واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تنش بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک چندروزی است که علنی شده است. کمیته ملی المپیک اعلام کرد نامهای از کمیته بینالمللی المپیک دریافت کرده است که در آن درباره دخالت دولت ایران در امور فدراسیونها هشدار داده شده است و به همین دلیل خواهان برگزار نشدن انتخابات فدراسیونها شد.
به گزارش تابناک ورزشی، با اینکه وزارت ورزش صراحتا رودرروی کمیته قرار نگرفته است اما مشخص است این نامه را گردادن از داخل میداند. به نظر میرسد انتخابات کمیته ملی المپیک منشأ این اختلافات است. وزارت علاقهمند است انتخابات طبق آنچه مدنظر کمیته بینالمللی المپیک است، بعد از المپیک برگزار شود اما شاید کمیته نظری دیگر داشته باشد. خیلیها نامهنگاریهای اخیر را به موضوع انتخابات ارتباط میدهند. محمود خسرویوفا، رئیس کمیته پارالمپیک ایران که یکی از اعضای مجمع کمیته ملی المپیک است و سابقه هفت دوره حضور در کمیته ملی المپیک ایران را دارد، یکی از منتقدان جدی کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در این روزهاست. این چهره شناختهشده ورزش ایران معتقد است نامهنگاریهای اخیر انتخاباتی است.
آقای خسرویوفا! شما سالهاست در کمیته ملی المپیک عضو بودید و هماکنون از اعضای مجمع این کمیتهاید. نظر شما درباره نامه اخیر کمیته بینالمللی المپیک به ایران و هشدار درباره دخالت دولت در امور فدراسیونها چیست؟
من در هفت دوره کمیته ملی المپیک، عضو بودم، تجربهام به من میگوید همیشه بعد از المپیکها انتخابات باید برگزار شود. اگر در این مقطع انجام نشود و به تأخیر بیفتد، گروه جدیدی که میآید برای بازیهای آسیایی و المپیک، زمان ندارد. ما ٥٠ سال است مدام میگوییم فرصت نداشتیم، فرصت نداشتیم. البته ٥٠ سال قبل درست بود. خب یک بار بیاییم و این موضوع را اصلاح کنیم. زمان انتخابات در دوره قبل مهندسی شد. ما گفتیم کسی گوش نکرد. این دوره هم زمان انتخابات، مهندسی شده است.
زمان انتخابات این دوره مهندسی شده یا در حال مهندسی است؟
مهندسی شده است. من ١١ ماه پیش به اعضای مجمع کمیته ملی المپیک نامه محرمانه دادم که میخواهند انتخابات را مهندسی کنند. یک بخشش طبیعی است. همیشه در انتخابات موجی راه میافتد. این موج طبیعی و شیرین است. انتخابات است دیگر. اما بخشهایی از آن تلخ است. دیگر طبیعی نیست بلکه مصلحتاندیشیهای فردی و خدای نکرده پشت پرده سیاسی است. اینها را با مطالعه میگویم. این اتفاق در دوره قبل افتاد و با ورود کمیته بینالمللی المپیک، انتخابات کمیته عقب افتاد. من باز به فرمایش حضرت امام اشاره کنم که فرمودند من هیچ وقت از خارجیها نمیترسم. ما اگر انسجام ملی داشته باشیم، مشکلی نداریم که خارجیها از ما ایراد بگیرند. به خدا قسم با تجربه به شما میگویم؛ آزادترین انتخابات فدراسیونها و کمیته ملی المپیک در ایران است. به خدا بدون تعصب ملی میگویم. شما کافی است فهرست رؤسای کمیتههای ملی المپیکهای دنیا را ببینید. یا سِر هستند یا دوک یا لرد یا پرنس. یا خانواده سلطنتی یا خانواده رئیسجمهور هستند. اینها از خیابان آمدند نامنویسی کردند؟ ما در کشورمان برای انتخابات فدراسیونها در روزنامهها اطلاعیه میدهیم. کجاي دنیا این اتفاق میافتد؟ بعضی مواقع آدم غصه میخورد و احساس میکند دولت خیلی مظلوم واقع شده است. از ابزارهای دولت باید برای انسجام ملی استفاده کرد. در همین دوره درنهایت میشود یک سال بیشتر ماند. اگر این تعویق ایجاد شود، دورههای بعد هم تکرار میشود و مشکل اصلاح نمیشود. یادم میآید دومین جلسه ستاد عالی المپیک ریو در وزارت ورزش با حضور اعضای شورا تشکیل شد. اعضای شورا؛ رئیس ورزش، رئیس کمیته ملی المپیک، رئیس پارالمپیک، چندین نفر از معاونان و دبیرکل المپیک و پارالمپیک بودند. آقای جهانگیری در جلسه شرکت کردند. اولین گزارشی که رئیس کمیته ملی المپیک داد، گفتند متأسفانه چون انتخابات با تأخیر برگزار شده است، در این دوره برای بازیهای آسیایی فرصت نداریم. خب این خیلی حرف قشنگی بود. تو که این حرف قشنگ را زدی. حالا این فرصت را برای نسل آینده به وجود بیاور. ما میخواهیم ورزشکارانمان پوریای ولی شوند ولی خودمان نمیخواهیم کاری کنیم. تو پوریای ولی شو. عقبنشینی کن. فرصت را به دولتهای آینده بده.
پس شما نامه را به انتخابات ارتباط میدهید و میگویید کمیته دغدغه انتخابات دارد؟
تنها این نیست. پول ما را دولت میدهد و این درست نیست ما به غریبه پالس بدهیم؛ ما را بپا، مواظب ما باش. به خدا به ما میخندند. با این نامههایی که این چند وقت از مراجع جهانی آمده، من احساس کردم دولت مظلوم واقع شده است. خیلی مظلوم واقع شده. رئیس کمیته ملی ایران کارمند وزارت ورزش است. رئیس کمیته ملی المپیک ایران با پست مشاور وزیر رئیس کمیته ملی المپیک است. با١٧٠ ساعت اضافهحقوق در رأس کمیته نشسته، همهچیزش از دولت است، ساختمانش هم از دولت است؛ بعد میگوید دولت در کار من دخالت میکند. این دخالت نیست اما اگر دخالت کند، دخالت بحقی است. اولین دخالتش باید این باشد که تو آنجا چه کار میکنی؟ تو دولتی هستی، پول هم از دولت میگیری. تنها رئیس کمیته ملی المپیک در تاریخ صدساله ماست که تماموقت با پول دولت آنجا نشسته است. در اساسنامه کمیته ملی المپیک، رئیس تشریفاتی است. دبیرکل باید تماموقت باشد.
به نظر میرسد در بیشتر کشورهای دنیا هم رئیس تشریفاتی است... .
چون سطحشان بالاست. هواپیمای اختصاصی دارند. حالا در ایران این دوره تنها دورهای است که کارمند دولت، رئیس کمیته شده است. چرا؟ ما این کار را کردیم که اختلافات دفعه قبل ایجاد نشود. بین وزارت و کمیته انسجام باشد. حالا تلخترش میکنی؟ از تو تلخیاش خیلی سختتر است. چون تو کارمند دولت هستی. کارمند دولت فردا مأمور میشود و باید به یک استان دیگر برود. به تو گفتند برو مأمور شو، آنجا بشین؛ حالا تو دغدغه این را داری که دولت دخالت میکند. کجای دنیا دولت دخالت نمیکند؟ اول به من بگویید کجای دنیا دولت دخالت نمیکند؟ در سوئیس دخالت نمیکند؟ در آمریکا دخالت نمیکند. در کشورهای عربی که امریه است. همه جای دنیا ظاهر امر این است که دولتها نباید دخالت کنند اما باطن امر باید دخالت کنند. متأسفانه، متأسفانه، متأسفانه و متأسفانه دولت ما دخالت نمیکند. مشکل ما اینجاست. دولت دخالت نمیکند، بعد ما جری میشویم، پا را از گلیممان بیشتر دراز میکنیم. با همین ادبیات هم بنویسید؛ ناراحت نمیشوم.
۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]