واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
تعریق بدن نشانگر بسیاری عارضه های مختلف در بدن می تواند باشد باید مراقب تعرق غیرطبیعی و بیش از حد در بدنتان باشید هایپرهیدروز,لیمفوما, نقرس, پرکاری تیروئید و بیماری پارکینسون,تپش قلب, لرز, حالت تهوع خفیف,سرگیجه و تیرگی قدرت بینایی ممکن است همراه با تعرق پدید بیاید مراقب ایین نشانه ها در بدنتان باشید و اجازه ندهید بیماری های مختلف بدنتان را در معرض خطر قرار دهند داروهای مختلفی برای برطرف کردن هر یک از عارضه ها وجود دارد که در ادامه توضیحات بیشتری در این باره خواهیم گفت. اگر پزشک نتواند علت تعرق بیش از حد شما را بیابد، احتمالا دچار بیماریای به نام هایپرهیدروز یا همان تعرق غیرطبیعی و بیش از حد شدهاید. از نشانههای این بیماری، تعرق زیاد است که در روند انجام فعالیتهای روزمره شما اختلال ایجاد میکند. ۵.قند خونتان پایین است
در حالت طبیعی، قند خون شما باید بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیگرم بر دسیلیتر باشد، البته اگر آن را وقتی ناشتا هستید اندازهگیری کنید. اما اگر کمتر از ۷۰ باشد، فرقی نمیکند به خاطر دیابت یا چیزی شبیه ورزشهای طاقتفرسا، اثرات آن را خواهید دید. یکی از علائم آن تعرق زیاد یا احساس سردی خصوصا در ناحیه گردن و رستنگاه مو است. (در این مواقع دچار تپش قلب، لرز، حالت تهوع خفیف، سرگیجه و تیرگی قدرت بینایی هم میشوید) خوشبختانه اگر قند خونتان اُفت خفیفی داشته باشد، میتوانید با خوردن یا نوشیدن چیزهای خاصی آن را به حالت طبیعی باگردانید. اما اگر اُفت قند خون کماکان ادامه داشت، علائم حادتری در انتظارتان است که به مراقبتهای ویژه نیاز خواهد داشت.
۶.غذاهای اشتباه میخورید
اگر بوی بدنتان شبیه بوی یک ماهی بدبو شده، احتمالا دچار یک اختلال ژنتیکی نادر به نام تریمتیلآمینوریا شدهاید که بدن طی آن قادر به تجزیه ترکیب شیمیایی به نام تریمتیلآمین نیست؛ این ترکیب حین هضم غذاهایی مانند تخممرغ، حبوبات و ماهی تولید میشود. در عوض بدن تریمتیلآمین اضافی را از راه تعرق، ادرار و تنفس دفع میکند و این مسئله در اغلب موارد بویی شبیه تخم مرغ یا ماهی گندیده یا آشغال تولید میکند. اگر فکر میکنید که شما هم دچار تریمتیلآمینوریا شدهاید، سعی کنید با پزشکتان مشورت کنید و طبق برنامه درمانی او، از خوردن این غذاها پرهیز کنید و مکملهای خاصی بخورید.
۷.شاید بعد از دویدن بیشتر از رفیقتان به نوشیدن آب نیاز داشته باشید
تا به حال شده که موقع دویدن عرق در چشمتان برود و احساس سوزش کنید؟ آیا وقتی عرق خشک میشود حس میکنید که روی بدنتان شن ریخته یا روی گونههای خود لایههای سفیدی میبینید؟ شما احتمالا «عرقکنِ نمکی» هستید، که در بین افرادی که طی روز آب زیادی از دست داده و میزان سدیم رژیم غذاییشان پایین است، بسیار به چشم میخورد. احتمالا خیلی سریعتر از یک ورزشکار عادی دوست دارید یک نوشیدنی ورزشی بنوشید یا قرص الکترولیت را در آب حل کنید و بخورید.
۸.ممکن است به هایپرهیدروز مبتلا باشی
اگر پزشک نتواند علت تعرق بیش از حد شما را بیابد، احتمالا دچار بیماریای به نام هایپرهیدروز یا همان تعرق غیرطبیعی و بیش از حد شدهاید. از نشانههای این بیماری، تعرق زیاد است که در روند انجام فعالیتهای روزمره شما اختلال ایجاد میکند. معمولا وقتی به لحظ فیزیکی بدنتان گرم میشود، ورزش میکنید یا تحت استرس هستید، بدنتان عرق میکند. افرادی که دچار این بیماری هستند در زمانی که نباید، دچار تعرق میشوند. در واقع این افراد حتی اگر در اتاقی خنک باشند و کاملا ثابت نشسته باشند میتوانید ببنید که حتی دستهایشان هم عرق میکند.
البته هنوز محققان به طور کامل مطمئن نیستند که چرا این اتفاق میافتد، اما میدانند که این بیماری در خانوادهها بیشتر دیده میشود و نتیجه تحریک بیش از حد عصبهایی است که غدههای تعرق را به فعالیت وامیدارند. بر اساس مکانی که این تعرق رخ میدهد، روشهای درمانی این بیماری میتواند با هم متفاوت باشد، اما در کل شامل استفاده از داروهای ضدتعرق یا بوبر با نسخه (حتی روی پاها و دستها)، تزریق بوتاکس و جراحی خواهد بود.
۹.ممکن است به لیمفوما مبتلا باشید
تعرق بیش از حد میتواند از عوارض جانبی تعدادی از بیماریها هم باشد مانند نقرس، پرکاری تیروئید و بیماری پارکینسون و حتی مصرف برخی داروها. در واقع مشکل زمانی رخ میدهد که همه اینها میتواند علامت لیمفوما یا سرطان سلولهای لنفی باشد که نقش مهمی در سیسسم ایمنی بدن ایفا میکند. البته این مسئله هنوز به طور کامل مشخص نشده است که چرا لیمفوما میتواند منجر به تعرق زیاد شود؛ احتمالا علت اصلی درباره خودِ لیمفوما مربوط به این مسئله است که بدن چگونه نسبت به آن واکنش نشان میدهد. شاید نوعی واکنش به علامت دیگری –مانند تب– باشد در شرایطی که بدن تلاش میکند خودش را خنک کند. در واقع هم تب و هم تعرق، علائم درجه ۲ تلقی میشوند و با لیمفوما با پیشروندگی بیشتر مرتبط هستند. از طرفی ممکن است هورمونها و پروتئینهایی که توسط خودِ سلولهای سرطانی تولید میشوند هم منجر به لیمفوما شوند.
منبع: الودکتر
9 مهر 1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]