واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایلنا: بین شاعران معاصران ایران، سهراب سپهری چهرهای جهانی است. در این رتبه شاید تنها بتوان از احمد شاملو اسم برد. چهرههایی که اشعارشان به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شده و همچنان بر شمار مخاطبانشان درجهان افزوده میشود. این درحالی است که در ایران سنگ قبرش، شکسته میشود، به سرقت میرود و بعد از آن هم سنگی تهیه میشود که چهرهای از این شاعر روی آن نمیبینی.
ماجرا جایی تأسفبارتر به نظر میرسد که شعر معروف سنگ قبر نیز اثر زندهیاد رضا مافی است و ارزش مالی و معنوی دارد. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان درپاسخ به آنچه بر سر سنگ مزار این شاعر آمده، به ما گفته: «متأسفانه در تعمیرات حرم و تعریض فضا، سنگ قبر مزین به خط رضا مافی شکسته و مفقود شد؛ درحال حاضر نیز سنگ قبری مشابه سنگ قبر اولیه که به دستخط رضا مافی نوشته شده بود، دفتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان آماده کرده و قرار است روی مزار سهراب نصب شود.» مصطفی جوادیمقدم درحالی از نصب سنگ مزار جدید صحبت میکند که قطعا خوشنویسی مرحوم مافی دیگر روی آن نیست؛ شعر «به سراغ من اگر میآیید/ نرم و آهسته بیایید/ مبادا که ترک بردارد چینی نازک تنهایی من» جوادیمقدم در ادامه درباره حذف عکس سهراب از روی سنگ مزار گفته است: «بود یا نبود عکس بستگی به سلیقه افراد دارد، البته معتقدم نباید عکسی روی سنگ مزار باشد و ترجیح میدهیم سنگ قبری مشابه سنگ قبر اولیه بر مزار سهراب نصب کنیم، از همینرو آقای اعرابی یکی از خوشنویسان استان قم اعلام آمادگی کرده بودند تا روی سنگ را بنویسند.» او در ادامه درباره احتمال جابهجایی آرامگاه این شاعر درصورت توافق خانواده او نیز خبر داد و در ادامه گفته: «متأسفانه با وجود اینکه سهراب یکی از مفاخر کشور ماست که شهرت جهانی دارد اما دستخوش مسائلی است که برخی از آنها جنبه کوتهفکرانه دارد و معتقدم اگر قرار است این حواشی برای همیشه پایان یابد، راهحل آن همان اقدامی است که برای نیما یوشیج انجام شد.»
تمام گفتهها درحالی انجام میشود که پنجشنبه نیز مصادف با سالگرد تولد این شاعر بود. درهمین زمینه خبرگزاری ایسنا نیز گفتوگویی با مریم صباغزاده انجام داده که درباره لزوم استفاده بیشتر از اشعار این شاعر معاصر درکتابهای درسی کودکان و نوجوانان تأکید کرد. نویسنده کتاب «زندگینامه احمدپوری» دراینباره گفته: «سپهری شاعری است که اشعارش شفاف، تصویری، رسا و با زبانی ساده است و به روزمرگیهای اجتماعی نزدیک. او شاعری است که در اشعارش معادلهای زندگی روزمره دیده میشود. مثلا میگوید: «زندگی آبتنی کردن درحوضچه «اکنون» است و «هر که با مرغ هوا دوست شود/ خوابش آرامترین خواب جهان خواهد بود» و از این حیث دانستن اشعار این شاعر، برای کودکان و نوجوانان سهل و قابل فهم است.» صباغزاده در ادامه آورده: «گستره کار سپهری میتواند مخاطب کودک و نوجوان داشته باشد و بهعنوان شاعر کودکان و نوجوانان اشعارش مورد استفاده قرار گیرد. ای کاش آدم خوشذوقی پیدا میشد و اشعار کودک و نوجوان این شاعر را استخراج میکرد، چون بسیاری از اشعار او با تصاویری ملموس و قابل فهم برای کودکان همراه است. مضاف بر اینکه شخصیت سهراب سپهری دارای ویژگیهایی است که به خوبی میشود در ادبیات کودک و نوجوان آن را سرلوحه قرار داد. گذشته از باسوادی و علاقهمندی او به سیر انفاس، او دارای طبعی روان و شخصیتی درست بود. به عبارتی اگرچه برخی از شاعران ممکن است در رفتار شعریشان بتوانند با کودکان ارتباط برقرار کنند اما به لحاظ شخصیتی ممکن است شخصیتشان با عوالم کودکی چندان نزدیک نباشد اما شخصیت سپهری مبرا از این وجوه است.»
۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]