واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
به تازگی مشکلات بینایی در بین افراد مختلف به وفور دیده می شوند و این اختلالات به صورت شایع در میان سنین مختلف دیده می شود و آمار مربوط به اختلالات بینایی روز به روز در حال افزایش است بهتر است در صورت تشخیص دوربینی یا نزدیکبینی ،فورا به پزشک مراجعه کنید و به درمان آن ها بپردازید پیشگیری از ابتلا به نابینایی بسیار مهم و حائز اهمیت است !بهتر است عیوب انکساری را جدی بگیریم. محققان آمریکایی معتقدند آمار افراد دچار نابینایی یا اختلالات شدید بینایی در این کشور (و کموبیش در سایر نقاط جهان) رو به افزایش است و جدیدترین پیشبینیها نشان میدهد این آمار تا قبل از سال 2050 میلادی، 2 برابر خواهد شد و به حدود 8 میلیون نفر (در آمریکا) خواهد رسید. همچنین پیشبینی میشود حدود 16 میلیون و 400 هزار آمریکایی به دلیل اختلالات انکساری اصلاحنشده (دوربینی یا نزدیکبینی) مشکل بینایی داشته باشند.
اطلاعات منتشرشده از سوی موسسه ملی چشم آمریکا یادآور این نکته است که برنامههای غربالگری اختلالات بینایی باید در آمریکا با جدیت و گستردگی بیشتری اجرا شوند تا بتوان علل قابلپیشگیری نابینایی را بهتر شناسایی و از وقوع آنها پیشگیری کرد.
پیشبینیهای انجام گرفته بر اساس جدیدترین آمار سرشماری جمعیت در آمریکا و پژوهشهای موسسه ملی چشم آمریکا که بخشی از موسسه ملی سلامت این کشور است، نشان میدهد با رسیدن گروه بزرگی از افراد نسل حاضر به 65 سالگی در سال 2029، شمار افراد دچار نابینایی یا اختلالات جدی دید تا سال 2050 میلادی تقریبا 2 برابر میشود و به بیش از 8 میلیون نفر خواهد رسید. نتایج پژوهشهای انجامشده در موسسه ملی چشم آمریکا به سرپرستی دکتر روهیت وارما از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در مجله چشمپزشکی جاما به چاپ رسیده است. این پژوهشگران تخمین میزنند در سال 2015 حدود یک میلیون آمریکایی نابینا یا بسیار کمبینا بودهاند، در حدی که از نظر قانونی نابینا تلقی میشدهاند. همچنین در سال 2015، حدود 3 میلیون و 200 هزار نفر در آمریکا دچار اختلال جدی بینایی بودهاند که با استفاده از عینک نیز قابلاصلاح نبوده است. علاوه بر این، 8 میلیون و 200 هزار نفر از اختلالات اصلاحنشده انکساری رنج میبردند، یعنی دچار دوربینی یا نزدیکبینی بودهاند ولی از عینک، لنز یا جراحی مناسب برای اصلاح دید خود بهرهای نبردهاند.
به گفته پژوهشگران، این آمارها بیانگر هشدار جدی موج عظیمی از نابینایی است که پیش روی جامعه آمریکا قرار دارد. از سوی دیگر، این آمارها نشان میدهد برای شناسایی نشانههای اولیه بیماریهای چشمی و نیز بیماران دچار مشکلات قابلاصلاح بینایی، هنوز فرصت بسیار خوبی وجود دارد. پژوهشگران همچنین بر این باورند تشخیص زودرس و درمان بهموقع مشکلات بینایی از جمله درمانهای سادهای مانند تجویز عینک یا لنز میتواند از وقوع بسیاری از موارد نابینایی در آینده پیشگیری کند.
دکتر وارما و همکارانش پیشبینی کردهاند در طول 35 سال آینده، در هر دهه، تعداد آمار افرادی که از نظر قانونی نابینا تلقی میشوند، 21 درصد افزایش خواهدیافت و در سال 2050 میلادی به 2 میلیون نفر خواهد رسید.
به همین ترتیب شمار افرادی که با بهترین روشهای اصلاح دید نیز هنوز مشکل جدی بینایی دارند، در هر دهه، 25 درصد افزایش خواهد یافت و در سال 2050 میلادی 2 برابر خواهد شد؛ یعنی نزدیک به 7 میلیون نفر. بیشترین افراد دچار نابینایی یا اختلال جدی دید، در سنین بالای 80 سال خواهند بود زیرا سن بالا یکی از اصلیترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دژنراسیون وابسته به سن ماکولا (از بین رفتن دید در اثر تخریب بخش حساس شبکیه به دلیل کهولت سن) و آبمروارید است.
در این میان بیشترین تعداد افراد دچار نابینایی یا اختلال جدی دید، سفیدپوستان غیراسپانیولیزبان و بهویژه زنان سفیدپوست هستند. همچنین دومین جمعیت پرشیوع نابینایی در آمریکا، آفریقایی- آمریکاییها هستند. این گروه بهویژه در معرض خطر ابتلا به گلوکوم یا آبسیاهاند؛ نوعی بیماری چشمی که میتواند منجر به از دست رفتن تدریجی بینایی از محیط به مرکز شود و به دلیل پیشرفت آهسته و شروع نابینایی از محیط، بیماران دیر متوجه آن میشوند و دیر به پزشک مراجعه میکنند.
دکتر وارما میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد غربالگری بیشتر و درمان سریعتر در تمام جمعیت آمریکا و بهویژه زنان سفیدپوست غیراسپانیولی زبان یک نیاز مبرم و حیاتی است.»
منبع: Science Daily
ترجمه: دکتر آذین محبینژاد سلامت
17 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]