واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین:
۴۲ درصد مرگ و میر در استان قزوین ناشی از بیماری قلبی است
شناسهٔ خبر: 3783948 - شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: ۴۲ درصد مرگ و میر در استان ناشی از بیماریهای قلبی است که حذف نمک از سفره ها، کاهش مصرف روغن جامد، چربی و فست فود بهترین راه مقابله است. به گزارش خبرنگار مهر، حمید اسکویی به مناسبت روز جهانی قلب روز شنبه در نشست خبری در محل معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهارداشت: اولین علت مرگ و میر در کشور بیمارهای قلبی است و در استان قزوین ۴۲ درصد مردم بر اثر این بیماری فوت می کنند. وی افزود: به طور میانگین از هر دو نفر در استان یک نفر بیماری قلبی و عروقی دارد و به دلیل همین بیماری بیش از ۱۵ هزار سال عمر از دست رفته داریم که هر سال عمر از دست رفته سه برابر تولید ناخالص ملی است. اسکویی بیان کرد: همچنین به خاطر سوانح و حوادث بیش از ۱۸ هزار سال و سرطان هشت هزار سال عمر از دست رفته داریم که این روند اگر بهبود نیابد باید خسارات زیادی را متحمل شویم. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآورشد: با اقدامات انجام شده توسط مراکز بهداشتی، درمانی وافزایش اطلاعات عمومی مردم شاهد افزایش امید به زندگی هستیم و این روند هر سال بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: با اقدامات انجام شده توسط دستگاههای اجرایی مختلف مانند راه و شهرسازی در ایمن سازی جاده ها، اجرای طرح سلامت و ارائه خدمات درمانی مناسب، ارتقاء بینش و دانش شهروندان، بهبود سبک زندگی و سبد غذایی مردم میزان امید به زندگی بالارفته است. اسکویی گفت: در سال ۸۳ میزان امید به زندگی ۷۲.۷ سال بود که این رقم در سال گذشته به ۷۷.۳ سال رسید و حدود ۵ سال اضافه شد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: میزان امید در آقایان به ۷۶.۱ سال و بانوان به ۷۸.۶ سال افزایش یافته که این روند به بالا رفتن سرمایه کشور کمک خواهد کرد. وی بیان کرد:بایدعلل بیماریهای قلبی را بدانیم و برای پیشگیری ازآن اقدام کنیم که دراین زمینه ۵ عامل مهم شناسایی شده که از شهروندان انتظار داریم با شناخت این عوامل خود را نسبت به این بیماری مصون کنند. مراقب چاقی و تغذیه خود باشید اسکویی گفت: ۴۲ درصد جمعیت استان قزوین اضافه وزن دارند و ۲۳ درصد چاق هستند که ناشی از تغذیه غلط و مصرف روغن، نمک، چربی وانواع فست فود است.
وی اضافه کرد: همچنین چون تعادل میزان ورودی انرژی با خروجی هماهنگ نیست شاهد چاقی مفرط هستیم به طوری که به جای ۲۵۰۰ کالری روزانه مصرف ما ۲۷۰۰ کالری است و این میزان مشکل ساز است. اسکویی تصریح کرد: کم تحرکی از دیگر علتهای بروز بیماریهای قلبی است و در حال حاضر ۴۴.۶ درصد مردم استان کم تحرکند در حالی که باید حداقل سه روز در هفته جنب و جوش داشته باشند و ورزش کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهارداشت: همچنین ۱۳ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان سیگار می کشند و چون ۸۵ درصد سیگار دود و منواکسید کربن و ۱۵ درصد نیکوتین است موجب ورود CO به داخل ریه می شود که بیماری قلبی را تشدید می کند و سرطان زاست.
وی اظهارداشت: سیگار عامل ۹۰ درصد سرطان های ریه، ۷۵ درصد بیماری ریوی و ۲۵ درصد بیماری قلبی و عروقی است و ابتلا به سرطان را ۵ برابر می کند.
سیگار کشیدن زنان موجب پیری زودرس می شود اسکویی گفت: متاسفانه شاهد افزایش گرایش بانوان به سیگار هستیم در حالی که این موضوع موجب پیری زودرس در زنان می شود که باید نگران آن باشیم. وی اضافه کرد: متاسفانه فرهنگ غلطی میان مردم رایج شده که می گویند قلیان به دلیل عبور دود توتون از مسیر آب زیان ندارد در حالی که برعکس هر نوبت مصرف قلیان معادل کشیدن ۱۰۰ نخ سیگار است و هر نخ سیگار هم معادل ۷ دقیقه از عمر انسان را کم می کند و در دراز مدت نیز پیامدهای زیادی برای سلامتی دارد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: به طور متوسط هر فرد سیگاری ۱۳ سال کمتر ازافراد عادی عمر می کند که این موضوع باید مورد توجه افراد سیگاری باشد و سلامت خود را به مخاطره نیندازند. فروشگاههای محدوده مدارس حق فروش سیگار را ندارند وی اضافه کرد: در یک برنامه تنظیم شده از این پس فروشگاههای محدوده مدارس اجازه فروش و عرضه سیگار را نخواهند داشت و فرشو سیگار هم به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع شده و تبلیغ آن نیز ممنوع است. اسکویی یادآورشد: دود سیگار برای گروهی از افراد مانند کودکان و زنان باردار و سالمندان بسیار مضر است. نمک را از سفره ها حذف کنید وی گفت: با ورزش و تنظیم روش های تغذیه و اصلاح رفتاری خود می توانیم از بروز و تشدید بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کنیم و در این زمینه توصیه می شود شهروندان ابتدا نمک را از سفره غذایی خود حذف کنند.
اسکویی اظهارداشت: میزان مصرف روغن باید به حداقل کاهش یافته و فقط روغن های سرخ کردنی و بدون اسید ترانس و یا کمترین میزان را استفاده کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: ۵۰ درصد جمعیت استان روغن جامد مصرف می کنند لذا اصلاح نوع تغذیه مهم است و باید نیمی از نوبت غذایی را سالاد تشکیل دهد. وی گفت: نیاز روزانه بدن به نمک حدود ۹۵ گرم است در حالیکه میزان مصرف فعلی ۱۲۱ گرم است و نیاز به روغن ۳۵ گرم و مصرف ۴۵ گرم و مواد قندی مورد نیاز ۲۵ گرم و مصرف آن ۶۶ گرم است. اسکویی تصریح کرد: هر شیشه نوشابه یک نفره معادل ۱۱ حبه قند است و اگر هر روز این کالا مصرف شود سالانه ۷ کیلوگرم به وزن افراد اضافه می شود که این روند منشاء بسیاری از بیماری هاست. تغذیه غلط موجب تهدید سلامتی است وی اظهارداشت: ذائقه موضوعی اکتسابی است و اگر در دوران کودکی تنظیم و نهادینه شود در بزرگسالی مشکلی نخواهد بود لذا اگر خانواده ها با علم و دانش و تغذیه درست و ورزش کردن زندگی خود را تنظیم کنند به شادابی و سلامت اعضاء خانواده خود کمک کرده اند. اسکویی گفت: در راستای کاهش بیماریهای قبلی و عروقی با راه اندازی مراکز جامع سلامت با ارائه مشاوره و الگوی تغذیه سالم وارد کار عملیاتی شده ایم. وی بیان کرد: ۵۷ مرکز جامع سلامت در شهرها و ۳۱ مرکز در روستاهای استان راه اندازی شده و با بهره گیری از ۲۸۲ خانه بهداشت و ۵۰ پایگاه سلامت با مشاوره های رایگان مردم را با سبک زندگی و تغذیه سالم اشنا خواهیم کرد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: هدف ما کنترل بیماری ها و کاهش ورودی بیمارستانها و کم شدن مرگ و میرهای ناشی از عوامل مختلف بویه بیماری های قبلی و عروقی است. اسکویی از مردم خواست با مراجعه به مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت اطلاعات لازم را برای ارتقاء سلامت خود دریافت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]