واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هیچ کشوری سازنده نشد، مگر با تحمل مشکلات/ دستگاهها تمایل به خرید کالای خارجی دارند
معاون اول رئیس جمهور گفت: دستگاهها به طور طبیعی مایل به خرید کالای خارجی هستند، چرا که این کالا سروقت به آنها تحویل میشود و برای آن پولی نیز پرداخت نمیکنند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم رونمایی از 6فروند بالگرد امدادی جدید هلال احمر که امروز(شنبه) برگزار شد، درمورد خرید محصولات داخلی و خارجی توضیحاتی داد.
وی خرید کالای خارجی را به صرفهتر، کم هزینهتر دانست و گفت: دستگاهها به طور طبیعی مایل به خرید کالای خارجی هستند، چرا که این کالا سر وقت به آنها تحویل میشود و برای آن پولی نیز پرداخت نمیکنند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: به طور مثال برای خرید یک کشتی، خریدار به سراغ تولیدکننده داخلی میرود که ابتدا به وی زمان 2سال را برای تحویل اعلام میکند، اما در نهایت کشتی 5یا 10ساله تحویل میشود، ضمن اینکه همه پول کشتی باید ابتدا پرداخت گردد.
وی گفت: اما در مقابل کالای خارجی سر وقت تحویل میشود و تنها لازم است که 10درصد پول کشتی به تولیدکننده خارجی پرداخت شود و مابقی نیز از محل بهرهبرداری پرداخت می شود، این موضوع در مورد خرید هواپیماهای بویینگ نیز صدق میکند و ما تقریباًٌ هیچ پولی برای آن پرداخت نکردهایم.
جهانگیری با بیان اینکه پول هواپیماها از محل بهرهبرداری پرداخت خواهد شد، گفت: شاید 15درصد این مبلغ ابتدا پرداخت گردد که این امر موجب میشود ما خیلی سریع بتوانیم از هواپیما ها بهرهبردای کنیم.
وی در عین حال تأکید کرد: این مشکلات در خرید کالای داخلی وجود دارد، اما هیچ کشوری سازنده نشده مگر با تحمل مشکلاتی از این دست و اگر ما نتوانیم این مشکلات را تحمل کنیم و برای آن راهکار پیدا کنیم همیشه به کشورهای دیگر وابسته خواهیم بود.
معاون اول رئیس جهمور با اشاره به زمان صنعتی شدن ایران گفت: ایران معاصر در دهه 40شمسی تصمیم به صنعتی شدن گرفت، اما پول نفت نگذاشت و مانند بچه پولدارها که اراده میکنند پول در جیبشان است، پول نفت نیز این بلا را سر ایران آورد.
وی به خرید 6فروند بالگرد از سوی هلال احمر که 3مورد آن تولید داخل است اشاره کرد و گفت: این اقدام هلال احمر یک کار ارزشمند است، چرا که تحمل کرد تا بالگردها ساخته شود و این اقدام تولید داخلی بالگرد در کشور را رونق میدهد.
جهانگیری مطرح کرد: بقیه دستگاهها باید در این زمینه از هلال احمر بیاموزند.
وی همچینن کشور ایران را کشوری حادثهخیز دانست و گفت: همواره در سال، شاهد بحرانها و حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله هستیم و اخیراً نیز ریزگردها برای استانهای غربی، جنوب شرقی و مرکزی تبدیل به معضل گشته است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال کاهش تلفات جانی و مالی از طریق آموزش هست، گفت: ما مدیریت بحران را برای پیش بینی، فرماندهی و برنامهریزی تأسیس کردهایم.
جهانگیری مهمترین ویژگی هلال احمر را مردمی بودن این نهاد و عدم وابستگی به دولت در عین متکی بودن به داوطلبان دانست و گفت: هلال احمر توانسته خیرین را فارغ از سن گرد هم جمع کند تا جوانان و نوجوانان نیز بتوانند به هموطن گرفتار خود کمک کنند.
معاون اول رئیس جمهور هلال احمر را یک سرمایه اجتماعی دانست و گفت: هر حرکتی که به سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم که مهمترین سرمایه اجتماعی است آسیب برساند، ناپسند است.
وی در انتها به نقش هلال احمر در داخل و خارج از مرزهای کشور اشاره کرد و گفت: هلال احمر برای امدادرسانی در حوادث مختلف نیازمند تجهیزات مدرن است که دولت باید این جمعیت را در تأمین تجهیزات یاری کند.
۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]