واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت دانشجويان را به چشم اسكناس ميبيند!
سال تحصيلي جديد در حالي آغاز شده است كه تازه دانشجو شدهها خوشحالند و سرمست از قبولي در دانشگاه و دانشجوهاي ورودي سالهاي قبل غمگين و خشمگين از قوانيني كه معلوم نيست از كجا و از قوطي كدام عطاري سر در ميآورد؟
نویسنده : امير نوروزي*
ماجرا از اين قرار است كه در آييننامه آموزشي وزارت علوم در سال 91، ذكر شده است كه طول دوره كارشناسي «۵ سال» است. اين به اين معني است كه وروديهاي اين سال تا 10 ترم ميتوانند به صورت رايگان تحصيل كنند، اما اين مسئله آنجايي مورد اعتراض دانشجويان قرار گرفته است كه در آييننامه ابلاغي اسفند ۹۳ طول دوره كارشناسي چهار سال ذكر شده و در انتهاي آييننامه گفته شده آييننامه ابلاغي براي «ساير وروديها» در صورت عدم ايجاد خلل در روند تحصيل لازم الاجراست. بر اين اساس معاونت آموزشي ميتواند هنگام فارغالتحصيلي وروديهاي ۹۱ و ۹۲ مبلغ جريمه سنوات سال پنجم را از دانشجويان دريافت نمايد! البته اين مسئله براي دانشجويان تحصيلات تكميلي نيز برقرار است و آنها هم بايد جريمه سنوات بدهند.
اين مشكل در شرايطي اتفاق ميافتد كه دانشجويان دانشگاههاي صنعتي شريف، امير كبير، صنعتي اصفهان، شهيد بهشتي و برخي ديگر از دانشگاهها جزء رتبههاي برتر كنكور كشور هستند و معمولاً درس خواندن در اين دانشگاهها با توجه به سختگيري اساتيد و سطح بالاي اين دانشگاهها سختتر از ديگر دانشگاههاست و معمولاً دانشجويان اين دانشگاهها اغلب مدت تحصيلشان از ديگر دانشجويان طولانيتر ميشود، نه به خاطر تنبلي كه نشان دادهاند واقعاً اهل تنبلي نيستند بلكه به خاطر سختگيري اساتيد و انتظارات بالاتري كه از آنها ميرود مدت تحصيلشان طولانيتر ميشود.
دانشجويان تحصيلات تكميلي نيز با همين موضوع به نوع ديگري درگير هستند كه بايد پايان نامه و رساله آماده كنند و معمولاً در اين دانشگاهها انتظار ميرود دانشجو از پايان نامهاش مقاله ISI ارائه بدهد و ارسال و پذيرش و انتشار يك مقاله ISI حداقل شش ماه الي يك سال طول ميكشد. از طرفي بايد كيفيت پايان نامهها نيز در سطح اين دانشگاهها باشد و اساتيد سختگيرانه برخورد ميكنند. بنابراين طبيعي است كه يك دانشجو شريفي يا اميركبيري نتواند سر موعد چهار ترم، دوره كارشناسي ارشد را به پايان ببرد و از سنوات استفاده خواهد كرد. متأسفانه در دولت تدبير و اميد اين اميد را بهوجود آوردند كه دانشگاه و دانشجو مورد تكريم و احترام قرار ميگيرند اما در واقع آنچه ديده ميشود نا اميد شدن دانشجويان از اميد بستن به دولت است، چراكه دولت دانشجويان را در اين فقره به چشم اسكناس ميبيند و سعي دارد به هر نحوي شده از آنها مبلغي را بگيرد، وگرنه تحصيلات رايگان حق يك دانشجوي دانشگاههاي دولتي است.
* دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي شريف
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]