تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816955579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«پرز» مرد صلح نبود


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: محمد مهدی مظاهری در دیپلماسی ایرانی نوشت: شیمون پرز، رئیس جمهور و دو دوره نخست وزیر اسرائیل، در حالی هفته گذشته در سن ۹۳ سالگی درگذشت که نام وی با دو حادثه بزرگ در تاریخ فلسطین و خاورمیانه پیوند خورده است. «صلح اسلو» و «موشک باران اردوگاه قانا در جنوب لبنان» که طی آن صدها فلسطینی که در این اردوگاه سازمان ملل متحد حضور داشتند کشته شدند. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و همتایان فرانسوی و آلمانی وی، همچنین پرنس چارلز، ولیعهد انگلیس و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از جمله سران خارجی بودند که پرز را به دلیل تلاش های خستگی ناپذیرش برای برقراری صلح در خاورمیانه شایسته تمجید می دانستند و روز جمعه برای شرکت در مراسم تدفین وی، به سرزمین های اشغالی سفر کردند. حال به نظر می رسد با بسته شدن پرونده حیات پرز، می توان نگاهی دقیق تر به عملکرد وی و رویه های ماندگاری که در سیاست و رویکرد رژیم صهیونیستی ایجادنمود،  بیندازیم.   

در درجه نخست نام شیمون پرز با صلح اسلو گره خورده است؛ نخستین موافقتنامه رودروی حکومت اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) که در سال ۱۹۹۳ به امضای دو طرف رسید و بر اساس آن، ساف دولت اسرائیل را به رسمیت شناخت و کاربرد خشونت را محکوم کرد. اسرائیل نیز در این پیمان، ساف را به عنوان نماینده قانونی مردم فلسطینی به رسمیت شناخت و یاسر عرفات اجازه یافت تا به فلسطین بازگردد. قرار بر این بود که پیمان اسلو فقط برای یک دوره پنج ساله اعتبار داشته باشد و سپس جای خود را به یک توافق دائمی بدهد. مسائلی چون وضعیت بیت المقدس، آوارگان فلسطینی، شهرک های اسرائیلی، مسائل امنیتی و تعیین مرزها باید در توافق دائمی حل وفصل می شدند.

با وجود این ژست های صلح طلبانه، ماهیت تجاوز کار و استیلا طلب اسرائیل مانع حل و فصل دائمی اختلافات شد و مثل همیشه طرف فلسطینی به کار شکنی متهم شد. در واقع صلح اسلو صلحی بود مابین دو قدرت بی اندازه نابرابر که محتوای آن فقط قدرت را به نمایش می گذاشت تا عدالت را. الگویی که در سایر مذاکرات ترتیب داده شده از سال 1993 تا به حال، بین دو طرف نیز تکرار شده و همواره قدرت اسرائیل بر حق طرف فلسطینی غلبه کرده است و حل و فصل همة مسائل کلیدی، به علت پافشاری اسرائیل، به آینده موکول شده است. بر اساس این الگو که پایه های آن در دوران پرز بنا نهاده شد، در همه نشست های صلح، اسرائیل البته با پشتوانه حمایت های بین المللی، دربارة آن چه باید انجام بگیرد، تصمیم گیرنده اصلی بوده و از موضع قدرت برتر با طرف فلسطینی برخورد کرده است. نتیجه این الگوی مناسبات بین دو طرف، بی نتیجه ماندن مذاکرات و حل نشدن مشکل آوارگان، شهرک سازی و باز گرداندن سرزمینهای اشغالی به فلسطین بوده است. بنابراین، در حالی که مردم فلسطین، خواهان حل این مسایل هستند؛ منافع و الگوی مد نظر اسرائیل شرکت در مذاکرات صلح و حتی پیشقدم شدن در آنها (همان گونه که در سخنرانی امسال بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل هم عنوان شد) برای گرفتن ژست صلح طلبانه و در نهایت نیمه کاره رها کردن آنها برای حفظ وضع موجود و متهم کردن طرف فلسطینی به تمایل نداشتن به صلح است.

بدین ترتیب هر چند امضای  پیمان صلح اسلو موجب شد تا جایزه صلح نوبل ۱۹۹۴ به طور مشترک به یاسر عرفات، اسحاق رابین و شیمون پرز تعلق بگیرد؛ اما در واقع این پیمان نخستین مهره از دومینوی "صلح استیلا طلب" اسرائیل بود که به مجموعه ای از  تلاش های این رژیم غاصب برای کسب مشروعیت و مظلوم نمایی  و ممانعت از حل مسائل اساسی با فلسطین شکل داد.


موشک باران اردوگاه قانا در جنوب لبنان در سال ۱۹۹۶ که در زمان نخست وزیری شیمون پرز روی داد، از دیگر اقدامات وی بود که رویه ای دردناک را در این سرزمین های اشغالی ایجاد کرد؛ توسل به هر ابزار و روش غیر انسانی برای رسیدن به اهداف، آن هم بدون ترس از محاکمه. کشتار اول قانا بخشی از عملیات بزرگی به نام عملیات خوشه های خشم  بود که ۱۵۹ شهر و روستا را هدف قرار داد.
 
در این عملیات ۲۵۰ لبنانی از جمله ۱۱۰ نفر فقط در قانا به شهادت رسیدند. هر چند گزارش سازمان ملل متحد بعد از کشتار قانا، بر مسئولیت دولت شیمون پرز و ارتش او در این کشتار عمدی، تأکید کرد؛ اما به دلیل  لابی های گسترده اسرائیل و حمایت های بی شائبه آمریکا از این رژیم اشغالگر، مقامات اسرائیلی در هیچ دادگاهی محکوم نشدند و این امر حاوی این پیام برای آنها بود که با حمایت های آمریکا دست آنها برای انجام هر جنایتی باز است.  بدین ترتیب، کشتار دوم قانا (2006) و نیز جنایات جنگی و ضد بشری مکرر اسرائیل در جنگهای 2008 و 2014 در نوار غزه، در واقع ادامه همان رویه گستاخانه ای هستند که شیمون پرز در رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و این امر به خوبی نشان می دهد بر خلاف آن چه مقامات غربی تبلیغ می کنند، شیمون پرز «مرد صلح» نبود. پرز مرد قراردادهای نابرابر و ناعادلانه، مرد جنگ های غیر انسانی و مرد ایجاد رویه های ضد بشری در خاورمیانه بود.




۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن