واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
اسرائیل در تلاش است ۱۶۷ فلسطینی را از خرابه زنوته در نزدیکی مرزهای اراضی اشغالی در جنوب غرب کرانه باختری بیرون کند. به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه عربستانی الریاض، اسرائیل درصدد است علاوه بر بیرون کردن این فلسطینیها، خرابه زنوته را به بهانه حفظ یک اثر باستانی در آنجا تخریب کند. اسرائیل سرنوشت این روستا را در هفتههای آتی پس از ۹ سال از رایزنیها در برابر دادگاه تعیین خواهد کرد. این خرابه متشکل از خانههایی است که با گل و لاستیک به آنها سقف زده شده است و در اطراف هر یک از آنها آغل گوسفند و تراکتورهای کشاورزی وجود دارد. این خرابه در منطقه "C" قرار دارد که ۶۰ درصد از اراضی کرانه باختری را که تحت سیطره نظامی و امنیتی اسرائیل است، تشکیل میدهد. طبق گفته نهادهای حقوقی، اسرائیل مجوز ساخت و ساز را در روستاهای تحت تصرف خود در این مناطق نمیدهد. ساکنان این روستا از ۹ سال قبل تحرکات قضائی خود را آغاز کردند که آخرین جلسه این دستگاههای قضائی در ۱۱ ژوئیه بود. دادگاه عالی اسرائیل اعلام کرده بود که حکم خود را در سریعترین زمان ممکن صادر میکند. پیشتر دادگاه مهلتی را برای مذاکرات میان اسرائیل و وکلای مدافع این روستا داده بود اما این مذاکرات به شکست انجامید. مسئولان اسرائیلی نیز در پاسخ به دادگاه اعلام کردند: زنوته یک مکان باستانی است و حضور ساکنان در این روستا میتواند مکان باستانی را از بین ببرد و باید این مکان تخلیه شود. در این روستا هیچ اثر باستانی به چشم نمیخورد، به جز اتاق کوچکی که ساکنان میگویند باقی مانده مسجدی است که به دوره ممالیک برمیگردد. شارونه الیاهو خای، وکیل مدافع جمعیت حقوق شهروند که مدافع این خرابه بوده است، با بیان این که مشخص نیست ساکنان این روستا چه خواهند شد چراکه دولت اسرائیل مصمم است تا آنها را به استدلالهای مختلف بیرون براند، افزود: ما کارشناسان آثار باستانی را آوردیم و آنها گفتند که حضور ساکنان با وجود مکان باستانی مغایرتی ندارد. همزمان، یونی مزراحی، رئیس موسسهای که در آن باستان شناسان و فعالانی حضور دارند که بر نقش باستان شناسی در نزاع اسرائیلی - فلسطینی متمرکز هستند، گفت: در هر روستای فلسطینی در کرانه باختری آثاری وجود دارد اما زنوته بزرگترین یا مهمترین مکان باستانی نیست و آثار آن از ویژگی خاصی برخوردار نیستند. من بر این باورم که این یک مساله سیاسی است، از چه زمانی آنها مردم را به خاطر آثار باستانی بیرون کردهاند؟ مردم با این آثار زندگی کردهاند و بررسیها نشان میدهد که این خرابه به عصرهای رومانی و بیزانس و اسلامی برمیگردد و این آثار متعلق به اسرائیل نیست بلکه برای فلسطینیها است. در همین حال، دفتر ملی دفاع از سرزمین و مقابله با شهرک سازی درباره افزایش مصادره زمینهای فلسطینیان در کرانه باختری و قدس اشغالی و ساخت شهرکهای یهودی برای روی آنها و همچنین ساخت دیوار حائل در جنوب الخلیل به منظور یهودی سازی این مناطق و تخریب خانههای فلسطینیان در کرانه باختری و قدس هشدار داد.
این دفتر در گزارش هفتگی خود تاکید کرد که این تجاوزات به منزله نقض قوانین بینالمللی است که باید دیوان کیفری بینالمللی به این تجاوزات رسیدگی کند.
این نهاد فلسطینی درباره عواقب اقدام نمایندگان راستگرای تندروی صهیونیستی در کنست اسرائیل به ارائه پیش نویسی در زمینه الحاق شهرک یهودی معالیه ادومیم واقع در شرق قدس اشغالی به مناطق تحت اشغال "اسرائیل" و پیاده کردن قانون صهیونیستی در مورد آن هشدار داد.
طبق این گزارش، الحاق این شهرک به شهر قدس به منزله نقض آشکار قوانین و موازین بینالمللی است که به موجب این قوانین شهرک سازی اقدامی غیرقانونی است. انتهای پیام
یکشنبه / ۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]