تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798634219




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سكوت درباره حركت اقتصاد ايران به سمت غيررقابتی شدن


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گزارش جديد مجمع جهاني اقتصاد درباره تنزل 2 پله‌اي شاخص رقابت‌پذيري اقتصاد ايران در بين 138 كشور آنهم پس از 3 سال فعاليت دولت يازدهم جاي سوال دارد و مبهم‌تر اينكه دستكم هيچ‌كدام از مقامات اقتصادي دولت درباره اين گزارش مهم اظهارنظر نكرده‌اند. 


راستي چرا ايران بايد در بين 138 كشور دنيا در رتبه 74 از حيث شاخص رقابت‌پذيري قرار گيرد و اين همه قانون تسهيل‌كننده رقابت و وعده‌هاي بسيار براي انحصارزدايي از اقتصاد كشور، افزايش بهره‌وري، حركت بر مبناي اقتصاد دانايي، ثبات در اقتصاد كلان و ... و البته سازمان‌ها و نهادهاي مسئول چرا بازهم شاهد بدتر شدن وضعيت اقتصاد كشورمان از حيث رقابت و شفافيت هستيم؟


به گزارش تابناك اقتصادي، مجمع جهاني اقتصاد هر سال، كشورهاي مختلف جهان را  در 12 شاخص «ارکان رقابت‌پذیری» اعم از «نهادها»، «زیرساخت‌ها»، «ثبات در اقتصاد كلان»، «بهداشت و آموزش ابتدایی يا اوليه»، «آموزش عالی و حرفه‌ای»، «کارآیی بازار کالا»، «کارآیی بازار نیروی کار»، «پیشرفته بودن بازار مالی»، «آمادگی تکنولوژیک»، «اندازه بازار»، «پیشرفته بودن بنگاه‌های تجاری» و «نوآوری» رتبه‌بندي مي‌كند. 


در گزارش جديد اين نهاد بين‌المللي كشورهاي سوئيس، سنگاپور، آمريكا، هلند، آلمان، سوئد، انگلستان، ژاپن، هنگ‌كنگ و فنلاند به ترتيب در رتبه اول تا دهم شاخص رقابت‌پذيري قرار گرفته‌اند. اما نكته قابل تامل اينكه در در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا كه ايران هم جزو آن محسوب مي‌شود، كشورهايي چون امارات با رتبه (16)، قطر (18)، عربستان سعودي (29)، كويت (38)، بحرين (48)، اردن (63) و عمان (66) در وضعيت بهتري نسبت به ايران از حيث شاخص رقابت‌پذيري قرار دارند.  افت 2 پله‌اي رتبه ايران در حالي از سوي مجمع جهاني اقتصاد اعلام شده كه در گزارش سال گذشته اين نهاد بين‌المللي، شاخص رقابت‌پذیری جهانی  اقتصاد کشورمان با 9 پله صعود نسبت به سال گذشته به رتبه 74 رسیده بود.


جدول زير جزييات رتبه و نمره اقتصاد ايران در خصوص مولفه‌هاي 12 گانه رقابت‌پذيري اقتصاد را نشان مي‌دهد.



سكوت درباره حركت اقتصاد ايران به سمت غيررقابتي شدن



نمودار عنكبوتي، نمره اقتصاد ايران در مقايسه با ميانگين رتبه اقتصاد خاورميانه و شمال آفريقا را به تصوير مي‌كشد.



سكوت درباره حركت اقتصاد ايران به سمت غيررقابتي شدن



سكوت يا پاسخگويی؟


به گزارش نزديك به 4 روز از انتشار گزارش مجمع جهاني اقتصاد درباره وضعيت رقابت‌پذيري كشورهاي مختلف دنيا از حيث رقابت‌پذيري، نه اتاق ايران به عنوان پارلمان بخش خصوصي و نه تيم اقتصادي دولت درباره اين گزارش مهم اظهارنظر نكرده‌اند و به نظر مي‌رسد به جاي سكوت كردن بايد پاسخ داد كه چه اتفاقي در اقتصاد كشور رخ داده كه تصويري از بدتر شدن رقابت در اقتصاد ايران را نزد جهانيان به تصوير مي‌كشد؟


البته مي‌توان با رويكرد سلبي اين گزارش را ناكارآمد در نشان دادن چهره واقعي اقتصاد خواند، اما اين گزارش خواسته يا ناخواسته بر تصميم فعالان اقتصادي ديگر كشورها و سرمايه‌گذاران خارجي اثرگذار خواهد بود و ضرورت دارد تا دولت تدبير و اميد در سال پاياني فعاليت خود يكبار هم كه شده نخبگان اقتصادي و كارشناسان خبره را دعوت كند تا درباره چشم‌انداز حال و آينده اقتصاد و خطاها و تهديدهاي پيشرو به نقد و ارزيابي اقتصاد ايران بپردازند. ترديدي وجود ندارد كه كاهش نرخ تورم، ثبات نرخ ارز و خروج آرام اقتصاد ايران از ركود سنگين، به عنوان بخشي از دستاورد اقتصادي دولت قابل دفاع است اما گزارش‌هاي جهاني از اوضاع اقتصادي نشان‌دهنده نگاه دنيا به اقتصاد كشورمان است و بايد اين گزارش‌ها از سوي همه كارشناسان، فعالان اقتصاد و تيم اقتصادي دولت مورد آسيب‌شناسي قرار گيرد و موانع پيش‌روي اقتصاد رقابتي شناسايي و برداشته شود. 


سوال مهم اين است كه چرا با وجود همه وعده‌ها و برنامه‌ها براي اصلاح ساختار اقتصادي، افزايش بهره‌وري، تعادل و شفافيت در بازارهاي كالايي و رويكرد دولت در خصوص پرهيز از دخالت در اقتصاد، بايد شاهد افت رتبه رقابت‌پذيري ايران در گزارش مجمع جهاني اقتصاد و البته گزارش جهاني در خصوص شاخص فضاي كسب و كار كشورمان باشيم؟ 


به گزارش تابناك اقتصادي، بهترين رتبه ايران در گزارش سالانه مجمع جهاني اقتصاد طي پنج‌سال اخير مربوط به گزارش سال 2012-2013 با رتبه 66 از بين 144 كشور و بدترين رتبه هم مربوط به گزارش سال 2014-2015 با رتبه 43 در بين 144 كشور بوده است. نمودار زير رتبه ايران را در پنج‌سال متوالي نشان مي‌دهد.



سكوت درباره حركت اقتصاد ايران به سمت غيررقابتي شدن







۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن