واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دبیر همایش بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت گردشگری با اشاره به برگزاری این همایش در روزهای آینده گفت: در حال حاضر هتل پنجستاره خالی نداریم و از ۵ میلیون گردشگر سالانه تنها ۲۵۰ هزار نفر برای کشور ارزآور هستند.
به گزارش فارس نخستین همایش بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی در تاریخ یازدهم و دوازدهم مهرماه در سالن اجلاس سران با حضور معاون اول رئیس جمهور و مقامات کشوری و نیز سرمایهگذاران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
غلامحیدر ابراهیمبای سلامی دبیر همایش و عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری با اشاره به مشکل و مسئله اصلی در توسعه صنعت گردشگری ایران اظهار داشت: مهمترین مسئله کمبود هتلهای مناسب است که براساس گزارش شورای رقابتپذیری سفر و گردشگری مجمع جهانی اقتصاد، ایران برحسب شاخص زیرساخت خدمات گردشگری وضعیت مطلوبی ندارد و در رتبه 119 از میان 141 کشور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از نظر شاخص تعداد اتاق هتل برحسب هر 100 نفر که یکی از ارکان شاخص پیشین است، رتبه 113 را در میان 141 کشور دارد این شاخص برای عربستان 37، ترکیه 63، امارات 34 و مالزی 47 است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در کشور 1038 هتل وجود دارد و فقط 3 درصد آنها چهار و پنجستاره است، یادآور شد: در برنامه چهارم توسعه رشد میزان تختها 33 درصد بوده و در برنامه پنجم میزان آن به 2 درصد کاهش یافت. برحسب مطالعات ملی، توسعه گردشگری در سال 82 ایران به 562 هتل نیاز دارد. با این وجود برحسب بندهای سیاستهای کلی برنامه ششم ایرانگردان خارجی باید به 5 برابر وضعیت کنونی افزایش یابند که براین اساس 400 هتل چهار و پنج ستاره نیاز است که البته برخی شرکتهای خارجی اعلام میکنند، نیاز ایران بیش از 770 هتل چهار و پنج ستاره است.
ابراهیمبای سلامی با بیان اینکه در لایحه برنامه ششم توسعه پیشبینی شده 270 هتل چهار و پنج ستاره ساخته شود، گفت: هماکنون 124 هتل در حال ساخت است. همچنین پروژههای متعددی در استانها در جریان بوده و با استقبال مسئولان استانی روبهرو شده است و حدود 174 پروژه در این راستا مطالعات و فرایندهای کاری خود را طی میکند.
وی با اشاره به طرح 100 هتل و 100 کسب و کار این موضوع را یک راهبرد برای توسعه صنعت گردشگری دانست و افزود: هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین بنگاه اقتصادی غیر دولتی میتواند با جلب اعتماد کارآفرینان و مشارکتهای شرکتهای داخلی و خارجی در فرایند توسعه این صنعت مشارکت مؤثر داشته باشد.
به گفته دبیر همایش بینالمللی، سرمایهگذاری در صنعت گردشگری در حال حاضر کمتر از 120 هتل کشور چهار و پنج ستاره است و به دلیل رکود این صنعت نیز با رکود همراه بوده، بنابراین باید با توسعه فعالیتها و هتلسازی از تقاضامحوری به سمت عرضهمحوری برویم. رشد 8 تا 9 درصدی گردشگری در سالهای اخیر نیز نمیتواند پاسخگوی گردشگران باشد، زیرا هتل مناسب نداریم و کمبود و شکاف بین عرضه و تقاضا وجود دارد باید امکانات رفاهی گردشگران را ترغیب به سفر کند و افزایش عرضه منجر به کاهش قیمتها شود.
عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه نمیتوان با روشهای سنتی صنعت گردشگر راه انداخت، گفت: مطالعاتی صورت گرفته تا مبتنی بر آمایش سرزمین و عدالت هتلها و خدمات گردشگری ایجاد شود. همچنین در این راستا 11 مهرماه با حضور معاون اول رئیس جمهور از این پروژهها رونمایی خواهد شد.
وی این حرف که گفته میشود پس از برجام از ایران استقبال نشده است، را دروغ محض دانست و گفت: حتی از سرمایهگذاران آمریکایی نیز پیشنهاد داریم.
ابراهیمبای سلامی با بیان اینکه اکنون هتل پنجستاره خالی نداریم، عنوان کرد: تا قبل از شرایط فعلی هتلها با 30 درصد ظرفیت کار میکردند که اکنون با بیش از 60 درصد مشغول فعالیت هستند.
وی در مورد ارزآوری صنعت گردشگری تصریح کرد: در حال حاضر ارزآوری گردشگران در کشور بین 800 تا 1000 دلار برآورد میشود، در حالی که استاندارد جهانی آن 1500 دلار است. همچنین براساس آمارها 5 میلیون گردشگر از کشورهای همسایه و دیگر نقاط دنیا داریم که تنها 250 هزار نفر از آنها برای ایران ارزآور هستند و هیچ کشور اروپایی در رتبه اول ورود گردشگر به کشور نیستند.
دبیر همایش بینالمللی سرمایهگذاری در صنعت گردشگری افزود: در مطالعاتی که وجود داشت، عنوان شده بود، گردشگران هندی روزی یک دلار در ایران هزینه میکنند و به جای هتل از زائرسرا در شهرهای زیارتی و با تخم مرغ و نان به جای رستوران استفاده میکنند. باید به دنبال گردشگرانی برویم که ارزآوری بیشتری داشته باشد که این موضوع نیازمند توسعه زیرساختها است. در حال حاضر صنعت گردشگری مثل چاههای نفت ما مربوط به 60 سال گذشته است.
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]