واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جهانبخش محبی نیا در برنامه "رویداد" رادیو گفت و گو تاکید کرد: ضرورت پرداختن به مسئله فساد اقتصادی، مبارزه جدی، کارا و موثر و مشروط بودن نتایج مبارزه با فساد، سه مولفه ای است که می توانیم با مدیریت بهینه در فضا سازی مناسب اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مدیریت بهتر کشور بر آنها تاکید داشته باشیم.
وی با اشاره به نحوه تصویب قوانین و نظارت تصریح کرد: از مسایلی که می توانیم در مبارزه با فساد در بعد ساختاری و بنیادی بر آن تاکید کنیم، نحوه تصویب قوانین و نظارت بر آن است. بعد از انقلاب، به صورت هیجانی و بدون کار کارشناسی، قانونی را تصویب کرده ایم اما از شدت و پایه فساد نه تنها کاسته نشده بلکه در بعضی از مواقع فساد با نهایت تاسف عمق هم پیدا کرده است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به مسئله نظارت پرداخت و گفت: نظارت زمانی موثر و در خدمت توسعه و پیشرفت و عدالت و عمران و آبادانی کشور است که اجازه فساد را ندهد. وقتی فسادی انجام گرفت ، بخشی از آنها پنهان می ماند و برخی را کشف می کنیم و با آنها برخورد نمی کنیم، به غیر از اینکه چهره نظام مقدس جمهوری اسلامی و جامعه پر بهای ایران را کدر و سیاه نمایی کند، نتیجه دیگری ندارد.
وی خاطر نشان کرد: باید به معنای واقعی پاسداران کار درست جامعه باشیم و حتما باید نظارت به گونه ای باشد که در ابتدای به وجود آمدن حلقه های فساد سریعا برخورد لازم را انجام دهیم.
جهانبخش محبی نیا با اظهار تاسف از رتبه ایران در رتبه بندی فساد، بیان داشت: متاسفانه در رتبه بندی فساد در سطح بین المللی، کشور ایران که این همه شهید و جانباز دارد و تلاش و مجاهدت در عقبه خود دارد، رتبه هایی را به ما اختصاص داده اند که حقیقتا موجب سرافکندگی است.
وی در خصوص وظیفه مجلس به نظارت بر اجرای قوانین گفت: مجلس در این اواخر اصلاحات خوبی را در آیین نامه داخلی خود به وجود آورده است و در ماده 49 آیین نامه داخلی، برای کمیسیون ها وظایف موثقی را در نظر گرفته است مثلا هر شش ماه و یا یکسال یکبار باید از اداره کشور گزارشات تخصصی تهیه کنند و در صحن قرائت شود.
وی با تاکید بر این نکته که در حوزه قانون مبارزه با فساد چیزی کم نداریم و در حوزه کارگزار اجرای قانون کم داریم تصریح کرد: این به ضعف کمیسیون ها، هیئت رئیسه و صحن مجلس بر می گردد که از این قوانین حداکثر استفاده را نمی برند.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: بارها شده است که شکایتی از مجلس و نمایندگان به قوه قضائیه رسیده که آنچنان برخوردهای صریحی را شاهد نبوده ایم.
وی به ابزارهای نظارتی مجلس اشاره کرد و عنوان داشت: ابزارهای نظارتی مجلس غیر از آیین نامه، سوال، تذکر، تحقیق و تفحص است و اگر از لحاظ فساد سیاسی در امان باشند و به معنای واقعی کلمه برای ارتقای شاخص های اقتصادی، سیاسی فرهنگی جامعه به کار گرفته شوند، ایمان دارم در بهسازی و بهداشت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور می تواند خیلی مفید و موثر باشد. بعضی مواقع این ابزارها در گرو بعضی از درخواست متوقف می شود، در نهایت هرچه هست همه ما ساختارها و نهادهای یک زمان هستیم و متعهد هستیم کشور را به بهترین نحو اداره کنیم و لازمه آن همکاری و هماهنگ بین قوه ای است و نباید اجازه دهیم مسئله فساد بر وجوه اداری و تقنینی ما سایه افکند.
۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]