واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وارد شدن گوشت یک حیوان غریبه به سفره ایرانیان وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان دامپزشکی کشورقراراست گوشت گوزن مزارع پرورشی روسیه را به کشور ما صادر کند، اما براساس گفته یک مقام مسئول سازمان دامپزشکی،طرف روسی درماه های اخیر موانعی برسرواردات گوشت گوزن از روسیه به ایران گذاشته.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ در مذاکرات هیات ایرانی به سرپرستی علیاکبر مهرفرد، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنعتی با سرگئی لوین معاون وزیر کشاورزی روسیه، برنامهریزی برای مذاکرات در زمینه صدور گوشت گوزن قطبی به ایران مطرح شده است.
در چارچوب روال کاری صادرات فرآوردههای دامی بین روسیه و ایران، باید شرایط دو طرف از جمله رعایت استانداردهای بهداشتی و سلامت دام و همچنین موازین شرعی تهیه گوشت از گوزن های آزاد یا استفاده از گله های دامی این حیوان مورد توافق قرار گیرد.
آیا گوشت گوزن حلال است؟
خوردن گوشن گوزن مانند سایر حیوانات وحشی علفخوار مانند آهو، زرافه، بز کوهی حلال است. آیت الله مکارم شیرازی به عنوان یکی از مراجع تقلید شیعیان، خوردن گوشت گوزن را بدون اشکال دانسته اند. آیت الله مرحوم فاضل لنکرانی نیز خوردن این گوشت را حلال دانسته اند.
پرورش گوزن در روسیه
روسیه با برخورداری از سرزمین های گسترده مجاور قطب شمال، حدود ۷۰۰ هزار گوزن رها شده بویژه در مناطق سیبری دارد که بیشترین شمار این حیوان در یک کشور به شمار می رود.
گله های انبوه گوزن در طول دو ماه از سال از شمال به مناطق جنوبی مهاجرت می کنند که شکار براساس قوانین و مقررات به صورت کنترل شده در این مدت اجرا می شود.
گوشت گوزن؛ لذیذتر از گوشت گوساله
گوشت گوزن در صورت سلامت حیوان و تائید در مراحل ارزیابی بهداشتی پیش از صادرات و عرضه لاشه، ارزش برابر غذایی و حتی بیشتر نسبت به دام های پرورشی دارد و همچنین لذیذتر است.
ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با اشاره به اینکه طعم گوشت گوزن را یک بار امتحان کردهام گفت: به نظرم گوزن، گوشت بسیار خوشطعم و خوشمزهای دارد.
دکتر آراسب دباغمقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی نیز با بیان اینکه گوشت گوزن، لذیذتر از گوشت گوساله است تصریح کرد: گوشت این حیوان، کمچربیتر و یکنواختتر است.
گوشت گوزن شکارشده یا پرورشی
ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با تاکید بر اینکه در کشورهایی مانند روسیه، فنلاند و کانادا، مزارع وسیع پرورش گوزن وجود دارد خاطرنشان کرد: بهتر است گوشت گوزن پرورشیافته در مزارع تخصصی پرورش گوزن وارد کنند.
وی با بیان اینکه مواد خاصی در عضلات حیوان در هنگام فرار از دست شکارچی ترشح میشود، توضیح داد: در صورت شکارشدن حیوان، کیفیت گوشت گوزن افت می کند؛ به این ترتیب برای خوردن مناسب نخواهد بود و شاید ایجاد مسمومیت کند.
نیکنام اضافه کرد: به این ترتیب بهتر است گوشت گوزن پرورشی وارد و مصرف شود.
سیاست واردات گوشت گوزن از روسیه، درست است؟
دکتر آراسب دباغمقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا گوشت از کشورهای بزرگ تولیدکننده این محصول به کشورهای متقاضی صادر می شود تصریح کرد: روسیه با وجود اینکه کشاورزی قوی ندارد، در تولید گوشت گوزن خودکفاست، بنابراین مازاد مصرف خود را صادر می کند.
ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با بیان اینکه کشورهای اورآسیایی مانند قرقیزستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت گوسفند دنیا هستند خاطرنشان ساخت: حتی گوشت گوسفند این کشور بدون هیچ کنترلی از سوی سوییس و آمریکا به این کشورها صادر می شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون خود ما هم از افغانستان گوشت وارد می کنیم و در ابتدا در قرنطینه کنترل می شوند.
به گوشت گوزن روسی اعتماد کنیم
دکتر آراسب دباغمقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به اینکه هفته گذشته در نمایشگاه مواد غذایی روسیه حضور داشتم افزود: به چشم خود دیدم که نظام دامپزشکی این کشور چقدر قانونمند است.
ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی نیز در این باره توضیح داد: این گوشتها قطعا ابتدا وارد قرنطینه های مرزی کشور شده و سپس وارد کشور می شوند، لذا جای نگرانی نخواهد بود.
نگران تکرار قصه گوشتهای برزیلی هستیم
ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با بیان اینکه وقتی فاصله برزیل با کشور ما نزدیک ۱۲ هزار کیلومتر است باید گوشت برزیل، یخزده وارد کشور ما شود، تصریح کرد: اگر کیفیت چند سری از گوشت های وارداتی از برزیل ضعیف بود، به خاطر انتخاب گوشت بی کیفیت در میان انواع مختلف گوشت بود که تقصیر آن با تاجر ایرانی بوده است.
دامپزشکی ایران؛ در انتظار مجوز بازدید از از مزارع پرورش گوزن روسیه
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه هنوز مقدمات واردات گوشت از روسیه به کشور ما از نظر بهداشتی فراهم نشده، تصریح کرد: ما ابتدا به ساکن باید از محیط پرورش، کشتار و آماده سازی گوشت گوزن در روسیه بازدید کنیم تا اطمینان لازم در مورد سلامت این گوشت ها حاصل شود.
دکتر مسعود هاشم زاده با بیان اینکه تا کنون دو سه بار از سازمان دامپزشکی روسیه تقاضا کرده ایم که برای بازدید از محل پرورش گوزن، کشتارگاه ها و کارخانه های بسته بندی گوشت آن کشور بازدید کنیم گفت: برای اولین بار در زمستان سال ۹۴ این تقاضا ارسال شد که طرف روسی در پاسخ اعلام کرد که باید تا بهار صبر کرد که هوا رو به گرما برود و وعده اردیبهشت ۹۵ داده شد، اما هنوز تا این لحظه ما موفق به بازدید از این کشور نشده ایم و دوباره داریم به فصل زمستان نزدیک می شویم.
وی اضافه کرد: بله احتمال فراوان طرف روسی منافع مورد انتظار خود را از صادرکردن گوشت گوزن به ایران نمی برد و به همین لحاظ بر سر این فرایند، کارشکنی می کند.
واردات گوشت گوزن؛ شاید سال ۹۶
هنوز نمی توان در مورد واردشدن یا نشدن گوشت گوزن از روسیه به کشورمان، تاریخ مشخصی را اعلام کرد. زیرا باید در ابتدا نگرانی های سازمان دامپزشکی ایران نسبت به سلامت این گوشت ها تامین شود. به گفته مسئولان دامپزشکی کشورمان، احتمالا واردات گوشت گوزن به سال ۹۵ نخواهد رسید و باید برای مجوز بازدید از سایت های پرورش گوزن روسیه منتظر پاسخ نهایی این کشور بود.
منبع: سلامت
95/6/28 - 15:49 - 2016-9-18 15:49:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]