
بر اساس تاکید وزارت بهداشت توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم، با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد، از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري و در نهایت احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني نیز از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه شود.
در ضمن با توجه به اهميت موضوع و حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ توصيه مي شود كه از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي استفاده نشود.
گفتنی است مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از هموطنان خواسته است در صورت مشاهده موارد مغایر با موازین بهداشتی اعلام شده، مراتب را به صورت شبانه روزی به سامانه بهداشت 190 با شماره تلفن های 1490 و 190 در میان بگذارند.
۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]