واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فرارو: با توصیه رهبری به احمدینژاد برای عدم ورود به انتخابات باید دید احمدینژاد در پشت صحنه انتخابات چه خواهد کرد و آیا نقش پشتیبان و حامی فردی دیگر را به عهد خواهد گرفت؟ صادق زیباکلام در این رابطه میگوید: «احمدینژاد از هیچکس حمایت نخواهد کرد و همچنان خودش را نامزد میداند.»
زیباکلام می گوید: «آقای احمدینژاد بیدی نیست که از این بادها بلرزد؛ شاید اگر فرد دیگری بود نصیحت پدرانه رهبری را میپذیرفت اما آقای احمدینژاد ممکن است مدتی ساکت باشد و بعد دوباره فعالیتهایش را شروع خواهد کرد.»
وی در ادامه افزود: «من حتی میتوانم تجسم کنم که آقای احمدینژاد این روزها به یاران خود میگوید، موافقت شورای نگهبان با من! شما کارتان را ادامه دهید.»
اما به هر ترتیب پرونده ورود احمدی نژاد به انتخابات مختومه است و اکنون گزینه های دیگر اصولگرایان شانس بیشتری برای رقابت با حسن روحانی دارند. گزینههای همچون سعید جلیلی، عزت الله ضرغامی و...
مسیر دشوار دو رئیس از صدا وسیما تا پاستور
با وجود همه این اوصاف پرونده احمدینژاد اکنون مختومه است؛ چنانچه به طور جدیتری عزت الله ضرغامی وارد رقابتهای انتخاباتی شود این برای دومین بار خواهد بود که نامزدی با سابقه ریاست سازمان صدا و سیما سودای پاستور به سرش راه پیدا کرده است اما موقعیت و وضعیت فعلی ضرغامی کمی متفاوتتر با علی لاریجانی است.
اولین بار شوق ریاست دولت در چشمان علی لاریجانی، رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی دیده شد. علی لاریجانی اولین فردی بود که بعد از ده سال ریاست بر سازمان صدا و سیما، بلافاصله نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد اما ماجرا برای ضرغامی متفاوت است؛ او با یک وقفه چند ساله از ریاست صدا و سیما به عرصه انتخابات وارده شده است.
علی لاریجانی زمانی که در سال 1384 نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود شاید روی کارمندان و دفاتر متعدد این رسانه غول پیکر در کشور حساب باز کرده بود اما در نهایت وی از بین هفت نامزد، ششم شد و محاسبات وی آنطور که باید درست از کار در نیامد.
از سوی دیگر به احتمال زیاد علی لاریجانی به نقش رسانه ملی و روزنامه جام جم که در زمان وی تاسیس شد برای پیروزی اندیشه بود، ولی این مسئله نیز جواب نداد.
زمانی که علی لاریجانی برای ریاست جمهوری رقابت میکرد، اطرافیان او به موقعیت ویژه او در اصولگریان و ویژگیهای فردیاش امید بسته بودند. موقعیت و خصلتهایی که بسیاری از آنها در عزت الله ضرغامی یافت نمیشود.
شاید به همین دلیل باشد که سیاستمداران در همین روزهای نخست به وی توصیه کردهاند، قید ریاست جمهوری را بزند و در جای دیگری به فعالیت بپردازد. در همین راستا حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی حسن روحانی خطاب به عزت الله ضرغامی در صفحه توئیتر خود مینویسد: «یک توصیه دوستانه به جناب آقای مهندس ضرغامی؛ لطفا به خاطر خودتان چهارسال صبر کنید؛ دیر نمیشود.»
احمدینژاد سایه ضرغامی خواهد شد؟
اما ضرغامی در صفحه اینستاگرام منتسب به وی، با واکنشی عجیب و نامفهوم تنها تلاش کرد به حسام الدین آشنا نشان دهد که پیام ارسالیاش، دریافت شده است اما وی آن را به شوخی پاسخ خواهد داد. ضرغامی در پاسخ خود با ترکیبی از هشتگهای مجازی به حسام الدین آشنا با لحنی طعنهآمیز پاسخ داد.
احمدینژاد سایه ضرغامی خواهد شد؟
اما توصیهها به ضرغامی تنها به مشاور رئیس جمهور منحصر نشد؛ در همین رابطه روزنامه جمهوری اسلامی معتقد است انتخاب ضرغامی به عنوان نامزد اصولگرایان اشتباه خواهد بود.
این روزنامه در روز دوشنبه مینویسد: «بعد از قطعی شدن ممنوعیت احمدینژاد برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری، بعضی منابع نزدیک به اصولگرایان از عزتالله ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما به عنوان کاندیدای مورد نظر خود برای ریاست جمهوری دوازدهم نام میبرند. با این گزینه، اصولگرایان یکبار دیگر دچار اشتباه شدهاند، زیرا وضعیت جامعه بهگونهای است که این قبیل افراد شانسی برای رأی آوردن ندارند.»
اما صادق زیباکلام در همین رابطه در گفتگو با فرارو میگوید: «آقای ضرغامی با حمایت اشخاصی مانند احمدینژاد یا بدون حمایت شخص خاصی شانس زیادی نخواهد داشت.» به عقیده این استاد دانشگاه در حوزه علوم سیاسی «ضرغامی در صدا و سیما عملکرد خوبی نداشته است از سوی دیگر او جایگاه خاصی هم در بین اصولگرایان ندارد که حالا مثلا با کنار رفتن احمدینژاد او تبدیل به گزینه جدی شود.»
احمدینژاد نامزد در سایه خواهد بود؟
به عقیده برخی از صاحبنظران سیاست داخلی ایران، جریان اصولگرایی خود نیز به نقاط ضعف ضرغامی اعتقاد دارد؛ به همین دلیل برای جبران آن میخواهد احمدینژاد را در کنار وی قرار دهد تا بتواند نقاط ضعف وی مانند قوه بیان ضعیف و سیاستمدار نبودن آن را پوشش دهد.
این فرضیه را اولین بار سایتی نزدیک به مصطفی پور محمدی مطرح کرد و نوشت: «به نظر میرسد احمدینژاد برای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده به دنبال معرفی ضرغامی به عنوان نامزد مورد نظر خود است. ضرغامی و احمدینژاد جلساتی را نیز با یکدیگر داشتهاند.»
سایت نامه نیوز ادامه داده است: «اصولگرایان به دنبال نامزدی هستند که تا به حال طعم انتخابات و رای مردم را نچشیده است و برای مردم چهره جدیدی شناخته میشود. آن گونه که از شواهد پیداست اصولگرایان به این نامزد نزدیک شدهاند و آن فرد کسی نیست جز عزتالله ضرغامی رئیس سابق صداوسیما. »
این سایت نزدیک به وزیر کشور دولت احمدینژاد همچنین در آن زمان خبر داده است: « ضرغامی و احمدینژاد جلساتی را نیز با یکدیگر داشتهاند. به این ترتیب اصولگرایان بدون دردسر و درگیری با احمدینژاد با او در مورد یک نامزد به توافق برسند و هر دو در یک جبهه با حسن روحانی رقابت کنند. آن گونه که از شواهد پیداست حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم باید خود را آماده رقابت با رئیس سابق صداوسیما کند.»
گفتنی است این سایت این خبر را پیش از انتشار خبر منع احمدینژاد برای نامزدی در انتخابات ریاست مطرح شده بود. خبری که گویا اصولگرایان خود مدتها پیش آن را حدس میزدند و اقدام زودهنگام احمدینژاد برای ملاقات با رهبری نیز با هدف مشخص شدن تکلیفش صورت پذیرفته است.
حالا با انتشار خبر فوق، باید دید احمدینژاد در پشت صحنه انتخابات چه خواهد کرد و آیا نقش پشتیبان و حامی ضرغامی را به عهد خواهد گرفت؟ صادق زیباکلام در این رابطه به فرارو نکته دیگری را میگوید: «احمدینژاد از آقای ضرغامی حمایت نخواهد کرد و وی همچنان خودش را نامزد میداند و دیگر اصولگرایان تندرو هم به حمایتشان از احمدینژاد ادامه خواهند داد.»
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]