تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836823564
تحرک و فعالیت فیزیکی و هموفیلی
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
کودکانی که از عارضه هموفیلی رنج میبرند قادر به ورزش هستند یا خیر؟از جمله علائم مهم برای ابتلا به هموفیلی می توان به خونریزی طولانی بینی،خونریزی لثهها و کبودیهای بزرگ روی پوست اشاره کرد توصیه های پزشکان در مزنیه فعالیت و تحرک کودکان مبتلا به هموفیلی چیست ؟راهکارهای درمانی موثر در این باره کدامند؟در ادامه باید و نباید های ورزش و تحرک و فعالیت بدنی در اطفال مبتلا به هموفیلی را بررسی می کنیم . افرادی که دچار هموفیلی هستند اغلب به راحتی دچار خونریزی میشوند. بر اساس شدت خونریزی، خونریزی به طور خود به خود (بدون هیچ نوع آسیب یا جراحی) یا بعد از جراحی یا جراحت رخ میدهد. علائم آن شامل این موارد است: -خونریزی طولانی بینی
-خونریزی لثهها
-کبودیهای بزرگ
-خونریزی طولانی بعد از جراحی یا تزریق مثلا بعد از ختنه
-تورم مفاصل بزرگ (شانهها، آرنج، زانوها، قوزک پا) ناشی از خونریزی یک مفصل
-درد ناشی از خونریزی در مفاصل و عضلات
هموفیلی چگونه تشخیص داده میشود؟
وقتی پسر یا مردی دچار خونریزی شده و به نظر میآید که خونریزیاش شدید است، این مسئله میتواند نشانه هموفیلی باشد. این بیماری از طریق عوامل لختهشدگی (در واقع پروتئینی که باید خون را لخته کند) شناسایی و تشخیص داده میشود. پزشک متخصص شما برای ارزیابی سیستم لختگی کل بدن، آزمایشهایی را برایتان تحویز خواهد کرد که به آنها زمان پروترومبین (PT) و زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT) گفته میشود. در هموفیلی، PTT طولانیتر است.
اگر PTT طولانی باشد (یعنی از حد طبیعیاش بالاتر باشد)، کمبود عامل لختگی دلیل آن خواهد بود. در این موقع پزشک شما عوامل ۸ ، ۹ و ۱۱ لختگی را برایتان تجویز خواهد کرد (در واقع پروتئین در خون که مانع از خونریزی میشود). این سه عامل به طور همزمان مورد سنجش قرار میگیرند؛ مگر آنکه چنین مسئلهای در خانواده سابقه نداشته باشد. این مسئله باعث میشود تا پزشک بتواند میزان درصد فعالیت هر یک از عواملی که میزانشان در هموفیلی کم است شناسایی کند.
انواع هموفیلی
هموفیلی را میتوان برحسب عدم وجود عامل لختگی دستهبندی کرد:
۱.هموفیلی A که ناشی از کمبود عامل ۸ است.
۲.هموفیلی B (که آن را به نام بیماری کریسمس هم میشناسند) که ناشی از کمبود عامل ۹ است.
۳.هموفیلی C (که آن را به نام سندروم روزنتال هم میشناسند) که ناشی از کمبود عامل ۱۱ است.
هموفیلی را میتوان برحسب میزان عامل لختگی موجود در خون هم دستهبندی کرد. هرچه میزان عامل لختگی شما کمتر باشد، میزان خونریزیتان افزایش خواهد یافت.
-خفیف: ۶ تا ۴۰ درصد
-متوسط: ۱ تا ۵ درصد
-شدید: زیرِ ۱ درصد
هموفیلی را چطور میتوان درمان کرد؟
هموفیلی را میتوان با تغلیظ عوامل مربوطه درمان نمود. این تغلیظ عوامل در داخل رگ تزریق میشود. معمولا هموفیلی به دو روش درمان میشود: بر حسب نیاز (زمانی که خوریزی رخ میدهد) و یا در قالب پیگیری (یک، دو یا سه بار در هفته دریافت عامل مربوطه به منظور پیشگری از وقوع خونریزی). اینکه چطور تحت درمان قرار میگیرید توسط عوامل مختلفی از جمله شدت خونریزی که قبلا ذکر شد مشخص میشود. خوشبختانه اکثر روشهای درمانی هموفیلی را میتوان در خانه هم انجام داد. در واقع والدین میتوانند یاد بگیرند که چطور عامل مربوطه را به رگ کودک تزریق کرده یا مثلا پرستار کودک هم میتواند این کار را انجام دهد.
اگرچه تغلیظ عوامل روشی ارجح در زمینه درمان هموفیلی محسوب میشود، اما این روش درمانی در تمام کشورها در دسترس نیست. هموفیلی را میتوان با استفاده از محصولات خونی هم درمان کرد. مثلا کمبود عامل ۸ را میتوان با کرایو پرسیپیتیت (شکل تغلیظشده پلاسما) هم درمان نمود. پلاسمای تازه منجمد را میتوان برای درمان کمبود عامل ۸ و عامل ۹ به کار برد.
آیا فرزندم که دچار هموفیلی شده میتواند ورزش کند؟
آگاهی از این مسئله که پسرتان (یا در شرایط نادر، دخترتان) به هموفیلی (یا به یک اختلال خونریزی دیگر) مبتلا شده است میتواند منجر به بروز تغییراتی در زندگی شود، خصوصا اگر این بیماری در خانواده سابقه نداشته باشد. سؤالات زیادی ممکن است ذهن شما را در این رابطه به خود مشغول کند. یکی از سؤالات شایعی که در کلینیکهای تخصصی هموفیلی کودکان شنیده میشود این است که: «آیا فرزندم هنوز میتواند ورزش کند؟» پاسخ کوتاه به این سؤال این است: «بله»، اما این میان چیزهای دیگری را هم باید مد نظر قرار داد.
اگرچه خونریزی خود به خود در موارد هموفیلی حاد بسیار شایع است، خونریزی همراه با آسیبهای ناشی از جراحت در بروز انواع و اقسام حالتهای هموفیلی رو به افزایش است.
وقتی صحبت از ورزش کردن کودکان مبتلا به هموفیلی به میان میآید، این مسئله یکی از بزرگترین نگرانیها محسوب میشود، خصوصا در ورزشهایی که میزان تماس در آنها بیشتر بوده (مانند بسکتبال) یا برخورد زیادی در آن رخ میدهد (مثل فوتبال). اگرچه نگرانیهایی هم در ارتباط با برخی ورزشهای خاص وجود دارد، اما متخصصان توصیه میکنند که بهتر است تمام بیمارانی که مبتلا به هموفیلی هستند فعالیت فیزیکی داشته باشند. این مسئله شامل شرکت در کلاسهای آموزش فعالیتهای فیزیکی در مدرسه، با محدودیتهای مناسب خاص خود است. قرار داشتن در شرایط فیزیکی مناسب مانع از بروز آسیب یا جراحت و خونریزی خواهد شد. با این همه، خطرات و امتیازات هر فعالیت فیزیکی را باید با دقت و محتاطانه مد نظر قرار داد.
عوامل زیادی وجود دارد که تعیینکننده این مسئله است که آیا فرزندتان میتواند ورزش کند یا نه و یا اینکه چه ورزشهایی برای فرزندتان بیخطر و امن محسوب میشود. این عوامل شامل موارد زیر است:
-شدت هموفیلی فرزندتان: احتمال خونریزی بعد از آسیب ورزشی در بیمارانی که بیماری تأثیر شدیدتری روی آنها گذاشته بیشتر است. خانوادههای کودکانی که دچار هموفیلی شدیدی هستند باید سعی کنند بلافاصله بعد از آسیب ورزشی، خونریزی را شناسایی و فورا آن را درمان کنند. خانوادههای کودکانی که هموفیلی آنها به مراتب خفیفتر است باید همواره مراقب بوده و حواسشان به این مسئله باشد و تا حد امکان درمان را سریع آغاز کنند.
-تعداد دفعات وقوع خونریزی مفصل یا بیماری مربوط به آن: خونریزی مفاصل اغلب با آسیب به خود مفاصل همراه خواهد بود و این مسئله خطر خونریزیهای بیشتر را افزایش میدهد. نکتهای که باید به خاطر داشت این است که بتوان این مسئله را مشخص کرد که احتمال بروز آسیب حین ورزش بیشتر برای کدام مفاصل وجود دارد. بنابراین اگر احتمال بروز آسیب به آرنجهایش وجود دارد، شاید ورزش تنیس برای او گزینه خوبی نباشد.
-سطح فعالیت: وقتی کودک بزرگ میشود، شدت ورزشها هم افزایش پیدا میکند. برای نوجوانان، بسکتبال ورزش نسبتا امن و بیخطری محسوب میشود اما اگر کودکتان در تیم مدرسه شرکت کرده، این مسئله به ارزیابی مجددی نیاز دارد چرا که احتمال بروز آسیب در او افزایش پیدا میکند.
-خونریزی اخیر: نکتهای که بعد از وقوع خونریزی اهمیت فراوانی دارد این است که با تیم مخصوص درمان هموفیلی فرزندتان صحبت کنید تا ببینید آیا ورزش کردن برای او خطری به همراه دارد یا نه. افزایش فعالیت فیزیکی آن هم پس از زمانی کوتاه و خیلی زود بعد از رویدادهایی از این دست میتواند منجر به خونریزی مجدد شود و یا به آسیب مفاصل بیانجامد.
انجمن ملی هموفیلی بر اساس میزان خطر هر ورزش یا فعالیت فیزیکی، آنها را در سه گروه دستهبندی کرده است. معمولا این دستهبندی برای سایر اختلالات خونریزی نظیر اختلال عملکرد پلاکتهای خونی هم کاربرد دارد. این دستهبندیها به شرح زیر است:
دسته ۳: خطرناک. این فعالیتها و ورزشها برای کودکهای هموفیلی به هیچوجه توصیه نمیشود چرا که به شدت برای این افراد تهدید محسوب میشود.
-دوچرخهسواری BMX در جادههای خاکی
-بوکس
-پاورلیفتینگ
-فوتبال
-هاکی
دسته ۲.۵: متوسط تا خطرناک
-بیسبال
-بسکتبال
-اسکیتبورد
دسته ۲: خطر خفیف
-ایروبیک
-طناب زدن
-تنیس
-قایقرانی / پاروزنی
دسته ۱.۵: خطر خفیف تا متوسط
-تمرینات دایرهای
-پیلاتس
-تردمیل
-وزنهزنی (تمرینات مقاومنی نه پاورلیفتینگ)
دسته ۱: مطمئن
-دستگاه الیپتیکال یا اسکی فضایی
-پیادهروی
-شنا
اگر فرزند هموفیلی شما دوست دارد ورزش کند، باید سعی کنید تیم درمانی هموفیلی او را در جریان بگذارید تا تصمیم درستی در این زمینه گرفته شود. برای برخی ورزشها تغییراتی جزئی میتواند باعث کاهش خطر خونریزی شود. برای مثال، هنگام بازی بیسبال توصیه میشود که حتما فرزندتان کلاه مخصوص به سر داشته باشد و ترجیحا از لیز خوردن یا تکل رفتن روی زمین خودداری کند. همچنین هنگام دوچرخهسواری یا اسکیت هم باید کلاه به سر داشته باشد. برای بیمارانی که هموفیلی حاد دارند، یکی از راهحلهای بالقوه برای ورزشهایی که میزان خطر در آنها بیشتر است (البته منظور دسته ۳ نیست که درباره آن اصلا چنین توصیهای نمیشود) زمانبندی استفاده از داروی پیشگیری پیش از انجام فعالیت ورزشی است. بیمارانی که هموفیلی خفیف تا متوسط دارند نیازمند آن هستند که داروی پیشگیری را خصوصا حین ورزش تزریق کنند.
همانطور که میدانید این بیماری نوعی اختلال خونریزی ارثی است. فردی که دچار هموفیلی است نیازمند عامل خونی بوده تا بتواند خون را لخته بسازد و همین مسئله منجر به خونریزی شدید میشود.
منبع:الودکتر
9 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]
صفحات پیشنهادی
پیشگیری از دمانس با فعالیت فیزیکی در میانسالی
یکی از معضلاتی که این روزها گریبان افراد سن و سال دار را میگیرد زوال عقل و یا همان دمانس است از طرفی اکثر شهروندان از آلودگی هوا و مشکلات شهرنشینی و تغذیه نامناسب زندگی ماشینی و … رنج میبرد و این خود باعث بروز مشکلاتی نظیر فشار خون بالا کلسترول بالا چاقی و … میشودارتباط فعالیت فیزیکی در میانسالی و قدرت شناخت در پیری
محققان توصیه می کنند ارتباط فعالیت فیزیکی در میانسالی و قدرت شناخت در پیری شناسهٔ خبر 3767357 - دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۷ ۰۷ سلامت > بهداشت jwplayer display inline-block; به گفته محققان فعالیت فیزیکی ملایم در اواسط عمر منجر به درک و شناخت بهتر در دوره پیری می شود بهارتباط تحرک و فعالیت با جوانی
ورزش تاثیرات زیادی بر سلامتی و جوانی ما خواهد گذاشت شادی و انرژی زیادی دریافت خواهید کرد ترشح آندروفین افزایش کیفیت خواب بهبود گردش خون و افزایش اعتمادبهنفس با کمک ورزش امکانپذیر خواهد بود اگر به جوانی و شادابی خود اهمیت میدهید پیشنهاد می کنیم ورزش و تحرک را از یاد نبرید ورئیس پلیس فتا استان گلستان خبر داد فعالیت فیزیکی مجموعههای بازاریابی شبکهای غیرمجاز است/ «مروارید پنبه
رئیس پلیس فتا استان گلستان خبر دادفعالیت فیزیکی مجموعههای بازاریابی شبکهای غیرمجاز است مروارید پنبهریز در گلستان نمایندگی ندارد رئیس پلیس فتا استان گلستان گفت فعالیت شرکتهای بازاریابی شیکهای و اینترنتی به صورت فیزیکی و برگزاری جلسات و نشستهای حضوری غیرمجاز است به گزارش خفعالیت ۷۰۰ مرکز خیریه سلامت در کشور/رویکرد اجتماعی وزارت بهداشت
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد فعالیت ۷۰۰ مرکز خیریه سلامت در کشور رویکرد اجتماعی وزارت بهداشت شناسهٔ خبر 3769886 - پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸ ۱۲ سلامت > بهداشت jwplayer display inline-block; معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت یکی از اهداف این وزارتخانه را کاهش آسیب های اجتمفعالیت هایی که آلزایمر را به تعویق می اندازند
آلزایمر بیماری که اغلب برای افراد کهنسال یا کسانی که ظربه ای به سرشان وارد می شود اتفاق می افتد در این بیماری فرد حافظه بلند مدت یا کوتاه مدت خود را از دست می دهد و هیچ چیز به یاد نمی آورد البته این بیماری اگر در اثر کهولت سن اتفاق بیافتد قابل درمان نیست اما روند آنرا می توان کرئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر در گفتوگو با فارس خبر داد امدادرسانی به 2251 نمازگزار عید فطر در کشور/فعال
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر در گفتوگو با فارس خبر دادامدادرسانی به 2251 نمازگزار عید فطر در کشور فعالیت 528 تیم عملیاتی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت کار امدادرسانی به 2251 نفر در نماز عید سعید فطر در سطح کشور انجام شد که در این امداد رسانی 528 تیم با 3088 نیرومتناسب با هدفتان فعالیت ورزشی کنید!
وبسایت مجله علم و ورزش بستگی دارد شما بخواهید وزن کم کنید توانتان را افزایش دهید و یا به زیبایی اندام دست پیدا کنید قبل از اینکه تصمیم به شروع فعالیت ورزشی بگیرید باید بدانید هدفتان چیست سپس میزان و نوع ورزش را انتخاب کنید به طور کلی اگر صرفاً میخواهید برای سلامتی ورزفعالیت ۷۰۰ مرکز خیریه سلامت/ رویکرد اجتماعی وزارت بهداشت
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد فعالیت ۷۰۰ مرکز خیریه سلامت رویکرد اجتماعی وزارت بهداشت شناسهٔ خبر 3769886 - پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸ ۱۲ سلامت > بهداشت jwplayer display inline-block; معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت یکی از اهداف این وزارتخانه را کاهش آسیب های اجتماعی عنو6 راه برای تحرک داشتن، بدون نیاز به عضویت باشگاه
وب سایت تناسب اندام تحقیقات نشان میدهند که نشستن برای مدت طولانی در هر روز برای بدنهای ما انسانها خوب نیست یک مطالعهی جدید که ماه گذشته منتشر شد خطر نشستن طولانی مدت را باز هم بالاتر برد افرادی که قسمت عمدهی ساعات بیداری شان را در حالت نشسته سپری میکنند در معرض خطر ب-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها