واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: دیپلماسی ایرانی: نورالدین بوطرفه، وزیر نفت الجزایر از حساسیت دیدار وزرای نفت عربستان و روسیه در نشست اپک نکاست، و بعد از ایراد تعارفات مرسوم دیپلماتیک به خبرنگاران گفت که الجزایر هم، مانند ایران، معتقد نیست که تثبیت تولید باعث افزایش قیمت نفت می شود بلکه همانند ایران ما هم معتقدیم که برای کشورها باید سقف معینی در تولید تعیین شود و همه کشورهای عضو اوپک به آن پایبند باشند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی العرب، مقامات ایرانی می گویند که نشست اوپک که این بار قرار است در الجزایر برگزار شود صرفا جلسه ای مشورتی خواهد بود، اظهاراتی که اشاره به عدم قبول تثبیت تولید نفت فعلی کشورها به پیشنهاد عربستان سعودی دارد و نشان می دهد که این نشست بر خلاف انتظار ریاض قبل از آغاز آن شکست خورده است.
نورالدین بوطرفه گفت: «ما با عربستان و روسیه و ایران برای سلام و احوال پرسی دیدار نمی کنیم.» او با گفتن این جمله به نوعی تلاش کرد بگوید که به عنوان میزبان به اعضای حاضر در نشست اوپک فشارهای لازم را وارد می آورد.
شمس الدین شیتور، کارشناس نفتی در این باره می گوید: «بازار نفت این روزها شاهد تنش های بزرگی است، قدرت تاثیرگذاری از دست اعضای سنتی اوپک خارج شده و اپک قرن گذشته دیگر اوپک فعلی نیست.»
وی درباره فشارهای الجزایر که وزیر نفت آن می گوید به آن ادامه می دهد نیز می گوید: «الجزایر زمانی می توانست دیپلماسی موفقی در درون اوپک داشته باشد که میزان تولیدش بیشتر از میزان فعلی بود، در حالی که الآن اوضاع بسیار فرق کرده است و دیپلماسی سابق الجزایر این بار نمی تواند موثر باشد. در گذشته جنگ در بازار نفت بر سر قیمت بود اما الآن جنگ بر سر سهم کشورها از بازار جهانی است و این که چه کسی می تواند بیشتر تولید و انبار کند.»
شیتور همچنین می گوید: «منتظر معجزه از نشست الجزایر نباشید، بازار نفت دیگر در دست اعضای سنتی اوپک نیست، حتی در دست خود اوپک هم نیست، اوضاع پیچیده و به شدت میان مصالح استراتژیک و جئوسیاسی کشورهای عضو گره خورده است، تنها کسی می تواند حرفی تاثیرگذار بزند که قدرت عملی داشته باشد.»
با این حال وزیر نفت الجزایر نسبت به شکست این نشست هشدار داد و گفت که انتظار دارد پیشنهادهای مهمی برای سقف تولید داده شود: «مثلا برای شش ماه یا یک سال آینده، یا حداقل انتظار می رود که توافق ابتدایی برای نشست رسمی اوپک در ماه نوامبر آینده به دست آید، ما فقط برای احوال پرسی دور هم جمع نشده ایم تا مخفیانه با دلخوری نشست را ترک کنیم، کشورهای عضو اوپک می دانند که باید تصمیم های مهمی را چه در الجزایر چه در وین اتخاذ کنند، اوضاع باید تغییر کند.»
منابع دیپلماتیک می گویند که الجزایر همه تلاش خود را می کند تا نشست اوپک با موفقیت به پایان برسد اگر چه تا این لحظه هیچ افقی برای این موفقیت مشاهده نمی شود.
این در حالی است که تهران از پشت پرده تلاش می کند صف دومی از هم پیمانانش را در برابر کشورهایی نظیر عربستان که اخیرا بدون توجه به منافع کشورهای دیگر عضو اوپک می گوید با روسیه به توافق رسیده است، ایجاد کند. ایران با مطرح کردن پیشنهاد سقف تولید برای کشورهای تولیدکننده نفت تلاش می کند شکافی در درون اوپک علیه عربستان که بدون هیچ سقف تعیین شده ای در حال تولید است، ایجاد کند.
امارات متحده عربی روز دوشنبه اعلام کرد که تثبیت تولید نفت را می پذیرد در صورتی که اجماعی جهانی بر سر آن شود تا به این ترتیب قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یابد.
عربستان سعودی پیشنهاد کرده بود که اگر ایران تولید نفت خود را در سطح فعلی ثابت نگه دارد عربستان نیز می پذیرد که تولید نفتش به سطح تولید در ابتدای سال جاری میلادی کاهش دهد. پیشنهادی که ایران فعلا نپذیرفته است.
در حالی که الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه برای شرکت در مذاکرات اعضای اوپک راهی الجزایر شده است و در حالی که گفته می شد او با عربستان برای کاهش سطح تولید به توافقاتی رسیده است، منابع دیپلماتیک اوپک می گویند که روسیه همچنان آماده هیچ گونه تحرکی بر سر سطح تولید نیست.
۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]