تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، آن است كه قابل فهم و روشن و كوتاه باشد و خستگى نياورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834402660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وحدت داخلي، لازمه ثبات منطقه‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: سيدرضا صالحي‌اميري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در وقایع اتفاقیه نوشت: در شرايط ملتهب و پرآشوب امروز منطقه خاورميانه که اوضاع اسفناکي را براي مردم بي‌پناه اغلب کشورها رقم زده و هر روز با تهديد جنگ، خشونت و ترور مواجه هستند، ايران اسلامي همچون گلستاني در ميان آتش، توانسته خود را از گزند خشونت و افراطي‌گري مصون نگه دارد.
 
نگاهي گذرا به کشورهاي پيرامون خود در منطقه و مرور وضعيت کشورهاي همسايه، گوياي نعمت بزرگ ثبات و امنيت در ميهن عزيزمان است. در عراق، علاوه‌بر جولان نيروهاي داعش و آمريکايي‌ها، ساير قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي هم در حال تقابل امنيتي يا تأمين منافع خود هستند. در اين ميان، عربستان‌سعودي هم با اهدافي خاص، تحرکاتي را در خاک عراق دنبال مي‌کند. مردم عراق که هزينه‌هاي سختي را در دوران استبدادي صدام متحمل شدند، پس از سقوط رژيم بعثي نيز همچنان هزينه سنگيني را به سبب حضور عوامل قدرت‌هاي خارجي مي‌پردازند. اين کشور با وجود دارا بودن منابع هنگفت و مخازن نفتي، سخت‌ترين شرايط را تجربه مي‌کند و در عمل با سه مناقشه جدي مواجه است: مناقشه دولت عراق با کردها، نزاع دولت با بعثي‌ها و نيز اختلاف‌های جريان‌هاي شيعي داخل عراق. همه اينها نشأت‌گرفته از بي‌ثباتي ساختار سياسي در عراق است که باعث بروز و ظهور تروريسم و جولانگاه کشمکش قدرت‌هاي خارجي شده است.
 

در سوي ديگر، سوريه امروز به کانون اصلي رقابت دو قدرت بزرگ يعني آمريکا و غرب از يک جانب و روس‌ها از جانب ديگر، تبديل شده است. بيش از 12 ميليون آواره و مهاجر (نزديک به نيمي از جمعيت سوريه)، قريب به يک ميليون کشته و مجروح و از بين رفتن زيرساخت‌هاي کشور و ويراني و خرابي شهرها، سوريه را به بزرگ‌ترين قربانگاه بشريت بعد از جنگ جهاني دوم تبديل کرده است. مناقشه ميان سوريه با ترکيه، عربستان و قطر و همين‌طور مناقشه سوري‌ها با تروريست‌هاي داعش (گروه‌هاي النصره، احرارالشام و...) و مناقشه سوري‌ها با آمريکا و غربي‌ها، شرايط بسيار خطرناکي را ايجاد کرده است که يک ملت را با همه تاريخ و تمدنش به سمت نابودي سوق مي‌دهد.
 


لبنان تحت‌تأثير تحولات سوريه در دفاع از حرمِ پيام‌آور عاشورا و خواهر سالار شهيدان، قرار گرفته و امروز با تمام قوا و توان به ميدان جهاد وارد شده و از اين رهگذر، هزينه‌هاي سنگيني بر تروريسم و جريان‌های خشن و بي‌منطقِ سلفي وارد شده است.
 

فلسطينی‌ها، همچنان در شرايطی متزلزل و ناامن زندگی مي‌کنند. اختلالات داخلي، تهاجم‌ وحشيانه اسرائيل و ايجاد تحريم‌هاي گسترده عليه آنان، همچنان درد و معضل بزرگ جهان اسلام است.
 

ليبي پس از سقوط دولت مرکزي مستبد و جلادش، به‌دليل بي‌کفايتي نظام‌هاي غربي، نتوانست به يک نظام سياسي جديد دست يابد و اوباما از آن به‌عنوان بزرگ‌ترين اشتباه خود ياد کرد. متأسفانه، امروز ليبي به کانون جولان تروريسم تبديل شده است.
 

يمن به نماد مقاومت يک ملت در مقابل تهاجم وحشيانه خارجي به سرکردگي عربستان تبديل شده است و متأسفانه دبيرکل سازمان ملل نيز تحت تأثير دلارهاي نفتي با حمايت‌نکردن از کودکان مظلوم و مردم بي‌پناه يمن و پرهيز از معرفي عربستان به‌عنوان جنايتکار جنگي، تصوير ناکارآمدي سازمان‌هاي بين‌المللي را در ذهن جهانيان جلوه‌گر کرد.
در بحرين عده محدودي، مستبدانه و با کمک و حمايت خارجي بر اکثريت شيعي که خواستار شکل‌گيري يک نظام مردمي و عقلاني هستند، جنگ و خونريزي به‌راه انداخته‌اند و حاکمان آن با نابخردي به جاي مذاکره و حل مسئله، با اهرم سلب تابعيت بر مردم فشار مي‌آورند. براساس آنچه گفته شد، مي‌توان چهار رهيافت اساسي را در پسِ اين وضعيت استخراج کرد:

يکم- آمريکا به‌عنوان يکي از بازيگران اصلي مناقشه‌های منطقه‌اي به جاي توجه به حقوق ملت‌ها و مطالبات عمومي، در پي چانه‌زني براي کسب قدرت يا اعمال نفوذ بيشتر در منطقه بوده و در عمل در حل مسئله مناقشه و تروريسم، فاقد اراده لازم است و در اين‌باره، کمترين تحرکي از خود نشان نمي‌دهد.
 
آمريکايي‌ها در اين ميان، در عمل به‌دنبال منافع خود هستند و عجز و ناکارآمدي خود را در ايجاد ثبات در منطقه خاورميانه به اثبات رسانده‌اند.
 
دوم- اسرائيل، اولين بازيگر و برنده مناقشات جاري بوده و با نظاره‌گري صحنه جنگ و خونريزي، به‌دنبال ايجاد وحدتی استراتژيک و تسليم‌سازي اعراب و در رأس آنها عربستان است.

سوم- امروزه مهم‌ترين مانع تحقق امنيت در منطقه، بخشي از دولت‌هاي مرتجع عربي و در رأس آنها حکومت عربستان‌سعودي هستند.
 

چهارم- جمهوري اسلامي ايران با رسالت پشتیبانی از مردم مظلوم منطقه در عراق، سوريه، لبنان، يمن و بحرين، حمايت از منافع مردم مسلمان منطقه را سرلوحه ديپلماسي منطقه‌اي خود قرار داده است. ايران با اهتمام به توان امنيتي، اطلاعاتي، نظامي و سياسي خود، به‌دنبال تقابل و انهدام جريان‌های تروريستي و محو و نابودي آنان است. ديپلماسي فعال براي مديريت بحران منطقه‌اي با مذاکره، چانه‌زني و پيگيري با قدرت‌هاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي از ديگر سياست‌هاي اتخاذ شده از سوي ايران به شمار مي‌رود؛ بنابراين احزاب، نخبگان سياسي، رسانه‌ها، چهره‌ها و گروه‌هاي مرجع، نيازمند درک لازم از شرايط سخت منطقه‌اي جمهوري اسلامي هستند و بايد بدانند که تنها راه تداوم اقتدار ايران در منطقه براي تحقق استراتژي امنيت و ثبات پايدار در منطقه، وحدت و انسجام داخلي‌بوده و اين نکته‌اي است که نبايد مورد غفلت رسانه‌ها و جريان‌هاي سياسي قرار گيرد.
 
مسلما فضاي پرمناقشه فعلي، اين ظرفيت را دارد که تمرکز دولتمردان را از مسائل اصلي خاورميانه و جهان اسلام دور کند؛ بنابراين کساني که به اختلاف و مناقشه در داخل دامن مي‌زنند، بايد بدانند که با اين رويکرد، ناخواسته آب به آسياب دشمن مي‌ريزند؛ امري که مقام معظم رهبري با دورانديشي به‌ آن وقوف کامل دارند و فضاي سياسي کشور را از دوقطبي‌شدن، نهي مي‌کنند.
 
در شرايط کنوني، ثبات و امنيت منطقه، الزاما به وحدت ملي گره خورده است. براي تأمين منافع کلان‌تر، بايد از منافع کوچک‌تر عبور کرد و اگر عده‌اي در فضاي سياسي فعلي، چنين فهم و تحليلي نداشته باشند، ناآگاهانه در مسير اهداف بيگانگان قدم برمي‌دارند. امروزه امنيت حاکم در ايران، محصول تدبير، عقلانيت و کارآمدي همه ارکان نظام بوده که نيازمند تحليل دقيق و فهم لازم از حساسيت، اهميت و ذي‌قيمت‌بودنِ فرصت طلايي حاضر است.




۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن